Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 20:50 3 902 8

Великобритания потвърди за споразумение с ЕС

  • великобритания-
  • споразумение-
  • ес

Тереза Мей провежда срещи с всички министри

Великобритания потвърди за споразумение с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Великобритания потвърди, че е постигнало споразумение с ЕС, съобщи Би Би Си.

По-рано беше обявено, че двете страни са постигнали принципно споразумение за излизането на Великобритания от Съюза. Това стана, след като те съгласуваха текста за избягване на твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия.

Утре се очаква британският премиер Тереза Мей да проведе специално заседание на кабинета. На него ще бъде обсъдено финализирането на споразумението.

Днес Мей трябва да проведе среща по отделно с всеки министър. На министрите ще бъде предложено да подкрепят текста на споразумението. В противен случай те ще могат да подадат оставка.

Страните от ЕС ще проведат среща в сряда. Очаква се споразумението да бъде съставено от 600 страници. Очаква се финалните въпроси да бъдат договорени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    13 0 Отговор
    Е то това е сигурно петия път в който потвърждават споразумание.

    Коментиран от #8

  • 2 РЗС

    10 2 Отговор
    Представяте ли си утре половината министри да подадат оставка, ааааллееелеее няма да има такъв политически резил в европейската история
  • 3 Я па тоя!

    6 0 Отговор
    А на мен ми се чини, че кака ви Тереза няма да получи подкрепа в парламента на кралството. И тези 600 страници само в нужника на двора ще стават за ползване.
  • 4 656

    1 6 Отговор
    Червени идиоти. Каквмо ви разбират тъпите глави.
  • 5 патриотъ

    7 0 Отговор
    Ега ти демокрацията-който не е съгласен,да си подаде оставката!Ами то това си е жив комунизъм,а?!
  • 6 Антисоциалист

    3 3 Отговор
    Господа, четем соцдебилизми. Цитирам и ругая поред: - "... двете страни са постигнали принципно споразумение за излизането на Великобритания от Съюза." Соцлъжа! Постигнато е не споразумение, а се изпълнява волята на народа във Великобритания!; - " те съгласуваха текста за избягване на твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия." Дебилизъм за кретени - вместо самите Ирландии, друга държава и Евросъюзът, който не е държава, се споразумяват за границата между самите две Ирландии!; - "На министрите ще бъде предложено да подкрепят текста на споразумението. В противен случай те ще могат да подадат оставка." Те го те социалистическия виц "Съгласните да си свалят едната ръка!" Какво друго освен соцлагер е Евросъюзът? Каква друга съдба освен неговата може да има?

    Коментиран от #7

  • 7 Гадната Англия

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Антисоциалист":

    Евросъюзът прави ОГРОМЕН компромис с брекзита. Бълха го ухапала в сравнение с последствията за малката зависима част от островите наречена Англия. На Грозната Мей майката ще и се разкатае ако това не мине през Камарата на Общините утре. На нея и трябва ЦЯЛАТА консервативна група, включително недоволните хардлайнери, да я подкрепи, ПЛЮС цялата група на юнионистите от Северна Ирландия. Няма гаранция че няма да има някаква форма на граничен контрол през Ирландско море, което автоматично поставя граница вътре в самото Кралство между Ълстър и Британия. При това положение Юнионистите няма да гласуват за Грозната Мей и всичко отива в отходната канализация. Следва правителствена криза и избори. Точно затова Грозната Мей няма да получи нито един глас от Лейбъристите на Джереми Корбин. Европейския съюз е най-малкият им проблем. Той направи достатъчно много отстъпки за страна която погази всичките си поети задължения. Трябваше да има наказателна акция срещу Лъжливият Албион.
  • 8 Официално

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "асддса":

    Не е вярно, преди това имаше потвърждения от медии а не от правителствената пресслужба и директно от Мей и Юнкер.
    Сега трябва да мине през правителството което няма как да не мине, който не иска просто подава оставка и после най-важното парламента!!!
    Обаче спомнете си Македония и името и никой не вярваше че ще мине ама мина.
Новини по държави: