Last news in Fakti

19 Март, 2012 06:54 1 176 0

Първо заседание срещу Цветанов за дискриминация спрямо служители

  • цветан цветанов-
  • дискриминация

На 19 март ще се състои първото заседание в Комисия за защита от дискриминация /КЗД/ по жалба на Синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/ срещу министър Цветан Цветанов.

Основните мотиви за подаване на жалбата от СФСМВР са: непряка дискриминация по признак социална неравнопоставеност. Аргументите, които привеждат от СФСМВР в подкрепа на своята жалба са, че служителите в МВР не получават допълнителни възнаграждения за работа в празнични дни, работа през нощта, както и за времето на разположение. Основната причина за тази неравнопоставеност се дължи на нежелание от ръководството на МВР да преустанови неравното третиране на служителите, изпълняващи служебните си задължения в специфичните условия като работа през нощта, работа в празнични дни и са в незаплатено безлимитно време на разположение и неспазване на законодателството на страната.

Сигнализирането на КЗД от СФСМВР е продиктувано от несъобразяването на министъра на вътрешните работи с препоръката на Омбудсмана на Република България за предприемане на действия, целящи нормативно регламентиране на полаганият от служителите на МВР труд.

Министър Цветанов е призован на заседанието на 19 март за изясняване обстоятелствата по жалбата на СФСМВР. Заседанието на КЗД е открито и ще се проведе в заседателната зала на комисията от 12.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА