14 Ноември, 2018 10:30 2 113 1

Google патентова нова технология за следене на очите

  • google-
  • технология-
  • очи
Google патентова нова технология за следене на очите - 1

Google спечели нов патент за система, която използва камери за проследяване на очите и AI, за да определи израженията на лицето Ви чрез изображения на очите. Принципът на работа е анализиране на мимиките на човек при определена емоция или израз, сравнение на тези данни с нормалния външен вид на очите, като по този начин се създава уникален профил на този конкретен израз на лицето.

Използвайки тази техника, системата определя коя група изражения на очите принадлежи към израза, след което извежда съответните данни, които му съответстват. Патентът показва, че технологията може да се използва в екран, монтиран на главата. Тя обаче може да бъде включена в други устройства като мобилни телефони и лаптопи, но употребата може да бъде ограничена.

Новият патент подсказва, че компанията иска потребителите да могат да използват новата технология в ситуации на VR. Може да направи VR аватар да имитира изражението на лицето, да променя елементите в приложението или да го използва в игрите.

Google патентова нова технология за следене на очите

Новата технология може да помогне за подобряване на разбирането на лицето и изразите, като позволи на програмите на AI или на роботите да имитират по-добре човешките изрази и маниери. Е, това ще бъде възможно само ако компанията е създала такова устройство.

Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) публикува и друг патент, подаден от Google. Патентът е насочен към намаляване на пространството, заемано от свързванията на платката на електронно устройство в традиционните оформления.

Този патент описва смартфон, който използва три верижни платки, а третата се удвоява като серия от конектори и също така може да работи перпендикулярно на екрана на телефона.

Допълнителното пространство, създадено вътре в телефона чрез тази технология, ще направи място за по-голяма батерия. Вероятно компанията вече има нови компоненти, които да запълнят допълнително пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната мизерия

    9 1 Отговор
    Поредната мизерия, която ще позволи на изкуствения интелект (AI) да стане още по-добър. Нали се сещате, че злонамерен AI е един от малкото сценарий, когато човекът няма шанс! Всичко друго, ядрена война, астероиди, промяна на климата, може да се преживее, но AI си е супер гадна работа!