Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 15:28 9 312 31

Младен Маринов: Искам Митьо Очите час по-скоро, но ...

  • младен маринов-
  • митьо очите-
  • турски затвор

Има сериозен проблем с екстрадирането на несебърския Ал Капоне, става ясно от думите на Маринов

Младен Маринов: Искам Митьо Очите час по-скоро, но ... - 1
Снимка: БТА

„Искам Митьо Очите (Димитър Желязков, б.а.) час по-скоро, за да започнем работата, но за съжаление той е в турски затвор. Предаването му ще стане, когато турският съд реши. Изпратили сме всичко необходимо и чакаме”, каза вътрешният министър Младен Маринов пред бТВ.

От думите му стана ясно, че има сериозен проблем с екстрадирането на несебърския Ал Капоне. Желязков бе задържан в началото на август и трябваше да бъде предаден на българското правосъдие най-късно до 3 октомври. Днес обаче е 14 ноември и няма никакви индикации кога Желязков ще бъде даден в ръцете на българското правосъдие.

В момента той е в турски затвор, където според последни информации здравословното му състояние се е влошило, но му е оказана необходимата помощ от специалисти. Условията в затвора са сравнително добри, пише "Флагман".

„Турция не е в ЕС и не мога да се ангажирам със срокове. В ЕС работят други механизми, които правят правораздаването ефективно – има европейска заповед за задържане, европейска заповед за издържане, това дава възможност за бързо развитие, но за Турция не важат”, констатира още Младен Маринов.

Никак не е изключено Желязков да бъде държан с години в Турция и бъде използван като разменна монета с България за политически противници на турския президент Реджеп Ердоган. Това е обичайна негова практика, която невинаги обаче е успешна.

Две години и половина той държа в затвора американски пастор, проповядващ в семейната църква на Доналд Тръмп. Сигналът бе повече от ясен – САЩ да предаде проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен за организатор на неосъществения преврат от 2016 година, след което Турция ще върне американския пастор. Тръмп обаче не се поддаде на изнудване, наложи страховити санкции, които буквално сринаха турската икономика и след това Ердоган сам пожела да върне арестувания пастор в Щатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дивака

    73 2 Отговор
    Кво толкова сте се загрижили за здравето на този катил??Да мре там в затвора и туй то.

    Коментиран от #22

  • 2 ХанкоБрат

    47 6 Отговор
    Народа иска оставки, мутрите препускат от тема в тема ..... Този номер минава сам сред "блестящите" ви избиратели и тролове с високо IQ.
  • 3 Meganoob BG

    43 2 Отговор
    Глупости, няма смисъл да го прибираме, сигурен съм че в напреднала държава като Република Турция човешките му права се спазват отвсякъде:D
  • 4 Гост

    46 4 Отговор
    Мисля, че няма да доживее още да е министър и да върнат Митьо от Турция и Баневи от Франция :) А Арабаджиеви ..някой търси ли ги, май последно бяха във Франция? :)
  • 5 666

    53 0 Отговор
    Турците знаят, че тук ще се размине с домашен арест и после условна, та ни правят услуга като го държат там.
  • 6 Дедо

    29 2 Отговор
    Даже знам какво ще стане ,като го екстрадират!Същото като с Брендо!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Инглизова

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "тъпотия":

    НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ! хихихихихих
  • 9 Веднага да ни го връщат

    16 1 Отговор
    За да го пуснем с чиста съвест, каза МВР човекът
  • 10 Монтреал

    24 0 Отговор
    Първо го оставиха да се измъкне от БГ, след това го посъветваха да мине от Гърция в Турция, а сега рИват че екстрадицията била сложна, а бат Бенчо се покри. Измекяри сте!
  • 11 123

    19 1 Отговор
    И за какво го искаш час по скоро ще се целувате ли
  • 12 Сатаната

    16 1 Отговор
    Че нали вие го охранявахте, а той ви плащаше, ама ти тогава не беше министър а само главен секретар и сигурно си забравил. И като дойде един ден ще ма се извиниш че не го опазихте ли, какво?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Усмивката

    4 2 Отговор
    А нали там горе има умни глави .Защо сега констатират .За грешки ,трябва ,първо разследване и после уволнение.Това е срамно и абсурдно.Така ли се бори престъпноста.Загубен е един много добре осведомен свидетел .Умишлено ли е или грешка....Къде е главната Тиква...кой ще понесе отговорността?!??
  • 15 Иванов

    3 1 Отговор
    Ми то и аз искам, искам Ратайковска, ама не ми връзва нещо.
  • 16 Иван

    5 0 Отговор
    Ами искаш го ами , нали е ваш черкезин . Сигурно много ви реве че в Турско не е хубаво . Друго си е вие да си го пазите и толерирате . Да го прибирате като е в опасност да ви изпълнява мръсните поръчки и да ви се отчита с 30%.
  • 17 петко

    4 0 Отговор
    ще го върнат когато предадем българските гранични полицаи убили турския бракониер в черно море.
  • 18 Митьо очите

    3 1 Отговор
    И да ме върнат няма да си получиш твоя дял, ще духаш супата.
  • 19 тъпотия

    2 0 Отговор
    Инглизова първо си смени фамилията която означава"англичанин"и после стой по далече от политически разсъждения че много се излагаш ,такива сложни теми по политически анализи не са за тебе,само показваш колко си неука.ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА МЕ ИЗТРИЕШ.
  • 20 Невидим

    3 0 Отговор
    Искат го час по-скоро за да го пуснат на свобода!
  • 21 Невидим

    3 0 Отговор
    Искат го час по-скоро за да го пуснат на свобода!
  • 22 Гостът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дивака":

    Когато простреляха очите държавата плати над двеста хиляди лева събра най добрите екипи от доктори да го лекуват този престъпник.Сега Маринов бивш рекетьор иска да го върнат в БГ за да го освободят.
  • 23 гост

    2 0 Отговор
    Докарат ли го в бг родното ни правосъдие ще го освободи до месец, защото нямало опасност да се укрие... Дано да изгние там.
  • 24 Боко

    1 0 Отговор
    Ами ще пуснат закаквоим е нали си направиха пиар кампанията.А това че държавата е платила 200 хил лева споко неправилно сте информирани всичко му е платено от приятели.
  • 25 Боко

    1 1 Отговор
    А за това че него пускат питайте боко тиквата как се е молил на ер доган да го държи че ако дойде няма достатъчно доказателства,и че е станало на бързо скалъпено и ще се изложат.
  • 26 БИВШО Ченге

    2 0 Отговор
    Няма да го върнат! Той е вербуван от службите им като КАПАЦИТЕТ по някои ВЪПРОСЧЕТА!!!
  • 27 комунист идиот

    2 0 Отговор
    След като държавата на ГЕРБ разреши да бъде убит Митьо (защото знае доста за така наречените висшестоящи) и не успяха. Надали очите ще се навие да се върне тук.Вероятно ще разкаже историята си на турски прокурор.по този начин ще остане още малко жив а от своя страна турците ще имат богат източник на информация за някои,наши политици.
  • 28 007

    1 0 Отговор
    Как няма да го искате , толкова работа вършеше. Докато не му завърши на 100 % обучението при новите шефове , ще си идва само за по няколко дена , а пък после вече ще се нагледате на як екшън с новият гръб , който вече има. Голяма грешка допуснахте да им го предложите на тепсия с всичко което му е в главата . Комунягите не случайно си го дондуркаха ……Било каквото било, да се учим от грешките си и да не ги допускаме повече .
  • 29 Минчо вола

    0 0 Отговор
    Защо лъжеш, бе Маринов, никога отношенията на, Капо де Тути Капи, не е било толкова надиплено и нагласено, с комшу Султана нали им върнахте невинни хора...лъжеш, като дърта Айша, започвай да гледаш на карти и да баеш на хората,шашък...такъв!
    Не ставаш за ченге , не знам с "кой" си пил уискито...
  • 30 Ventura

    1 0 Отговор
    И за каво ти е натебе бе
    Главун? Да не би ти да го
    съдиш? Неможеш с мухльовците по улиците да се справиш, камо ли с тоя отявлен престъпник, подкрепян от всяка власт!
  • 31 Пурко

    1 0 Отговор
    А Мето Илиенски...не искаш ли!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове