17 Ноември, 2018 06:27 19 753 14

Новата сграда на Брендо

  • хотел рила-
  • рила-
  • брендо-
  • ивелин банев-брендо

През 2000 г. собственик с приватизация, макар и скрит през няколко дружества, стана Васил Божков

Новата сграда на Брендо - 1

Хотел "Рила" винаги е бил свързан със силните на деня. Сградата в самия център на София, до Богословския факултет на "Позитано" е строена в началото на 60-те години на миналия век за нуждите на ЦК на БКП. Автор е най-известният ни архитект от близкото минало Георги Стоилов, проектирал паметника "Бузлуджа", сградата на БНР, пантеона "Гургулят" и много други, припомня в. "Капитал".

През 2000 г. собственик с приватизация, макар и скрит през няколко дружества, стана Васил Божков. Той планираше да го събори и да построи нова сграда, но плановете му зациклиха. Насред кризата хотелът попадна във финансиралата го Пощенска банка, а през 2016 г. съвсем официално се върна в ръцете на Божков. От края на 2017 г. "Рила" има нов собственик, чийто връзки сочат към осъдения за наркотрафик в Италия, Румъния и България Евелин Банев-Брендо.

Миналата седмица пък стана ясно, че Столичната община е позволила на новия собственик - дружеството "Рила-център", да подготви промяна в плана за застрояване и работен устройствен план за нова сграда. Така най-вероятно ще бъдат реализирани плановете на инвеститора за строеж на 11-етажна жилищна сграда с магазини откъм ул. "Леге" (където е бившият "Буда бар", сега бар Deep). Тези планове са внесени в общината още през юли, месец след като са сменени управителите на двете дружества. Промените целят очевидно да прекъснат проследимата връзка с Евелин Банев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамба

    30 17 Отговор
    Като прочетох " Богословския факултет на Позитано" и помислих че става дума за сградата на БСП и си казах каква СТРАХОТНА МЕТАФОРА е намерил автора на статията
  • 2 SDЕЧЕВ

    91 0 Отговор
    ВБ го печели с билетче от Казино Нова Телевизия и го продава на писателя с артистичен псевдоним Брендо спечелил парите си от издаването на неговата книга. Каква идилия,каква държава.
  • 3 Бо75

    46 0 Отговор
    Айде КПКОНПИ (или както и да е името и)да си влезе в ролята, стигаса ни залъгвали с политически поръчки или разчистване на сметки. Гешев казал, че някой хора трябва да престанат да се чувстват ндосегаеми, ама дали ?
  • 4 Дедо1

    45 0 Отговор
    Абре една шака ора държът България----около 20 а ора ни направиха луди

    Коментиран от #6

  • 5 1944

    38 2 Отговор
    опг "бкп" с дъщерните си секти управлява все още българия. напук на евросъюза и т.нар. демокрация.
  • 6 От Левицата са

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо1":

    Теа 20 всички са били ДС-та
  • 7 БОБИ СВИНЯТА

    15 0 Отговор
    всичките са обвързани , като свински черва ,,, Бантитска държава,,,

    Коментиран от #9

  • 8 Бахама мама

    20 1 Отговор
    Пазачите на "червените" от времето на Живков се изучиха добре по улиците на латиноамериканските бананови републики. От 30 години прилагат в България наученото на практика.
  • 9 Зурльо

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "БОБИ СВИНЯТА":

    Да, Боби! У нас всичко е свинщини. Тя и академик Нора Ананиева през деветесетте години се закани: "Ама не искате ли перестройка като в Русия? Вие ще видите тогава!" Сега тя е собственик на свинеферма в Радомирско, а ние живеем като в кочина. С какво ли умиление гледа тя прасетата, виждайки българите в тях.
  • 10 vasik atanasova

    12 0 Отговор
    само далавери
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Bubbles

    6 1 Отговор
    Добре бе там трима пешехосци трудно се разминават, за коли и дима не може да става, та каква 11 етажна сграда, какви магазини, к4ви 5 лева, тия нормални ли са изобщо и най вече така наречения главен архитект на София!?
    ДАНЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДА СИ ЯДЕШ... ...УШИТЕЕЕЕ!
  • 13 Куки

    2 0 Отговор
    Защо Гешев не провери произхода на парите
  • 14 Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника

    2 0 Отговор
    Кокаиновите крале строят:Единият в София, другият в Барцелона, а Какстетът разсава интервюта и се пъчи колко е велик.