16 Ноември, 2018 17:50 1 686 4

Предсрочни избори чукат на вратата (СНИМКИ)

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • авигдор либерман-
  • бенямин нетаняху-
  • нафтали бенет-
  • ликуд

Лидерите на израелската управляваща коалиция не се споразумяха за постове в кабинета

Предсрочни избори чукат на вратата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Неуспехът на водачите на израелската управляваща коалиция да се споразумеят за постове в кабинета увеличава вероятността за предсрочни избори, съобщиха местни медии, цитирани от Reuters.

Премиерът Бенямин Нетаняху се срещна с коалиционния си партньор Нафтали Бенет, за когото се твърди, че иска да стане министър на отбраната, след като тази седмица действащият министър Авигдор Либерман подаде оставка в знак на протест срещу политиката на Нетаняху в ивицата Газа.

Предполага се обаче, че Бенет, водач на партията "Еврейски дом", ще срещне съпротива от останалите партньори в дясното правителство.

Партията на премиера - "Ликуд" отрече да се готви да свика предсрочни избори. Тези слухове не са точни, заяви в комюнике говорител на формацията.

Предсрочни избори чукат на вратата (СНИМКИ)

Според източник, близък до министъра на образованието Бенет, на днешната среща между него и Нетаняху е било "постигнато съгласие, че сегашното правителство е изгубило смисъла си, след като няма воля за компромис от страна на коалиционните партньори.

Основният коалиционен партньор на Нетаняху иска предсрочни избори да се свикат възможно най-скоро и още утре да се насрочи дата.

В неделя, 18 ноември, премиерът ще започне консултации за предсрочни избори с лидерите на партиите от управляващата коалиция.

Предсрочни избори чукат на вратата (СНИМКИ)

Предсрочни избори чукат на вратата (СНИМКИ)

В публикувани в печата коментари Либерман каза, че решението на Нетаняху да приеме неофициално примирие с водачите на управляващата в Газа палестинска групировка "Хамас" граничи "с пълна капитулация пред тероризма".

Подалият оставка министър заяви, че самият той би избрал наказателни въздушни удари, без да е необходима сухопътна операция в Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    10 1 Отговор
    Знаете ли колко му е трудно на Нетаняху? Представете си, че сте заобиколен само от евреи. Ужас ви казвам!
  • 3 Не глеам таувизия

    6 1 Отговор
    Фарс разиграван от фарисеи... Що ни занимавате с богоизбраните "он" че ги опраи тех
  • 4 Образно казано

    8 0 Отговор
    От както лъчът на руските ракетни комплекси в Сирия започна опипва ректума на израелските самолети , и те не могат да спират вече Иран и Хизбула на сирийска територия , вследствие на грубата грешка с ИЛ-а. То това правителство е "пътник" . Следва новото еврейско правителство , да направи опити да се договаря с руснаците.