Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 18:10 9 559 6

Еърбъс: Готвим се за извънредна ситуация

  • еърбъс-
  • airbus-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • великобритания

Европейският самолетостроителен концерн очаква Брекзит без споразумение

Еърбъс: Готвим се за извънредна ситуация - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският самолетостроителен концерн Еърбъс се готви за Брекзит "без споразумение" като "основен сценарий" на фона на политическата буря за преходния период след излизането на Обединеното кралство. Това се посочва във вътрешноведомствено писмо на компанията до служителите й, цитирано от Reuters.

Еърбъс приветства проектоспоразумението между Лондон и Брюксел, но добавя, че е необходима по-голяма яснота около параметрите му, за да може бизнесът да планира дейностите си.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред битка да прокара проектоспоразумението за Брекзит през парламента и пред потенциален бунт от членове на партията й. Затова Еърбъс възнамерява да продължи плановете за действие при извънредни ситуации.

"Проектоспоразумението със сигурност е обнадеждаващо, но не трябва да забравяме, че то е обект на парламентарно одобрение", каза на служителите шефът на работната група за Брекзит в компанията.

"Екипите, които работят по подготовката за Брекзит, трябва да останат съсредоточени и да продължим да работим с пълна скорост върху сценарий без споразумение", добави той.

Еърбъс: Готвим се за извънредна ситуация

Еърбъс, за когото работят 14 000 души във Великобритания, обяви през юни, че Брекзит "без споразумение" би струвал на компанията милиарди евро и ще го принуди да преразгледа инвестициите си и "дълготрайното си присъствие" на Острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    18 0 Отговор
    Не са само Еърбъс така..!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 hmhmhm

    22 2 Отговор
    Ало островчето я да ви нема ама после да не ревете
  • 4 КОля

    19 5 Отговор
    Не ми дреме за УК , добро от тях не съм видял.
  • 5 ГосТ

    17 2 Отговор
    Еърбъс е европейски концерн и би трябвало при всички случаи да се прибере на континента. Френското и германско самолетостроене са на достатъчно високо ниво и няма никаква нужда от английско участие.

    Коментиран от #6

  • 6 Доктор Ох Боли

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    ... аз се чуда само..... що им трееше на англичаните се праат на толко демокротични а?..... ха хах ха........ от Евро Съюза по-убаво нема...... просто не може да има...... ха хаха..... и така..... ха хаха...
Новини по държави: