16 Ноември, 2018 18:42 1 449 6

Марин льо Пен пред bTV: ЕС управлява авторитарно

  • марин льо пен-
  • ес-
  • русия-
  • студена война-
  • брекзит

Аз уважавам Русия, смятам, че Европа греши, че се води Студена война срещу Русия

Марин льо Пен пред bTV: ЕС управлява авторитарно - 1
Снимка: Ладислав Цветков/бТВ

Моделът на управление на Европейския съюз е авторитарен, работи със заплахи и шантаж, а икономическите и социалните резултати са катастрофални. Това заяви Марин Льо Пен лидерът на френските националисти „Национален сбор” в предаването „Лице в лице” по бТВ.

„Европейският съюз отслабва, искам да спася Европа – да върна силата ѝ, сигурността на нациите, които съставляват Европа и да създам сдружение между държавите, където свободно, по желание да участват в проекти, защитавайки интересите на народите си. Искам да се спре това заливане от мигранти и ние сами да решим дали искаме да приемаме хора, всеки сам да решава за себе си, а това вече не е възможно заради Европейската комисия”, коментира лидерът на френските националисти.

Според нея политиката на ЕС спрямо мигрантите е вредна за държавите-членки, защото Европа няма сили да интегрира всички, бягащи от войната в Близкия Изток. Льо Пен заяви, че във Франция има над 7 млн. души, които са под границата на бедността, а правителството не се е погрижило за тях.

„Европейският съюз е колонизиран от немците, всички длъжностни места в Съвета, в Комисията и в Парламента са колонизирани от немците. Какво правят те – защитават своите интереси. Аз искам да защитавам интересите на Франция, а г-н Марешки тези на България. Това не трябва да ни забранява Германия да го правим. Загубихме гърците, защото дори се изпълнява атака срещу тях. Г-н Макрон обижда хората в Европа, казва има, че са луди. ЕС беше мир, сега виждам само конфликти и икономическа война”, заяви Льо Пен.

„Ние и нашите съюзници се доверихме на г-н Марешки, който се представи пред нас с ВОЛЯ и ни се стори, като най-близък до нашите виждания – да възвърне свободата, в която работи. Всички в нашия съюз се стараем да подкрепяме националната си идентичност”, каза Льо Пен.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки обясни, че преди година и половина за първи път се е срещнал с лидера на френските националисти. „Техните коалиционни партньори от австрийската „Партия на свободата” се свързаха с нас, поканиха ни във Виена, там се запознахме, много бързо разбрахме, че сме от „едно тесто”. На Конгреса в Ница подадохме документи и бяхме приети в политическото семейство. Надявам се, че май месец ще имаме добър резултат, който ще ни даде възможност да имаме евро-представители”, допълни Марешки.

Марин льо Пен коментира протестите във Франция, където хората също са недоволни от високите цени на горивата. По думите ѝ Европейската комисия изисква от правителството да приложи мерки върху покупателната способност, а това оказва влияние върху средната класа.

„Цените на горивата е увеличена средно със 70% заради данъци. Французите не могат да се справят вече с това и показват своя бунт срещу това правителство, което прави подаръци на богатите, но изцяло забравя добруването на народа”, каза Льо Пен.

„Ако французите, с техните доходи, страдат от картела, представете си как се чувстват българите. Това е нашето послание – ние, имаме волята, качествата и силата да се преборим у нас с този проблем. Това е една от основните ни точки в програмата”, посочи Марешки и допълни, че подкрепя протести в България и Франция.

Лидерът на френския „Национален сбор” заяви, че не съжалява за заема, който е изтеглила от Русия, защото нито една европейска банка не ѝ е отпуснал такъв.

„Аз уважавам Русия, смятам, че Европа греши, че се води Студена война срещу Русия. Всички имаме общия интерес да създаваме икономическа и стратегическа връзка с Русия, Русия не е опасност. Не Русия дойде във Франция да убива хора, а „Ислямска държава”. Аз искам да имам добри взаимоотношения със САЩ, Русия, Китай или Индия, но без да сме под властта на едни или други”, коментира Льо Пен.

Коя е Марин льо Пен?

Председателката на Националното движение Марин льо Пен е родена на 6 август 1968 година като Марион Ан Перин льо Пен в парижкото предградие Ньой сюр Сен, известно в българската история като Ньой.

Дъщеря е на основателя и исторически лидер на крайнодесния Национален фронт Жан-Мари льо Пен и още 18-годишна се включва в дейността на партията. Наследява го на поста през 2011 година, след разрив на отношенията им заради крайните му възгледи и коментарите му по отношение на евреите и Холокоста.

За 7 години начело на партията променя нейния облик напълно. Дори и името – от юни тази година „Националният фронт” се нарича „Национален сбор”, отървал се от дългогодишните етикети „крайнодесен” и „ксенофобски”. Но запазва националистическите и евроскептични възгледи.

Марин льо Пен се обявява за промяна на Европейския съюз в „Съюза на европейските нации”. На последните избори за Европарламент през 2014 г. изведе партията, като първа политическа сила във Франция. Изпревари десния „Съюз за народно движение” и получи два пъти повече гласове от Социалистическата партия. На последните сондажи за Европарламент изпреварва и формацията на президента Макрон.

Съпредседател е на парламентарната групата „Европа на нациите и свободата”. Същевременно заради фиктивни назначения и злоупотреби със средства в Европарламента, френски съд я лиши от 2 млн. евро, което е близо половината ѝ обществена субсидия за партията.

Съхранява и запазената марка на Националния фронт да казва на висок глас онова, което французите мислят, но традиционните партии не смеят да изрекат. Възнамерява да ограничи до минимум не само незаконната, но и законната миграция.

Не споделя възгледите на редица европейски лидери да демонизират Русия и има добри отношения с Владимир Путин. Обещава да признае руския суверенитет над Крим, ако стане президент. Преди година не успя, въпреки че стигна до балотаж с Еманюел Макрон и получи доверието на 34% от избирателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ндгйрку

    17 2 Отговор
    Всичко беше хубаво, докато не прочетох Воля и Марешки. Ако разчита на тези в България ще има подкрепа = 0. (в момента все още няма немафиотска партия и организация в БГ)
  • 2 Жена и то каква ! Със сила и замах.

    6 0 Отговор
    А нашият Бойко, все с едно се хвали - под голям камък, голяма риба се крие. И е прав, но стига сме я яли тази негова риба, рибясъхме и такъв ни стана. Кога и кой ще ни поведе по пътя на разума ? Пак със сила отвън !
  • 3 С РУСИЯ а не против нея !

    5 0 Отговор
    До кога ще сме пуяци и юрдеци, че да осъзнаем, факта че живота е в производството, икономиката и в търговията - "Алъш вериша ", а войната е огън и разруха ! До кога ще сме магарета пълни с газове, нищо че сме с костюми?
  • 4 С ясна мисъл и слово - право в целта.

    1 1 Отговор
    А ми се плаче като гледам и слушам "Педя човек, лакът брада" Ал.Симов, Иво Христов, Вацев - говорят, приказват НО НИЩО ЯСНО, ЗА БЪДЕЩЕТО ТЪМНО НЕ ТИ КАЗВАТ. А чуй я тази жена, говори - ТОЧНО, ЯСНО, КРАТКО И БИЕ ПРАВО ВЪВ ЦЕЛТА - уважение и бизнес а не ВОЙНА. Разбрахте ли бе кукли празнодумци ялови М В Д Е?
  • 5 Как се прави бизнес у нас ?

    6 0 Отговор
    Когато народа няма джоб параса ? Как ще продаваш стока, когато хората нямат за хляб и да си платят за дърва, вода и тока ? Да, магазини и стоки за продан много, НО НЕ СЕ КУПУВАТ ! Погледни на етикета в супермаркета - Цената е не за КИЛОГРАМ както преди а за 100 или 50 грам. Е ? За каква се продава тоз салам, да го кусам само или да го нося в къщи със семейството да ям ? Кой ще яде и кой ще гледа ? Но разпалено виж обсъждаме самолети щели сме да купуваме - скъпи, без зор да ни дава някой за да воюваме ? Що за акъл имаме ? Нима живея не в България вече а в Булгаристан !
  • 6 ОТЧАЯН

    5 1 Отговор
    Кой я излъга да се хваща с Марешки? Ами много просто - в България такива политици като Марин льо Пен НЯМА. Партии като Националания Фронт НЯМА. С който и да се хване, все кенеф. БГ кенеф.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове