17 Ноември, 2018 20:30 2 507 2

Тръмп няма да екстрадира Гюлен. Засега

  • турция-
  • сащ-
  • гюлен-
  • доналд тръмп-
  • екстрадиране

Въпросът не стои на дневен ред

Тръмп няма да екстрадира Гюлен. Засега - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че въпросът за екстрадиране от САЩ на турския проповедник Фетхуллах Гюлен засега не се обсъжда, но не изключи възможността да се върне към въпроса по-късно, предаде ТАСС.

Президентът говори пред журналисти на поляната пред Белия дом преди да замине за Калифорния. "Това не се обсъжда. Винаги имаме предвид това (ситуацията с Гюлен), но засега не", отговори президентът на журналистически въпрос за възможността Гюлен да бъде екстрадиран.

По-рано американското министерство на правосъдието обяви, че не обсъжда никакви възможности за екстрадиране на Гюлен от САЩ на фона на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги. В четвъртък телевизия Ен Би Си, която се позова на неназовани източници, съобщи, че американската администрация проучва възможността да предаде Гюлен, разчитайки, че това ще допринесе за подобряването на отношенията на САЩ с Турция. Според тази информация Белият дом поискал от редица компетентни ведомства да проучат законните варианти за екстрадиране на Гюлен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    11 2 Отговор
    Няма да си свитнат бушоня. Ама Ердо не е тъп. колкото и да го плюят, се измъква сух от водата. поне за сега.
  • 2 Значи в скоро време

    10 2 Отговор
    Очаквайте Гюлен да бъде предаден или да излезнат наяве още неприятни разкрития за убийството на Кашъкчъ. Нищо чудно щатите да са замесени повече отколкото се знае до сега.