Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 10:46 24 610 42

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

  • toyota-
  • corolla-
  • sedan
Ето я новата Toyota Corolla Sedan - 1

Дванайсетото поколение на Corolla във версията си седан се прави на модулната платформа TNGA, на която са базирани и моделите Prius и Camry, а така също и C-HR. Сега, японците официално представиха новото поколение на седана Corolla.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

Както се очакваше седанът Corolla е заимствал много от дизайнерските решения на представения по-рано хечбек. Платформата, двигателната гама и стилистичните решения в дизайна са идентични.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

Що се отнася до предшественика, то новото поколение на Corolla Sedan е нараснало незначително. Дължината е 4 640 мм (+10 мм), а широчината - 1 780 мм (+5 мм). Междуосието е същото - 2 700 мм.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

Подобно на хечбек версията и седанът разполага с предно окачване MacPherson и с многолостово задно. Центърът на тежестта вече е по-нисък, а якостта на каросерията е по-добра с 60 %.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

Първоначално за новия седан ще са налични два бензинови двигателя. По-слабият е с обем 1.8 литра и с мощност 140 конски сили. По-мощната версия разполага с двулитров четирицилиндров мотор със 170 коня.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

Впоследствие се очаква и появата на хибрид. От Toyota заявяват, че версията седан ще се предлага на 90 пазара по света. Продажбите на иновацията би следвало да започнат от началото на следващата година.

Ето я новата Toyota Corolla Sedan


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    17 8 Отговор
    свежа си е ама много пара бе

    Коментиран от #29

  • 2 ванката

    20 55 Отговор
    бе хубави и здрави са япнските коли но немогат да се доближат по никакъв начин до комфорта на немското возило като изключим фолксваген и опел та дори и до тях трудно серавнят да не говорим за големите мерцедес и бмв !!! нека комплексираните към немските марки да започнат реването сега...

    Коментиран от #19

  • 3 Бохем

    17 8 Отговор
    Новото си е ново ! Само дето парата и тя му е множко . Иначе колата си е 6 от всякъде .
  • 4 Himler

    17 10 Отговор
    И забравиха да споменат че ще се произвежда в Турция
  • 5 Корола 2018

    47 7 Отговор
    Всъщност цените на Корола са едни от най-поносимите, затова което получавате. Взех моята преди няколко месеца от представителството и имаше кампания с отстъпки 12-17%. Аз бях късметлия и моята я исках автомат и предпоследното преди най-върховото оборудване беше със 17% надолу. Тоест от 40К на 33К... Нямаше еквивалент от другите марки с тези екстри, голям седан с хубав багажник, а на задните седалки мястото ще ви изуми за този клас кола. Просто получаваш много повече за парите си. Прости и надеждни мотори, много здрави автоматици нищо, че са вариаторни и са супер приятни за каране, леко купе и пъргав двигател... 6 години гаранция или 200К километра... Следи лентите, спира сама при опасност от преден сблъсък, следи знаците. Интериора е вдигнат на много високо ниво(изключение е тапицерията на седалките, която на мен не ми допада много). Само за сравнение повечето други марки предлагат супер изтискани вече трицилиндрови турбинирани мотори с малка мощност... Така, че поинтересувайте се и ще видите, че не си заслужава да дадете 16-20К за стара кола на 300К+ километра със задължителни дертове по сервизите вместо за 10К отгоре да си вземете нова кола. Дай боже всекиму, но Българина наистина не си дава сметка колко пари дава за старата си кола след 5-6 години експлоатация.

    Коментиран от #12, #15, #30, #36, #39

  • 6 Random

    22 38 Отговор
    Невероятна грозотия. Като китайска е.

    Коментиран от #16

  • 7 Георги

    5 20 Отговор
    FORD MONDEO съспроменени предни фарове,но все пак изглежда добре
  • 8 Мир

    5 14 Отговор
    Най-после пипната Корола на дизайн.. че нещо последните пластмасарки бяха като кошници.
  • 9 Изостанал

    5 5 Отговор
    Вие сега ли чак я видяхте че е излезнала новата корола та я публикувате. В САЩ от кога я има на сайта на тойота и се продава

    Коментиран от #20

  • 10 123

    6 3 Отговор
    Комбито е още по 'джиджано'. А и най сетне предлагат по сериозен двигател. Ще е интересно..., ще чакаме.
  • 11 Ервин

    7 21 Отговор
    Не мога да преценя дали седалките във форма на леген са по-смешни или скоростния лост от благородна пластмаса. Много грозна и посредствена кола, жал ми е за бъдещите и собственици!
  • 12 Радко

    12 17 Отговор

    До коментар #5 от "Корола 2018":

    Едно нещо не можете да разберете тия къде се биете в гърдите с тия гаранции по 5 години. За всяко едно нещо си принуден да посещаваш техния сервиз, т.е. за една елементарна смяна на масло ти препродават маслото/филтрите на безбожна цена и ти фактурират труд на час за по 30-40 лв. За едни повече от 400 лв си горд собственик на сменени масло и филтри. Евала, голям си!

    Коментиран от #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Трифон

    4 17 Отговор

    До коментар #13 от "мдааа":

    Гошко, освен 20 годишни немски курници има и 4-5 годишни такива (разбирай поради сглобката и използваните материали, визуално и интериорно колата не е мръднала, за разлика от всеки един японски варел) с качества и поведение недостижими за източните пишман возила. Та немския курник на 4-5 години е бил сервизиран основно в фирмен сервиз, което гарантира, че ти ако продължиш традицията да ползваш добри части и масла ще имаш кола на ниво още толкова години, та и повече, като се има впредвид как изглежда една европейска кола на 20 години и една азиатска такава (доволно ръжда и пред разпад). Карай си варелчето и не бълнувай, че всички са мизерници като ваша милост.
  • 15 КРЕЗ

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Корола 2018":

    след 10 години тая кола ще струва 10000 лв. Т.е 23 бимби назад плюс за тея 10 години по поне 4 000 на година за застраховки, данък преглед и обслужване, сложи по 20 х.км. на година т.е. при раход 8/100 среден около 3600 лв. Демек да се возиш за 10 години си дал цифром и словом около 100 х.лв. и това ако не правиш някакви ремонти (колите са наистина здрави и едва ли ще се случи). Една проста сметка - това са 3650 дни, т.е. по 27.40 лв на ден...е аре кажи ми с такси няма ли да ти излезе по-насметка:)))

    Коментиран от #18, #24, #40

  • 16 Пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    Е па нема да се целуваме с Тойотата, ще се возимЕ на нея.
  • 17 4х4

    4 4 Отговор
    Изглежда много добре отвън. До сега королата си беше малолитражка дори и като седан. Новите ,по-мощни мотори са добре дошли, но колата си остава нисък клас автомобил, макар и пословично надежден и здрав. Няма как да се доближи до комфорта на автомобилите от средния клас, не само немски ами и френски и корейски ако щете. За позицията която заема обаче, е на върхово ниво. А тойота имат други модели от средния и високия клас, достойни съперници на ауди, бмв и т. н.
  • 18 Дай Боже всекиму

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "КРЕЗ":

    Типично разсъждение на човек от панелен квартал. Ами работи бре, изкарай за Тойота 2018 г. и се радвай. Човекът си е направил сметката, и със сигурност неговата е по-точна от твоята. Той ще кара колата 5-6 години (до края на гаранцията) и ще си звеме следващия модел. А старата му кола дилъра ще я даде на теб, да си трошиш главата, нищо, че е 5-6 годишна - то схемите отдавна са разработени как се събират пари от остатъчния ресурс на автомобила. Крайно време е да разберете - през 2018 година НЯМА вечен автомобил.
  • 19 1944

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    тойота камри превъзхожда мерцедес и бмв по качество и комфорт. дори и ценово е за предпочитане.
  • 20 1944

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Изостанал":

    досега хвалеха лада веста. безаналогова... каруца.
  • 21 селянин 1

    8 1 Отговор
    Това двигателче 1,8-140к.с.е мн.здраво,вече се е доказало в,,Приус,,в Германия,,бакшиште,,масово карат такива-хибриди,легенда 20 год.на пазара,11 милиона продадени,с 10 годишна гаранция на батерията..Тойота ще сложат на,,Корола,,пето поколение хибрид-50 км/ч,-50км,само на ток в града,без щепсел,само на батерия..тя ще има 12 годишна гаранция..

    Коментиран от #22

  • 22 Plameni

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "селянин 1":

    Селянина пак не разбрал НЕ Е 10 год. гаранция на батерията , А 10 год. ГРИЖА за батерията и двигателя 1.8 140 кс. ще е от BMW
  • 23 Корола 2018

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Радко":

    Смяна на масло и маслен филтър е 180лв с труд и маслото за 1.6 мотор бензин 132кс. Което съпоставимо с други коли е нищо.
    А на всяка втора година се сменят повече неща ми обясниха, горивен филтър, въздушен и тн и всичко с труда е около 300лв. Но като стигна до там ще мога да потвърдя какво точно се сменя. Но хората са точни и дават точни сметки за обслужването когато попиташ. Всичко друго влиза в гаранционните условия (без накладки, които са консуматив, мотора е с верига).
  • 24 Корола 2018

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "КРЕЗ":

    Всичко, което написа си го изчисли със средно статистическа кола по пътищата на себестойност около 10-13К и пробег над 250-300К, каското е наполовина по-малко, но повечето си правят каско, че им треперят + факта, че за поддръжка на колата откъм повреди е огромна и си винаги на тръни дали пак няма да ти направи въртел във важен момент. А това за таксито е съвсем друга тема, която също е много дълго да тълкуваме. Защото след нея идват автобусите и след тях велотранспорта и пешеходците. След 6 години колата е с приблизителна стойност 18К според състоянието за това оборудване... Като клиент получаваш пак огромни отстъпки на марката и може да доплатиш 13-15К и да вземеш пак нов модел. Средно за стара кола за 5-6 години хвръкват само по ремонти поне 10К. Този филм го гледах вече, новата кола не си я взех само защото мога, а защото сърбах попарите много на мъки по сервизите със старо возило, което ми излезе като ново.

    Коментиран от #25

  • 25 КРЕЗ

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Корола 2018":

    ти не леж на тая, не ти говоря от чуто и недочуто и оня дето ме е коментирал за манталитета може да си завре мнението на топло и важно място. 2007 г. си купих Авенсис от магазина, чисто нов..с оскъпяването ми стъпи на 48 х.лв. Ха сега познай колко ми даваха ТМ Ауто на петата година? Ще ти кажа - 13 х,лв. При положение, че колата нямаше 100 х.км. и пазарната й цена беше около 18 х.лв. Ами подарих я на брадчеда - още я кара, сложи й газ и продължава да не е правил никакви съществени ремонти и познай дали е по-доволен от мен от към разходи. След като я продадох, отидох до Германия и си докарах премиум автомобил на 2 години, на 12 х.км, като го купих на стойност около 60% от тази за нов, дадох повече пари отколкото за Авенсиса и то накуп, но сега, 6 дгодини по-късно, мога да го продам за почти същите пари и да, не съм правил нищо по него. На жената купих 5 годишен джип, купуван и каран само в БГ за смешни пари...еми за 3 години едни дискове и 2 тампона...никога повече нов автомобил!!!

    Коментиран от #28, #33

  • 26 Японеца

    3 4 Отговор
    Пластмасарки са немските кошници, рециклирани брони, твърда пластмаса по таблото, вратите и баровете.Поло, голф, опел, шкода, форд, бенве, мерцедесите са отврат.
    Само високият клас са ок, но от 150х. нагоре.

    Коментиран от #27

  • 27 Вихъра

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Японеца":

    Викаш "бенве и мерцедеса са отврат"?? хахаха
    Баба ти като малък само Ролс и Бентли те е возила, нали??
    Но като ти гледам смешните пристрастия, сигурно си мечтаеш за Тойота Ярис, но плюеш по коли, които гледаш само от рейса!
  • 28 Ричи

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "КРЕЗ":

    Човек, няма как да те разберат, че дилъри като ТМ Ауто са пълен *ашак и не им дреме за тебе, а гледат да те прекарат в удобния момент. Няма шанс да ти оценят колата на пазарна стойност, изкупуват ти я на 20-30 % под моментна цена. Но все пак основната причина АЗ да не харесвам комбинацията нова кола/тойота е, че може да се намери добър автомобил на половин цена на 3 години, второ няма шанс да си причиня такава гавра със себе си да карам Тойота години наред. Аз все пак харесвам колите и имам вкус към доброто. Да ме прощават феновете на азиатската конфекция, но е пълен компромис.

    Коментиран от #31

  • 29 Любител

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "цистит":

    Отвратителна е!
  • 30 Jack Bauer

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Корола 2018":

    Прав си, но чак пък "...голям седан с хубав багажник...". Королата си е малолитражка както и да я погледнеш и за 33К има добри алтернативи на истинки големи седани.
  • 31 Тоз който гледаш

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ричи":

    Много те мъчи японското, направо, не ядеш и не ходиш по-голяма нужда с дни..Кога си имал ти кола, да си карал, да знаеш кое е кола и кое не става ве, завистник..Сигурно и колело нямаш...Когато имаш кола и навартиш 100-200-300хил. км тогава изказвай мнение, сиромах. Точно че ти си от най-неразбиращите, начинаещи, каращи коли на лаптопа и на пасажерската седалка, да казваш че японските коли са компремис..където в световен мащаб са най-признатите, най високо оценените и най-задоволимите, а ти си един сиромах, бедняк, млад човек, който близките 5 год няма все още да кара кола..Или знаеш ли кво купи си бмв на 20 год. и си заделяй от кирливата заплатка по 20 лв. всекимесец и си зашивай гуменките за 60 лв на краката ти да си купиш за 900лв. бмв е36 на газ 12-ти собственик с на скоро сменен радиоатор и ревизирана глава + гарнитура..и да сложиш 15в-ка че и масълце ке бута. Завистник ти няма да помиришиш нова кола в мизерният ти посен животец !!

    Коментиран от #34

  • 32 мария

    4 1 Отговор
    купете си тойота не бмв
  • 33 Корола 2018

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "КРЕЗ":

    По-високия клас коли се обезценяват с по-голям марж защото и началната им цена е била висока. Мой приятел си закупи 2 годишно БМВ 5-ца за 50К, което ново е струвало 156К, тоест за 2 години 100К надолу... Хайде от познат беше и реалната стойност тогава беше около 70К, но пак е почти двойно. Твоя Авенсис също е бил по-висок клас и по-скъп и затова и разликата в цената е била по-голяма, но и аз не говоря за Buy Back от самия представител, а за продажба лично на пазарна цена. За кола която струва 33К с отстъпката и на 16 да падне след 6 години пазарна стойност пак добавяш едни 16К и взимаш нова. Не казвам, че няма изключения, но старата кола винаги е руска ролетка. Ще поживеем и ще видим. Всеки решава сам за себе си.
  • 34 Ричи

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Тоз който гледаш":

    Кироо, живота е един и не ми прави кеф да карам неадекватни японски коли. Имал съм корола, ярис, рав4 за кратко. С какво може да ми се похвалиш от японското автомобилостроене?? Грозен дизайн, интериорно недомислени с възможно най-компромисната пластмаса и тапицерия, посредствена динамика.. нещо ще добавиш ли или стига?? При всяко едно качване от Тойота на европейска кола съм се чудел как може да са толкова зле япончетата и винаги съм продавал такава компромисна с голям кеф. Критерия ти за колите момче е доста базов, леко те съжалявам! Имам и стари гуменки, но те оставям да се мислиш за много умен с японския си кош.
  • 35 ссирена

    5 1 Отговор
    Toyota Cprolla - най-продаваният автомобил в света!
  • 36 ИВО78

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Корола 2018":

    БРАВО!ТОЧНО СИ ОПИСАЛ ВСИЧКО!ДА ТИ Е ЧЕСТИТА ПОКУПКАТА И ДА Я КАРАШ С НАСЛАДА!ТЕМАТА С КОЛИТЕ Е БЕЗКРАЙНО ДЪЛГА ВСЕКИ СЕ ИМА ЗА ПРОФЕСОР! ВАЖНОТО Е АВТОМОБИЛА ДА ТИ НОСИ РАДОСТ!ВЯРНО Е ЧЕ АВТОМОБИЛ ВТОРА РЪКА ОТ ВИСОК КЛАС ОСОБЕНО МОЖЕ ДА ТИ ВЛОШИ НАСТРОЕНИЕТО,НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ Е СТРУВАЛ НОВ 150 000ЛЕВА,А СМЕ ГО КУПИЛИ ЗА 4000 ЛЕВА С ЦЯЛ КУП ЕКСТРИ.ВЛИЗАЛ СЪМ В ШОУРУМА НА ОПЕЛ -2500лв ЗА ШИБЕДАХ НА ГРОЗНА ОПЕЛ КОРСА С,БЕШЕ ОТДАВНА.ЗАНИМАВАМ СЕ С АВТОМОБИЛИ ОТДАВНА И ЩЕ КАЖА-ОТЛИЧЕН ИЗБОР,ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!И АВТОМАТА,АУУУУ КЕФ! РАБОТИ УНИКАЛНО!ПОНЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ И СЕ РАДВАШ БЕЗ ПРОБЛЕМИ.
  • 37 до ричи

    6 0 Отговор
    Много точно ти го каза човека, ама ти нали си комплексар и по гръб няма да паднеш. Аз пък ти казвам обратното, винаги като сляза от японска кола и се кача на европейска си мисля кога тия европейци ще започнат да правят качествени коли, като под качество не разбирай скъпи кожи, алкантари и пр в купето. Искаш ли да се обзаложим с теб драги ми смехурко, че ти в японска кола надали си се качвал, та камо ли да си имал ярис, повече от очевадно е ,че точно ти се мислиш за много умен, но е добре че само ти се мислиш..
  • 38 897

    4 0 Отговор
    Циганина Ричи,ако сравнява градска кола кола като Ярис с малък мотор с примерно чупливо ауди с 3 литров дизелак е смешно и нелепо.
    Всичко според класа си-селтак
  • 39 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Корола 2018":

    Точно така направих и аз и не съжалявам. Няма какво да обясняваме. Който разбира - разбира, който не- няма как да се съгласи. Корола 2018 е много удобен и широк автомобил. Много автомобили изгледах, накрая реших това да направя и мисля, че спечелих. Вариаторът е много готин. Честито ти на теб, честито ми и на мен. Никога не бях карал Тойота, а сега направо нова. Очарован съм.
  • 40 Доко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "КРЕЗ":

    Ти луд ли си бре 10 годишна Тойота за 10 бона
  • 41 Иван

    0 0 Отговор
    2017 закупих корола 1.6 автомат, 2 недостатъка има само - не е обезшумена и пластмасите са малко левтерни, обема и возията и е като на пасат, имам и пасат, оттам правя база на сравнение
  • 42 purifier

    1 0 Отговор
    Относно разхода на королата с 1.6 valvematic , не е 8/100 както някой се изказа , в десйтвителност е доста поносим , с голямо гонене по магистрала и каране градско колата дава 7/100, ако караш по спокойно лесно свеждаш разхода до 6.5/100, за сравнениe 10 годишен дизелов кенеф си харчи долу горе 6/100.