4 Декември, 2018 16:57 2 944 11

Audi ще вложи €14 млрд. в електромобили

  • audi-
  • e-tron-
  • horch-
  • инвестиции

През следващите пет години инвестициите на Audi в електрифициране на моделната гама, цифрови технологии и системи за автономно управление ще достигнат €14 млрд. До 2025 г. марката ще пусне 20 нови модела, половината от които ще се движат изцяло на ток.

Първият от новите електромобили на Audi - кросоувърът e-tron - вече се продава. Догодина ще го последва серийната версия на прототипа e-tron GT, който немците показаха на салона в Лос Анджелис.

Малко по-късно в гамата ще се появи електрически хечбек, който ще бъде близък родственик на Volkswagen I.D. Той ще бъде построен на модулната платформа MEB, разработена специално за електромобили.

Плановете на "Четирите кръга" обаче не се изчерпват само с електрифицирането. През септември стана ясно, че ръководството на компанията разглежда възможността за възраждане на марката Horch. Идеята е под нея да се продават най-луксозните и скъпи версии на A8 L по подобие на Mercedes-Maybach S-Klasse.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    15 20 Отговор
    алуди е за ЛУДИ щото нормални хора не дават пари за такива трошки
  • 2 успех

    12 11 Отговор
    Когато направят кола с по-голям пробег от Тесла за по-малко пари - да звъннат! Те и Порше обещаваха подобно нещо ама май колата им ще струва около 2,5 пъти повече.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 хамсуняк

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "успех":

    Навремето,сигурно и за Ламборгини са говяорили така.Като направиш кола с по-голям пробег от на Форд-звънни ми.Пък то ламбото нито е с по-голям пробег нито е по-евтино от Форда пък се тачи и цени повече от него.

    Коментиран от #4

  • 4 мъка

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "хамсуняк":

    Прав си! Ако целта им след 14 милиарда евро инвестиция да продадат 30 коли, значи всичко е наред. Със сигурност има поне толкова болни фенове на марката. Ама май целта им е да продават масово. Но това едва ли би го разбрал човек който сравнява Форд и Ламборджини.

    Коментиран от #6

  • 5 асддса

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "успех":

    Викаш поршето ще бъде 250 000 а ? Кое ново серийно порше е 250 000 бе ?
  • 6 оняга

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "мъка":

    Не точно, ще вложат 14 милярда и ще продължат да си пордават по 2 милиона коли на година, докато ти 2025 ще си на същата заплата.

    Коментиран от #8

  • 7 Философ

    5 3 Отговор
    Ще, ще, ще, ще, ще!
  • 8 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "оняга":

    Явно хич те няма в сметките , хахах !!! За тия 2 милиона със 14 милиарда не можеш плати даже половината батерия , падат се по 7 000 (не седемдесет , седем ) , а пък за заводите дето трябва да ги произведат даже не отваряме дума , ама ти си мечтай , лошо няма , хахаха !!!
  • 9 Японеца

    6 6 Отговор
    Не ви ли омръзна от лъжливите маркетингови трикове на ауди, от 5 години ще, ще, ще, изпечени мошеници, без технология за ел.коми!
  • 10 Японеца

    5 4 Отговор
    Ето я статията от 2015, а ауди обещва Ел мотори от 2011 до сега! Ще и празни обещания 7г! https://m.fakti.bg/avto/129232-eto-kak-raboti-novoto-quattro-na-audi
  • 11 mediator37

    0 0 Отговор
    Както самите германци казват "Ауди- това е луксозен фолксваген".