5 Декември, 2018 14:19 12 760 21

Най-опасните нови автомобили са Jeep Wrangler и Fiat Panda

  • jeep-
  • wrangler-
  • fiat-
  • panda-
  • euro ncap
Най-опасните нови автомобили са Jeep Wrangler и Fiat Panda - 1

Организацията Euro NCAP публикува резултати от последната си серия краш тестове, в която взеха участие субкомпактната Fiat Panda и всъдеходът Jeep Wrangler. Странното е, че и двата модела попаднаха сред аутсайдерите. Новото поколение на Jeep Wrangler получи само една звезда.

Специалистите от Euro NCAP отчитат изключително слаба защита в областта на гърдите на водача и пасажера до него, както и недостатъчна защита за краката на пасажерите при челен удар. Травмоопасният преден капак е още една причина за слабата оценка на Jeep.

Още по-зле се представи Fiat Panda, която не получи нито една звезда за безопасност и се превърна във втората кола с нулева оценка в историята на Euro NCAP. Първата такава отново беше Fiat, но моделът беше Punto.

Актуалната Panda получава тази оценка заради много ниската защита на водача и пасажера до него при фронтален удар. Експертите я оценяват на под 45%. Защитата на деца пък е оценена с нула точки.

Всички останали седем модела, които участват в последните краш тестове на Euro NCAP получават максималните пет звезди. Това са Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 и Volvo S60.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Дъстър

    29 6 Отговор
    И двете са супер проходими машини но явно не толко здрави.
  • 2 Офроудера

    40 33 Отговор
    Джендърските европейски тестове не ме интересуват. Вранглера е с офроуд предназначение, а не да се блъскам в други коли.

    Коментиран от #4, #14

  • 3 Ахмад

    31 5 Отговор
    ЕЙЙЙ . . . то из София има 10-тина такива дет си мислят че са купили
    големи танкове . . . . . сега като прочетат статията . . . .
  • 4 Стойнев

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Офроудера":

    Явно и ти си купил, първата ти реакция е такава ама след ден-два . . . .
  • 5 AUDI

    5 33 Отговор
    Италианските (FCA) и те като японки , китайки и корейки - мега здрави :D:D:D

    Коментиран от #13

  • 6 сектант

    8 26 Отговор
    и ето пак се доказва, че Дачия си струва парите с 5 звезди пълни аз няма кво да кажа повече, дори Логан ги бие

    Коментиран от #9

  • 7 choko

    25 10 Отговор
    това което се вижда от видеото е че вранглера няма никаква деформация на купето при ударите за разлика от коли които вземат по 4 и 5 звезди. видеото не обяснява слабата оценка

    Коментиран от #8

  • 8 Азз

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "choko":

    Това, че няма осезаема деформация, означава, че енергията от удара не бива приета от купето, а от пътниците в него. Т.е. Ако се шибнеш с Wrangler-a и с някое Х5, шанса да излезеш да излезеш без нещо счупено от Х5цата е много по-голям, отколкото от Wrangler-a. Затова новите коли се гънат при удар, за да може човека да излезе жив, а не защото пестят от ламарина или са направени умишлено след лек удар да трябва да се бракуват.
  • 9 Алфа Ромео

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Сигурен ли си, не беше ли със три звезди?

    Коментиран от #11

  • 10 Алфа Ромео

    10 1 Отговор
    Вланглера е със рама както камионите, все пак много слаба оценка, интересно новата или старата Г-класа колко звезди има, и тя е като камионетка под дрешките. Старата Г-класа явно няма да научим как се представя, няма да е много добре най-вероятно, да видим новата, или може би няма да я видим кат старата....
  • 11 сектант

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Ромео":

    с 3 не беше ли алфа 156, поради липсваща странична лайсна? оооо, забравих, нея не я публикуваха публично тогава... защо ли??
    май е за това:
    http://smg.photobucket.com/user/namiir/media/Cars/156crashtest.jpg.html

    Коментиран от #19

  • 12 сектант

    1 4 Отговор
    поправка на счупен линк: https://i.ytimg.com/vi/uWkiilQ8UkU/hqdefault.jpg
  • 13 Японеца

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    Кога си карал японка, корейка или китайка бе Ана* но податлив долен ляв съединител!Ако се блъснеш с ауди до 2008 си чао!

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Карл Бенц

    8 0 Отговор
    Приятели, другари, пичове и дами! Аз не съм автоджамбазин. Няма да ви кажа да не купувате нови коли. Щом имате пари - купувайте! Молбата ми е към онези, които купуват нови кола втора ръка. Например 5-10 годишни. В компютъра им е заложен вирус, който ще ви е-е мамата след като изтече гаранцията или малко след това.
  • 16 Дидо

    3 1 Отговор
    Само не ми е ясно, защо панда та се сравнява с другите посочени джипове, сув-ове и т н... Тя може да има 0 т оценка, ама грябва да си е на мястото сред себеподобни тип пежо 1хх, смарт, сити, ъп....
  • 17 Petar

    4 0 Отговор
    '' Moделът Fiat Grande Punto се предлага във версии с две и четири врати и много добър резултат от пет звезди в тестовете за безопасност Euro NCAP, a конструктивната основа на модела е достатъчно стабилна, за да се използва в състезателните болиди за рали шампионата IRC (Intercontinental Rally Challenge)''
    Това е относно следното: ...Публикувано във факти.бг: ...и се превърна във втората кола с нулева оценка в историята на Euro NCAP. Първата такава отново беше Fiat, но моделът беше Punto.

    Коментиран от #20

  • 18 AUDI

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Японеца":

    Ти явно бая си е удрял , което не знам до колко добре говори за шофьирските ти умения :)
  • 19 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "сектант":

    156-цата е много зле и е със една звезда и половина, както и БМВ Е36 за съжаление, това са две по-стари коли които изглеждат много добре но в тази област са големи издънки.
  • 20 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Petar":

    Имаше навремето някъв проблем със Пунтото но го отстраниха след лошата оценка, не си спомням точно какъв беше, не беше със здравината на каросерията.
  • 21 незнайко

    1 1 Отговор
    Защо не сравнят Fiat Panda с аналогова на нея ? Защото няма друга !