Last news in Fakti

5 Декември, 2018 15:30 14 554 33

Китай пуска безплатен интернет в целия свят

  • linksure network-
  • интернет-
  • китай
Китай пуска безплатен интернет в целия свят - 1

Китайският интернет доставчик LinkSure Network разказа за своите планове да пусне първия си спътник за глобален интернет LinkSure №1 още през следващата 2019 година. Това ще е първият китайски космически апарат, целта на който е да предоставя безплатен глобален интернет.

Компанията планира да инвестира $ 431.1 млн., като инвестицията ще послужи за изстрелването и въвеждането в експлоатация на 272 спътника в открития космос. Планира се апаратите да бъдат позиционирани на две нива. 72 от тях ще са на височина 1 000 километра над земната повърхност, а останалите 200 ще са на орбитална височина от 600 километра.

Идеята на китайците е да предоставят безплатен интернет във всяка точка на земното кълбо. Тази идея обаче не е нова. Подобна съществува в главата на Илон Мъск, който също изяви желание и дори получи разрешение от федералната телекомуникационна комисия на САЩ за изстрелването на 7 518 спътника.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    83 17 Отговор
    Няма нищо безплатно на тоя свят! Къде е уловката, сиренцето в капана за мишлета ?

    Коментиран от #5, #7, #22

  • 2 AUDI

    17 45 Отговор
    Китай - пуска безплатно :D:DD и на втория ден - няма нет :D:D
  • 3 asd

    63 6 Отговор
    Ще имат лесен достъп до: акаунти, пароли и тн.
  • 4 байШиле

    81 3 Отговор
    Просто е - безплатно е, но данните ти минават през тях, създават собствен каталог на всички ползватели по интереси и стават по-силни и от фейсбук!

    Коментиран от #18

  • 5 агент

    57 6 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Следене, във всеки един момент ще се знае кой къде е.

    Коментиран от #6, #20

  • 6 мхм

    64 3 Отговор

    До коментар #5 от "агент":

    То щото сега не се знае... :D :D
  • 7 гост

    21 22 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Ами сиренцето е отдавна ясно , ама такива "просветени" като тебе откъде да знаят , хахха !!! Парите в интернет се изкарват от рекламодатели , а не от абонаменти , иначе гугъл и фейсбук щяха да ти искат пари за "абонамент" !!! А рекламодателите отиват при тия които имат най-много потребители , вдяна ли нещо ?? Затова китайците се опитват да изпреварят Мъск , обаче си правят сметка без кръчмаря !! Щото 272 срещу 7500 спътника значи толкова пъти по-лош сигнал и по-лоша надеждност , спътниците на Мъск ще имат 400% припокриване , всеки един ще се припокрива от съседните 4 , което е недостижимо за китайците !

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Зорлем

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Я, Verizon, AT&T, Vodafone, NTT и т.н., и т.н. печелели от рекламодатели?! Ти да видиш! А по темата, и Гугъл, и Фейсбук, и Амазон я чоплят тази идея с Интернет навсякъде, но засега и те са само на някакви концептуални идеи за балони, дронове и прочее.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Зорлем":

    Яяяя , ти да видиш , тия дето си ги изредил , били "печелели" , хахахахха !!! Сигурно затова всичките накуп не струват и една трета от гугъл и фейсбук , ама ти отде да знаеш , като си още си харесваш телефоните със шайба , хахах !!! А пък какво ще им се случи след като безплатния интернет навлезе след 4-5 години даже няма да обяснявам , че ще вземеш да получиш някой аневризъм , хахах !!

    Коментиран от #15

  • 10 Мяу

    11 11 Отговор
    Абе нас някой пита ли ни, като жители на тая планета аджеба може или не може да ни замърсяват орбитата на Земята със спътници когат им е кеф? Значи по тяхната логика, който притежава ножа, той налага правилата ами тогава къде е цивилизацията? Ами те утре ще ни чипосат до един без да им мигне окото, а в другиден ще ти изпържат мозъчето с микровълни ако им е кеф. Как да е, важното е че демокрацията и цивилизацията се ширят и просперират.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 факт

    5 1 Отговор
    БЪЛГАРИ СА НАПРАВИЛИ "НЕЩО" С КИТАЙЦИ , ЗА ТОВА ТАКА !!! : )))
  • 13 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Зорлем":

    Само за да имаш тема за размисъл , като те подгони пенсионерското безсъние , след десетина години тия като Мъск ще ПЛАЩАТ на потребителите си , за да са им потребители !!! Не с пари естествено , а с отстъпки за всичко което ползват през техните мрежи , което ще включва на практика целия им живот и ще почва от всички парични приходи и разходи !!!
  • 14 до гост

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Брей добре, че има такива "прометейчовци" "разбирачи", като теб да ни светнат - Кретен ! Толкова си далеч от истината сектантче Илончово нещастно, но има ли смисъл да ти се обяснява изобщо ???
  • 15 Зорлем

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Накъде пак заби към прословутата пазарна капитализация не разбирам. Знам, че е безсмислено, но да попитам все пак - Епъл и Амазон като са най-скъпите компании в света и те ли се издържат от реклодатели? Също така, как точно успяваш да спиш при положение, че един пиклив китайски производител на мобилни тутурутки, наречен Xiaomi, струва общо взето колкото светинята ти Тесла? Аз ако съм на теб, направо ще се самогръмна! Все пак няма по-високо от Мъск и по-дълбоко от Тесла, нали?
  • 16 куимби

    3 0 Отговор
    безплатния достижим от всякъде интернет ,5Г и блокчейна са трите колони на които ще стъпи IOT

    Коментиран от #24

  • 17 Я.Петров

    2 0 Отговор
    Ти бутни конкуренцията па после на задна прашка всички.
  • 18 е сега

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "байШиле":

    като ти минават данните през ЦРУ- по добре ли се чувстваш?
  • 19 Алфа Ромео

    7 0 Отговор
    Ши ма следят кво порно гледам, то и ся следят всичко де.
  • 20 Крадец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "агент":

    За къв чеп им е на китайците да те следят ?Ми те и сега те следят с мобилния ти телефон !
  • 21 бай Ганьо

    4 0 Отговор
    Важното е че в България всички доставчици са частници,няма държавен доставчик както и мобилен такъв.Това е безумие.Иначе те и сега ни следят -важното е че нета трябва да е безплатен или на символични такси

    Коментиран от #23

  • 22 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Сиренцето е че ще имат пълен контрол върху съдържанието и ще могат да налагат цензура над каквото решат, при това не само в Китай, както е сега, а в цял свят. Както се казва "The Great China Firewall" :)

    Коментиран от #25

  • 23 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "бай Ганьо":

    Всъщност именно ненамесата на държавата в този сектор причини неговото бързо развитие и факта, че в България има много повече точки с безплатен интернет, огромно като процент покритие на мобилната мрежа и скорости на които могат много от по-богатите страни да ни завиждат.
  • 24 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "куимби":

    Към момента блокчейна служи единствено за напълно спекулативните криптовалути - схема чиито създатели станаха милиардери, а милиони балъци загубиха вложенията си. Стартъпите, които се опитват да направят бизнес с блокчейн задължително фалират до няколко месеца, докато свършат първоначалния си капитал.
  • 25 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Morgoth":

    Да бе , как пък не , то другите държави и всичките интернет гиганти ще гледат и ще си мълчат как китайците ги "цензурират" и то не в Китай , а в чужди суверенни държави , да не си снощен или си мечтаеш нещо ?? Да не говорим , че това ще е САМО една от бъдещите такива мрежи и по всичко личи , далеч не най-добрата !!!
  • 26 mhm

    0 4 Отговор
    Крайно време тая цигания със сульо и пульо да си праща боклуците в орбита да спре! Осрахме орбитата около планетата с всевъзможни бракми, повечето излишни. Въпрос на време е, а не дали, да стане неконтролируема реакция от сблъсъци в орбита и тогава ще видиме кон боб яде ли, като се върнеме в каменната ера, защото нито совалка нито ракета ще може да премине безопасно там. Играеме си с огъня с тази масова осиращина на орбитата. Неможе всеки да си качва щуротиите там, когато му скимне.
  • 27 ФауВе

    0 2 Отговор
    Безплатно заразяване с вируси за всички.
  • 28 Метгонтан

    2 0 Отговор
    Ще има да листят 10002030000000050 ГБ порно с големи цици
  • 29 големите уши

    2 0 Отговор
    китайците щели да ни следят абе баце гугъл на фбр и фейсбук на цру какво правят
  • 30 чичо

    2 0 Отговор
    Хората си правят каквото трябва,а ние си приказваме каквото си искаме.
  • 31 111

    1 1 Отговор
    Китай усвоява Африка. За там е предназначението. Не е за целия свят. За целия свят 300 спътника са малко.
  • 32 Кумчо Вълчо

    2 0 Отговор
    Стига с тая параноя,щели да ни следят,данните щели да минават през тях паролите ни щели да разгадаят ,ай стига простотии. Сякаш сега не ни следят и не ни знаят и майчиното ни мляко и отгоре на това ни забърсват по 25лв. а китайския нет поне ще е безплатен.
  • 33 браво

    3 0 Отговор
    Браво на китайците. Много лакоми интернет часници ще го д у х а ттттт