6 Декември, 2018 10:09 4 420 5

Осъден в Скопие гинеколог работи в София, член е и на БЛС

  • скопие-
  • гинеколог-
  • софия-
  • д-р николче дамчевски

Разследващите аферата дори са запазили час за преглед при него

Осъден в Скопие гинеколог работи в София, член е и на БЛС - 1

Македонският гинеколог д-р Николче Дамчевски, който има потвърдена от Апелативния съд в Скопие двегодишна ефективна присъда, работи в един от големите центрове за акушерството и гинекологията на София. Дамчевски дори е член и на Българския лекарски съюз /БЛС/.

Това се казва в разследване на македонската "Нова телевизия". Дамчевски има и забрана в продължение на 8 години да не работи като лекар. Той в продължение на 9 месеци е лъгал пациентка в Македония, че е бремена.

Македонските журналисти са открили Николче Дамчевски, че работи в Медицинския център "Майчин дом" в София и в още една частна болница в българската столица.

Разследващите аферата дори са запазили час за преглед при него. Дамчевски е с отнет лиценз от страна на Лекарската камера на Република Македония, но това не му е попречило да стане член на Българския лекарски съюз. Оттам са потвърдили, че Дамчевски е действително член на БЛС от 2018 г.

"При нас той представи документ, че е член на Лекарската камера на Република Македония от 17 март 2016 г. Той представи и документ, че не е осъждан от 10 август 2018 г. С тези документи той може да работи и да бъде наш член", е казал представител на БЛС пред македонската телевизия.

В присъдата срещу Николче Дамчевски пише, че "като гинеколог той има вина за тежки престъпления извършени срещу здравето на хората и фалшифициране на документи". Пред съда той признава вината и по двете обвинения - фалшифициране на медицински документи и несъвестно изпълняване на лекарската професия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааа

    15 0 Отговор
    Тук нема проблем за всяк'ви гадове!Надушват се!
  • 2 ванката

    11 0 Отговор
    заповядайте в българия рай за престъпниците...
  • 3 гост

    5 1 Отговор
    Значи каквото и да дадеш като документ, то не се проверява или срещу съответно заплащане не се проверява и се приема за истинско без проверка или каквото и да било? Разбирам да е за произход на картофи, ама това са лекари, точно при родилки, е няма как да е нормално това.
  • 4 macedonicus

    4 0 Отговор
    Като лекар това не ме изненадва , защото знам моралът , ценностите и мирогледът на кликата начело на БЛС , респективно на столичната колегия - оядени подлеци на пенсионна възраст задължително бивши комуняги обвързани със службите на МВР или ДС специализирани и квалифицирани в кражби , далавери и корупция .Ударили са едно рамо на своя другар по душа и агентурна принадлежност - ДС , а може би и на УДБА и на регионалната масонска ложа.
  • 5 Доктор

    1 0 Отговор
    Почивај во мир доктор Дамчевски. Царство небесно.