Last news in Fakti

6 Декември, 2018 21:15 2 255 12

Мъжът, нахлул с пистолет в президентството, остава в ареста

  • президентство-
  • въоръжен-
  • сашко игнатов

Игнатов страдал и от многобройни здравословни проблеми

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста 72-годишния Сашко Игнатов, който в понеделник влезе въоръжен в президентството.

Пред журналисти мъжът разказа, че е в затруднено финансово положение и искал да привлече медийното внимание. Обмислял да стреля във въздуха с пистолета си пред президентството, но в крайна сметка се отказал и влязъл да предаде оръжието си на охраната, съобщи "Дарик".

Игнатов страда и от многобройни здравословни проблеми, които обаче според съда не пречат на пребиваването му в ареста. Съдът наблегна и на тежестта на обвинението, както и на мястото, на което в извършено. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Остра форма на белодробна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и хипертония са част от здравословните проблеми на 72-годишния Игнатов. Преди заседанието той разказа, че има задължения за над 400 000 лева, а частни съдебни изпълнители разпродавали 4 негови имота. Решил да отиде в президентството, за да привлече медийното внимание.

След обаждане от сина си, Игнатов в крайна сметка се отказал и влязъл в президентството, за да предаде оръжието си.

Пред съда Игнатов също наблегна, че нямал намерение да използва пистолета си, а ако имал такива цели - щял да вземе и другото си оръжие - пушка. Обвинението срещу него обаче е заради това, че Игнатов е носел в себе си оръжие с изтекло разрешително, а за въпросното престъпление се предвижда лишаване от свобода между 2 и 8 години.

Според съда обаче целите на Игнатов не са от значение, а е достатъчно, че е носел със себе си незаконен пистолет и боеприпаси, и е влязъл с тях в държавна институция.

Относно здравословните му проблеми, съдът реши, че степента им не е от такава сериозност, че да му попречат да стои в ареста. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАРД

    7 4 Отговор
    Глупости на търкалета говори тоя дядка. ...влязъл в Президентството за да предаде пистолета с пълнителите на охраната - НСО! !!???? Тоя прави хората на малоумни...от там ли го е взел , че да им го предава ??? Като влизат в ареста всички почват да лъжат и задължително са болни !!! Голям лъжец тоя Сашко !!!
  • 2 ДСК

    10 2 Отговор
    Като е вземал огромен кредит и е залагал къща и апартамент , питал ли е Президента , че сега го търси да му опрости дълговете ?????
  • 3 ДСК

    6 2 Отговор
    Като е вземал огромен кредит и е залагал къща и апартамент , питал ли е Президента , че сега го търси да му опрости дълговете ?????
  • 4 Гражданин

    3 6 Отговор
    Браво на НСО за това,че не са позволили да се случи инцидент, а тези приказки за предаване на оръжието са пълни измислици, МВР издава и отнема разрешителни
  • 5 Шерлок Холмс

    7 1 Отговор
    Това е постановка режисирана от някъде насочена към Румен Радев. Тоя Джери с малко обработка ще си каже всичко само че не е оферта да се разбере кой седи в сянка!
  • 6 Възмутен

    3 1 Отговор
    Значи първо ще стреля във въздуха на сред центъра на София където е пълно с хора, а после ще си предава оръжието,тоя така лъже,че сам не си вярва,добре че НСО са го предали на полицията да не пострада никой!!!
  • 7 vasik atanasova

    7 0 Отговор
    горкия човек
  • 8 Даниел

    3 1 Отговор
    Абе явно е решил че може и арестантската килия да заложи, Как се профукват половин милион ??? Като е бил се началник ,. Най вероятно комар.
  • 9 Аз ,Врчанката

    3 1 Отговор
    Еми и аз здравословно несъмнено добре(инвалид-първа група съм)-във финансово отношение също Неми "пее петела"! Е, това означава ли да взема автомата "Калашников" и да се заптя към Президентството?!✈️
  • 10 ИВАН

    3 1 Отговор
    Ама кажете и какъв е пистолета - някое газово пльокалце, което я се чуе, я не, ако изобщо гръмне :)))
  • 11 радостен

    5 0 Отговор
    Абе идва времето дето някой опасан с експлозиви ще влезе при говедата в парламента
  • 12 1944

    0 1 Отговор
    а прецедента скри ли се под полата на простакесата?