7 Декември, 2018 12:30 8 316 9

Нова версия за убийството на бизнесмена Петър Христов

  • петър христов-
  • поли културиста-
  • наглите

11 месеца след показния разстрел на Христов все още няма арестуван

Криминално проявено лице с прякор Джими, който е много близък приятел на тартора на бандата „Наглите“ Поли Културиста, е бил разследван и поставен под наблюдение със СРС-та заради убийството на бизнесмена Петър Христов, пише „Уикенд“.

11 месеца след показния разстрел на Христов все още няма арестуван нито извършител, нито поръчител. Това обаче не означава, че МВР не работи по случая. Източници от Вътрешното министерство разкриха, че още от първите дни след престъплението, а и до днес, една от водещите версии е, че бившите членове на „Наглите“ са поръчали убийството.

То бе извършено на 8 януари около 10 ч. сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади“. По 49-годишния мъж беше стреляно с чешки картечен пистолет „Скорпион“. Такова автоматично оръжие се използва от професионални убийци за мокри поръчки. Общо 5 куршума попаднаха в тялото му. 3 от тях калибър 7,62х39 мм, бяха поразили бизнесмена в гърдите.

Един го улучи в главата, а последният в шията. Този куршум бе излязъл от тялото на Христов, всички останали са заседнали в него и извадени при аутопсията. Срещу Христов е стреляно от близък строеж, а част от камерите в района не са работели. Петър Христов бе човекът, заради когото в края на 2009 г. МВР разби недосегаемата дотогава банда „Наглите“.

Това бе потвърдено включително от бившия главен секретар на ведомството Калин Георгиев. Христов лично е завел при ченгетата свидетеля Найден Недев, за да издаде „Наглите“. Той бил част от бандата. Недев, заедно с друг член на „Наглите“ - Валентин Михайлов – Ихтиманския, впоследствие станаха защитени свидетели.

Заради показанията, които дадоха, успяха да отърват затвора. Благодарение на показанията на Найден Недев ченгетата влезли в дирите на похитителите, като първият, който попаднал в капана им, бил Ивайло Евтимов – Йожи. Любопитното е, че малко след това братът на Недев – Драгомир, бил освободен от затвора, където излежавал присъдата.

Според постъпила по оперативен път информация в службите, поръчката за разстрела на Петър Христов е издадена от един от лидерите на „Наглите“. Групата умишлено изчакала да минат няколко години, така че да не бъдат заподозрени за вендетата. Имало и версия, че баровецът е гръмнат заради спор за пари с израелски бизнесмени, които уж измамил с 3 милиона евро, но тя отпаднала поради липсата на доказателства.

В момента полицията работи само по версията, че екзекуцията е поръчка на разбитата банда „Наглите“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментиращ

    33 1 Отговор
    "помогнал" на "професионалистите" от едно министерство да хванат едни "лоши", обаче "министерството" не успяло да опази човекът ...
    Как да не помагаме на "добрите" да хващат "лошите" ..
  • 2 Министър

    24 2 Отговор
    ПОМОГНАЛ АМА НАШАТА БЪЛГАРИЯ Е ТАКАВА
  • 3 Batushka

    26 2 Отговор
    Тоя беше голям боклук....супер е че го убиха други боклуци ...и айрана му не струва- вода и сухо мляко....
  • 4 vvvvv

    23 1 Отговор
    Касичката за държавен рекет в Централна Северна България. Явно на някого му е дошло в повече.
  • 5 100

    45 0 Отговор
    ако видите, че е парламента гори ще извикате ли пожарна ? аз не!

    Коментиран от #9

  • 6 Зайко Байко многознайко

    11 3 Отговор
    Този пост съм го писал преди 3 години, сега го публикувам отново! Човешкият мозък има едно прекрасно ,но вредно качество, качеството се казва забрава! ....Основните инструменти да държиш народа си в подчинение са следните : 1. Хляб, 2. Вино ( разбирай всекакъв вид алкохол) и, 3. Зрелища. Хлябът и виното са кът, но за това пък зрелища бол, като почнеш от "Цумгейт" минеш през "Суджукгейт" , " Грипенгейт" и стигнеш до "Кумгейт"! Управляващите и търтеите в парламента, трябва да си дадът сметка, че нищо вечно няма и че рано или късно народната "любов" , може да се превърне в неконтролируем бунт със съоъветните последствия за тях. Журналистическите подлоги и те лъжат-мажат, продажно до дъното на костния си мозък и се мъчат да представят ситуацията, като неумело ни поставят розови очила. Гладът без вино, само със зрелища е лош съветник! Доказателства от историята, колкото щете. Дядо ми Мъдрият Заек казваше следното: " Народът е като стадо овце , стрижи го, дои го, но не му съдирай кожата и му давай да яде, иначе ще дойде време и ще останеш без стадо" , изводите оставам да направите вие.
  • 7 crusader

    12 1 Отговор
    Скорпион никога не произвеждан във калибър 7.62Х39.... във 7.65 браунинг, 380 АСП, 9 мм Макаров, 9Х19 парабелум....неграмотни журналисти!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "100":

    Бих извикал, но под условие : пожарния автомобил вместо с вода да е пълен с нафта. Даже независимо от скромните ми финансови възможности бих спонсорирал част от нафтата. 😂