Last news in Fakti

7 Декември, 2018 11:50 4 067 11

NASA се изправя срещу незаконната сеч

NASA се изправя срещу незаконната сеч - 1

На всички ни е ясно, че горите преработват въглеродния двуокис от атмосферата и въпреки това безогледната сеч на дърва продължава. Това явление е разпространено навсякъде по света, не само у нас и представлява глобална заплаха за Земята и за човечеството.

NASA се изправя срещу незаконната сеч

NASA иска да спре незаконната сеч, като за целта ракетата носител SpaceX Dragon изведе на 4 декември тази година в орбита спътника GEDI. Именно той ще пристъпи към изработването на 3D карти на всички гори по света, а на база на тези карти специалисти ще могат да оценят дървесната биомаса. Спътникът ще изпраща до Земята 232 лазерни импулса на всяка секунда, като така ще може да се следят горите и тяхното изсичане в реално време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    3 60 Отговор
    пак еко гей глупости.. засаждат се повече дървета откокото се режат в момента

    Коментиран от #3, #11

  • 2 хаха

    30 3 Отговор
    сигурно си сял затова знаеш
  • 3 Гаргамел

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    къде бе умник?
  • 4 Гост

    0 23 Отговор
    Е, и какво ще стане като сека незаконно?

    Коментиран от #9

  • 5 ЪРП

    20 3 Отговор
    ТОВА ЩЕ БЪДЕ УНИКАЛНО ПОЛЕЗНО ЗА ДА СЕ РАЗОБЛИЧАВА ПРЕСТЪПНАТА И КРИМИНАЛНА СЕЧ С КОЯТО ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ЗАТРИВАТ ОГРОМНИ ТЕРИТОРИИ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!
    ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ РЕДОВНО!!!!...........ТЕЗИ ТАЛИБАНИ УЗУРПИРАЛИ ВЛАСТТА И ИЗВЪРШВАЩИ ДИВАШКА СЕЧ С КОЯТО ПРОДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ЗА ЧИСТО ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!
  • 6 NLO

    18 1 Отговор
    Вместо незаконната трябва да се обърне внимание на законната сеч...!!!
  • 7 ЪРП

    15 2 Отговор
    ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, КОИТО ВЛАДЕЯТ ДОБРЕ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И ИМ ПУКА ЗА ПОГОЛОВНОТО ИЗСИЧАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ С ЦЕЛ ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ДА ПИШАТ МЕЙЛИ ДО "НАСА" , С ЦЕЛ ДА ГИ ПОМОЛЯТ ДА ОБЪРНАТ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ И ЗАРАДИ ДИВАШКАТА КРИМИНАЛНА СЕЧ ТУК!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 гост

    20 0 Отговор
    Приятел се занимава с различни агроначинания и имаше възможност да вкара услуга за горско стопанство: картографиране на гора с дрон, като софтуеър пресмята наличности, типове дървесина и кубици. От горските стопанства само му се изсмиват с думите, ти луд ли си, никой не иска подобно нещо, защото ще се види колко липси има спрямо отчетеното. Така че това е за бели страни, не за нашата.
  • 9 PlimP

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    ше ти изсъхне пикалото
  • 10 Антиелектрика

    1 1 Отговор
    Най-накрая нещо смислено и разумно. Обаче е добре да се знае, че най-големия източник на кислород са мискроскопичните водорасли при цъфтежа им.
  • 11 Горски

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Работя в горско стопанство повече от 10 години и не съм виждал място на което да се залесява и на половина от изсичането. На 90%от сечта се залесяват едва 10-15%