Last news in Fakti

7 Декември, 2018 15:03 22 987 23

Онколог: Тези 5 неща бих направил, ако ми поставят диагноза рак

  • рак-
  • заболяване-
  • онколог-
  • диагностициран-
  • онкологично заболяване-
  • нов метод-
  • съвети
Онколог: Тези 5 неща бих направил, ако ми поставят диагноза рак - 1
Снимки: shutterstock

Известният американски онколог Марк Хаймън разкри какво би направил, ако му поставят диагноза рак. Специалистът посочва, че основният проблем, пред който е изправена традиционната медицина в наши дни е, напълно погрешният подход. Медикът изтъква, че след диагностицирането на пациенти с рак, основното лечение, което лекарите подхващат, е химиотерапия — комбинация от облъчване с радиация и лекарства, но въпреки това причината за болестта така и не се поддава на лечение.

Според него има алтернатива и тя е т.нар.” функционален медицински подход към рак.”

По думите му функционалната медицина позволява на специалисти и пациентите да работят заедно върху проблема, така че да се отстранят причините за заболяването в самия им корен. Това е нов модел на персонална диагностика и лечение на различни нови заболявания.

Какво представлява?

На първо място се прави генетичен анализ, въз основа на който лекарите разбират към кои хронични заболявания сте предразположени и какво да направите, за да ги избегнете.

Все повече лекари смятат, че ракът възниква най-често вследствие на дисбаланс в енергийната система на организма. Болестта се появява поетапно, така че има много хора, които са болни, без дори да го знаят.

Ето 5 неща, които онкологът би направил, ако днес му отрият “рак”:

Онколог: Тези 5 неща бих направил, ако ми поставят диагноза рак

1. Бих спрял да ям захар.

Захарта храни раковите клетки и допринася за тяхното развитие. Ако искате да се предотвратите развитието на рак, или поне го поставите под контрол, трябва да се придържате към диета, която поддържа нормални нива на инсулин.

Ще трябва да ядете богати на фибри пресни, натурални продукти и да сведете до минимум консумацията на сладки преработени храни. Така ще бъдете в състояние да се храните, а същевременно да лишите раковите клетки от необходимата им храна.

2. Бих изключил от менюто си всички храни, които не ми подхождат.

При всеки човек тези храни са различни. Някои хора страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат хляб, след това рано или късно умират или от рак, или от сърдечно-съдови заболявания. Друг популярен вид хранителни алергии са тези към млечните продукти. Освен това, те са свързани с инсулинова резистентност. Ако тези хора постоянно пият мляко, а за неразположението си обвиняват стреса или умората от работата, то рано или късно техните възпалени черва ще предизвикат много сериозни проблеми.

3. Щях да се погрижа за възпалителните процеси в организма.

Възпалението — директен път към всички тежки хронични заболявания, включително рак. Обикновено те започват, когато се развие резистентност към инсулин, автоимунни заболявания или алергии. Ако се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Повечето от техните източници са: червена риба и лененото семе. Те помагат на тялото да се справи с възпалението.

4. Бих се погрижил за здравето на червата.

Не само поради рисковете от рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно застъпват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиома на дебелото черво. С други думи, причината може да се крие в бактериите, които живеят в червата.

Какво да направите? Яжте колкото се може повече пробиотици и пребиотици: например кисело мляко. Също така ви трябват фитонутриенти (плодове), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (във вино и грозде). Това помага да се забави възпалителният процес в червата.

5. Бих избягвал токсини.

Средностатистическото новородено се ражда с 287 химични вещества, които се намират в пъпната му връв. Някои са невротоксични. Освен това, никой от нас не може да избегне напълно въздействието на лошите токсини. Но може да бъде намалена степента му! На първо място е необходимо да се избегнат пестициди, фталати, бисфенол А, антипирени, тежки метали (олово и живак, на първо място). За целта не трябва да купуваме напитки в пластмасови опаковки. Да не ядем сложни полуфабрикати. Да избягваме ходене в големите градски центрове: атмосферата от автомобилните изпарения в задръстванията е много опасна, ако концентрацията на вредни газове е по-висока от нормалната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 5 Отговор
    Реално нищо не каза. След като ти открият рак какво се прави, освен диета, защото тя сама по себе си не лекува рака, а той, след като вече е наличен, няма спиране само с диета, нито тумурът ще стане по-малък. Той говори за превенция и здравословно хранене, а не за борба след откриване на рак. Никой онколог няма да одобри лечение на открит рак без операция, лъче- или химиотерапия. Има билкари, които твърдят, че техните отвари били като лекарства, но са малко хората, които рискуват и не се знае какъв е изхода, със или без него има ли смисъл.

    Коментиран от #3, #15

  • 2 ДДД

    13 8 Отговор
    аз ще ям и пия докато мога като не мога се самоубивам
    борят се тия дети не знаят за какво става дума
  • 3 Емил

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Точно диетата лекува рака! Раковите клетки имат нужда от десет пъти повече хранителни вещества (основно захари), за да се развиват. Не случайно един от гарантираните методи е глад (Лидия Ковачева), но хората живеят, за да угаждат на физиката си и затова предпочитат да умрат, но да не се ограничат (виж коментар 2)!
  • 4 Дидо

    7 6 Отговор
    "червена риба"?От къде пари?Какви са тези глупости?Яж,еПи и пий до дупка - това е.
  • 5 Жорко

    13 1 Отговор
    Така и така ще се мре при такава диагноза.... Поне вземи със себе си колкото се можеш повече отрепки!
    Първо се въоръжавам
    Второ влизам в парламента
    Трето няма....
    Ако всички пътници правеха така вместо да се хвърлят под влакове или от балкони... Ехееееее!!!!
  • 6 Амиии не точно

    38 2 Отговор
    Истината е, че не знаем точно защо се случва така...много хора ядат каквото им попадне, пушат и пият и пак нямат рак.
    Аз съм малко над 50, малко над нормата като тегло, пия малко,не пуша, движа се. И имам рак на белия дроб в последна фаза, не може да се оперира. Имам метастази където можете да си помислите, освен в мозъка. Опитаха лечение с химиотерапия, но не сработи добре. Сега съм на друго лечение и съм по-доре....не съм променил много от живота си, но наистина не позволих на депресията да ме обземе, работя, грижа се за всички....и съм жив повече от 3 години след първоначалната диагоза. Нека сега някой да ми обясни защо съм жив...

    Коментиран от #7, #9, #17

  • 7 НАТО ВЕЦ

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии не точно":

    Защото искаш да си жив. Защото приемаш случилото се с теб и вероятно си разбрал, че всеки ден на земята ни е подарък, било то онкоболни или "здрави". А неуморната писачка не проумя, че не трябва да се занимава с неща, които не са за нея. Наблюдавам в поредица от публикации, в коментарите и се "намеква" да се спре, но "децата" нямат спирачки.
  • 8 Рентгенолог в онкологична болница

    3 1 Отговор
    Ще оставя на страна писанието, но искам да попитам, каква е причината да "онагледите" с диагностичен графично-скопичен рентгенов апарат и лекар, без глава, държащ мамографии на плаки, каквито вече почти не се ползват?! Да бяхте сложили поне един ускорител, като пишете за лъчетерапия!
  • 9 Алфа Ромео

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии не точно":

    Страхотно, пожелавам ти да живееш толкова колкото искаш!
  • 10 9999

    7 1 Отговор
    Аз мисля, че тези неща трябва да ги направи преди да му поставят диагнозата. След като му я поставят да яде, да пие и да си носи новите дрехи.
  • 11 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    Ами то трябва да живеем изолирани във няква камера, ако искаш да живееш нормално и свободно меко казано е трудно да се опазиш от вредните химически елементи в съвременния свят.
  • 12 Доктор Морков

    1 1 Отговор
    Помнете че сте смъртни. За мен въпросът е: как се настройваш за смъртта? Неизбежната смърт. Най потискащото при такава диагноза е прогнозата колко време ти остава да живееш. От тук започва броенето до смъртта. А забравяме че всички ще умрем. Просто никой не е преброил нашите дни, колко ни остават.

    Коментиран от #14

  • 13 Чичо Митко

    1 1 Отговор
    Аз пък бих направил само едно нещо - списък с тези, които са ми навредили, на мен и на семейството ми...
  • 14 НАТО ВЕЦ

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Доктор Морков":

    В тази връзка, един стар лекарски виц: "Животът е заболяване, предавано по полов път, с хронично протичане и летален изход."
  • 15 гнида

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ако тази гадост се случи : 1 всичко се приписва на родата и децата , 2 тегли се голям заем от банка 3 почва да се живее нормално , докато може ! Все пак , това е най гадната болест и след като си живял цел живот в мъки , не е нужно да прекарваш последните си месеци в мъки !
    П.П. Банката да го д .уха !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Галя

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии не точно":

    Какво лечение правиш
  • 18 Леля ти

    0 0 Отговор
    Идо тук изброените какво да ядем да пасем трева, че е здравословно и риска да се разболеем от рак е по малък аз имам чувството, че самите лекари не са много на ясно с рака и лечението му не могат да поставят диагноза и по лесно рак препращат на специалист и тои дааа рак назначава химиотерапия и лъпетрапия и след време добър беше но за там си беше. Дядо ми живял в онова здравословното време хранил се с здравословна домашна храна не пушил не пил и рак. Защо заблуждава хората само не разбирам удобен начин по бързо да се намали населението на България.
  • 19 22222

    0 0 Отговор
    Капацитета на човешките клетки е до 56 годишна възраст. После започва стареенето и идват на ред най-различни заболявания. Дали хронични, който имат дълъг период на "лечение" или кратки като раковите заболявания. Ужаса при заболяването от рак е последствията от химиотерапията- оплешвяване и стряскаща загуба на килограми и токсичността на химиотерапията и лъчетерапията! Да, има и имунотерапия. Всички лечения имат странични явления.
    След 70 годишна възраст поради остаряване на клетките, техния генетичен материал се променя като РНК започва да дава неправилна информация/дефект в определена хромозома/ за възпроизводство на всяка клетка както компютъра може да ви подведе или тази линия екран и ДНИ се променя. В последователност не качествената информация се предава от клетка на клетка като развален телефон!
  • 20 22222

    1 2 Отговор
    Капацитета на човешките клетки е до 56 годишна възраст. После започва стареенето и идват на ред най-различни заболявания. Дали хронични, който имат дълъг период на "лечение" или кратки като раковите заболявания. Ужаса при заболяването от рак е последствията от химиотерапията- оплешвяване и стряскаща загуба на килограми и токсичността на химиотерапията и лъчетерапията! Да, има и имунотерапия. Всички лечения имат странични явления.
    След 70 годишна възраст поради остаряване на клетките, техния генетичен материал се променя като РНК започва да дава неправилна информация/дефект в определена хромозома/ за възпроизводство на всяка клетка както компютъра може да ви подведе или тази линия екран и ДНИ се променя. В последователност не качествената информация се предава от клетка на клетка като развален телефон!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Теди

    1 2 Отговор
    Рак се лекува с гладолечение
  • 23 Нелина

    1 0 Отговор
    #6С какво се лекуваш сега