7 Декември, 2018 16:40 2 312 27

Който не иска имигранти, да плаща

  • ес-
  • имигранти-
  • германия

Германия и Франция с ново предложение пред ЕП

Който не иска имигранти, да плаща - 1
Снимка: Shutterstock

Правителствата на страните-членки на Европейския съюз, които отказват да приемат имигранти ще трябва да плащат, за да бъдат освободени от системата за подялба на имигрантите сред членките на блока. Такова предложение отправиха Франция и Германия, опитвайки се да решат ожесточените спорове около мигрантската криза, съобщи Канал 3.

Подобна мярка ще ускори напредъка на реформите по правилата на ЕС за получаване на убежище преди изборите за Европейски парламент през май, съобщиха европейски дипломати.

Целта на мярката е да се намалят разликите между държавите в Централна Европа, които се страхуват, че тези промени биха могли да насърчат пристигането на още по-голям брой мигранти, особено такива като Италия, през която огромен брой търсещи убежище стигнаха до Европа и която според настоящите правила, е отговорна за настаняването им.

Според документа, който циркулира между министрите на вътрешните работи на страните от ЕС в Брюксел, публикуван от агенция "Ройтерс", страните, в които имигрантите първоначално са влезли, биха били отговорни около 8 години, по-малко от 10-те години, които предложи Берлин. Германия прие най-много хора, стигнали в Европа през Гърция и Италия. И като друга отстъпка за Рим би трябвало да има специално правило за хората, пристигнали след като са спасени в морето - италианското популистко правителство отказва да позволи кораби с мигранти да влизат в техните пристанища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    39 3 Отговор
    Плащайте за мигрантите на Великият Ердоган, че човека 100 броя изтребители Ф-35 и C-400 трябва да купува хаха

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    И така паричките, отново, отиват в САЩ и Русия..!? Всичко е "премъдро" подредено..!
  • 3 Коментар

    45 0 Отговор
    Дообре Останаха ми след Гражданската Топлофикация и Чез 0.20ст каде да ги дам
  • 4 Цар Навуходоносор

    46 2 Отговор
    Който иска да си ги гледа, който не иска е суверенна държава и не е длъжен на никого.
  • 5 Пешо

    49 1 Отговор
    Нищо не трябва да плащаме на еврогейовете. Ние сме суверенна държава и ще правим това, което сами решим, а няма да слушаме Германия и Франция - две европейски държави, които се самоунищожават под диктата на собствените си политици.

    Коментиран от #20

  • 6 СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ НЕ НА МАЧКАШЕ

    27 4 Отговор
    ТЪЙ КЪКТУ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА МАЧКА....
  • 7 Батил

    40 0 Отговор
    А бе ей, откъде-накъде ще се плаща за мигрантите които някой друг иска и които някой друг кани. На който му трябват, да си ги взима, щом е решил да се самоубива, има и държави с достойнство, които ценят идентичността и суверенитета си.
  • 8 vvvvv

    40 0 Отговор
    Съвсем изтрещяха предизборно. Май наистина искат всичко да се разпадне щом не е тяхното. Макрон ще го линчуват в скоро време а баба Меркел днес си взима довиждане.
  • 9 факт

    22 3 Отговор
    Държави които не са доволни от ЕС и искат да го напуснат ще трябва да си скъсат секретните документи и да напускат ИЗВЪНРЕДНО и да се оправят, но и да бъдат отделни ТЕРИТОРИИ от света, за да се съхранят като цяло !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1234

    30 0 Отговор
    Охо,охо,който ги е канил сега да си ги приема.Вие като оня габровец дето му дошли много гости и попитал съседа си дали има празни столове у тях ,и съседа му казал,че има пет шест и оня казал на гостите си,айде влизайте вътре.Тая няма да стане,Меркел ги канеше,сега другите да плащат.Като няма мярка на устата си и ум в главата си да си ги прибира у тях.Ние си имаме достатъчно цигани на които плащаме по стотина лева от всяка заплата,да има какво да харчат циганите ни защото така ги научиха нашите политици,да им плащат тока,водата,че и помощи им дават,и вече никой не може да ги накара да работят.Циганите са твърдия електорат на политиците ни.Без тях никой не може да спечели избори.Плащат им по 100 лв и отделно по четири години им дават помощи.Някои вече се пенсионират само от помощите без да са работили тия 30 години.
  • 12 Кълвач

    31 1 Отговор
    Къде да носим парите, в централата на ГЕРБ удобно ли е?

    Коментиран от #13

  • 13 Сатаната

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кълвач":

    При суджука.
  • 14 Хайл

    16 0 Отговор
    Който ги е канил да си ги приема-боли ме хура за бабоебът микрон и оня травестит мъркел...да им търсят съдебна отговорност на тия двамата...
  • 15 Барчо

    18 0 Отговор
    И каква ще е точно причината да плащаме, щото не искаме хрантутници?????? Франция и Германия щом имат желание да ги ранат. Ние нямаме нищо общо. Да ги хранят богатите с излишъците. Те това е една от причините за които съм бил винаги против тъпия ЕС. Другите ми причини също не са маловажни. Чудя се дали ще има и БГ брекзит???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Калтенбрюнер стандартенфюрер

    15 0 Отговор
    С какво трябва да платим? С по 10 Фау-2 на еврокомисар и емигрант може ли? Ще кажа на Адолф да ви навести, откак си замина маймунясахте Европата.
  • 19 Радиус

    7 0 Отговор
    Целта е влезем в Шенген... След това спокойно ...не ни трябват нито кораби нито самолети... Европа има всичко... Взеха ни децата, сега ние ли да ги браним.
  • 20 Бай Генчо сиромаа

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Ти немаш пари вааа, значи няаш думата!!! Плащай или си трай, че оня не е рекъл да вдигне бариерата че си е..... М...... .
    По добре да ги държи там дет са у арабия, притрябвали са ни.
  • 21 Хохи

    3 0 Отговор
    Ще повърна....................
  • 22 гост

    9 0 Отговор
    НЕ КОЙТО ГИ ПУСНА В ЕВРОПА ТОЙ ДА ПЛАЩА И ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ ПРИ НЕГО . НАГЛИ ЕВРЕЙСКИ БОКЛУЦИ
  • 23 Барчо

    10 0 Отговор
    Който иска имигранти, да си ги взима и да си ги гледа!!!! Съответно и сам да си плаща, защото това е неговото собствено желание!!!! Бих написал всичко с големи букви, но ще кажат, че е крещене и ще е вярно. Искам точно това да и изкрещя!!!
  • 24 FuckEU

    9 0 Отговор
    франция и германия може да ми правят като климатик. България ще продължи да се топи и затъва в циганизацията, докато сме в този мюсюлмано-жендърски съюз!
  • 25 Граф Монте Христо

    7 0 Отговор
    Това е абсолютен шантаж срещу най-бедните страни в ЕС!!! Диктуват ни какво да правиме и ни шантажират, имам чувството че този ЕС се създаде за ''боговете имигранти'' и да го прекръстят в ''Европейски имигрантски съюз'' щом е така. Тръгнат ли поляците, италианците и унгарците да излизат не трябва дори за секунда да сме по назад с румънците от тези държави! Да ги видим тогава при вкупом напускане на 5 държави едновременно.
  • 26 652

    3 0 Отговор
    А ТАКАААААААААААААА ...ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЙКА. ХО ХО ХО
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.