Last news in Fakti

7 Декември, 2018 16:28 18 366 15

Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ)

  • намибия-
  • турист-
  • туризъм-
  • пътуване-
  • жени-
  • мъже-
  • ужасно-
  • ужас-
  • къпане-
  • тоалетна

На това място жените се къпят пред погледите на всички

Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Туристка от България посети далечната Намибия и описа в интригуващ разказ колко различно е в африканската държава. Тя посетила до едно от предградията на най-големия град Виндхук - Катутура, и разказът ѝ за това, на което е станала свидетел, е изключително увлекателен.

Ето какво написа тя на една от страниците за пътешествия във Фейсбук:

"През 1950 г. Намибия е била под управлението на Южна Африка и този период е свързан с апартейда. Не за пръв път чернокожите и цветнокожите са били изселени от местата, които са обитавали и притежавали, и са силово заселени в северните части на Виндхук.

Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ)

Столицата е била разделена на три - Виндхук за белите, Катутура за черните и Комасдал за цветните.

На езика на племето Хереро, Катутура буквално означава “мястото, където хората не искат да живеят”, а това е пряко свързано с историята на Намибия. Хереро е племето, което е било на косъм да бъде унищожено по време на геноцида на немците.

Всяко племе е трябвало да живее отделно в Катутура, спрямо мястото, което му е било отредено. Племената там са били Хереро, Нама, Дамара, Овамбо, Каванго и Каприви.

Създаденото тогава разделение се спазва и до днес. Членовете на племената се женят помежду си и всеки си говори езика на племето.

Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ)
Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ)

В по-голямата част от Катутура няма канализация и електричество. Хората са принудени да мъкнат тежките туби с води по няколко километра и водата се заплаща с чип. Имаш пари в чипа - точиш вода, нямаш - нищо не получаваш. Чипът се зарежда само в столицата. Т.е това трябва да се планира предварително и отнема доста време.

Има места, отредени за тоалетни, но са само за small business и за душ под открито небе. На въпросът ми "А жените как ей така се къпят пред всички?", бях погледната странно и ми се каза "Ми то половината племена тук ходят голи". За big business се ходи в храстите, които са отново там някъде в далечината. Сега е сухият сезон и храсти няма и затова жените ходят само нощно време и се групират по няколко. Хранят се масово с Пап (царевична каша), та затова само по веднъж на ден се налагало.

Хладилници няма и ме научиха как да разпознаем дали месото е годно за ядене. Оставя се кравешката глава на открито и зорко се наблюдава дали мухите ще накацат. Ако умрат на секундата, то означава, че животното е било болно и не трябва да се яде месото.

По време на обиколката ни се оказа, че има предизборна агитационна кампания - хората се редяха на опашка, но за разлика от нас, където раздават кебапчета, там раздават само пари кеш.

Завършихме и с разходка до култовия открит пазар, където се почерпих с червеи Мопане. Супер мезе за бира."

Българка разказа за най-ужасното място на света, където жените... (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    51 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: За big business се ходи в храстите, ..."
    Май в превода нещо се окъкахте за big business, а?!

    А иначе ми прави впечатление какви красиви негри има в естествената им среда - Африка !!!

    Относно условията на живот - ами "Великите сили" по-малко да се лакомят за власт и пари и ще има за всички, инвестирайте не в оръжие, ами в образование и култура и всички ще сме щастливи !!!
  • 2 Гост

    51 1 Отговор
    а някой пита ли се дали тези хора имат нужда от електричество?
    Понеже ние сме свикнали и видиш ли те били зле. Не са зле, стига никой да не ги ограничава как си живеят (вода и храна) и може да са много по щастливи от нас развитите.
  • 3 червен

    6 29 Отговор
    това е комунизма дето 45 години го строихме при ТАТО
  • 4 ванката

    18 3 Отговор
    неможах да разбера какво странно имаше толкова че събинчето така се изумила явно не е запозната с живота там и затова и прави голямо впечатление и също така ми стана странно защо възмущението е само към жените значи мъжете да се къпят пред всичи не е проблем но за жените е ?!?
  • 5 Карагенан (Е-407)

    11 0 Отговор
    В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена.
  • 6 Siegfried

    9 4 Отговор
    Раждаемостта в Африка взема гигантски размери и ако не се регулира ще има световна катастрофа .За десетина години се удвоява броят на населението .Време е за Маултус , за който разбира за какво говоря .На черните не им се работи , предпочитат да идват в Европа и то не къде да е ,а в Англия , Германия , Франция , Швеция и др.Предпочитат соц.помощи но да не работят .Пустинята превзема земите им , но не правят нищо !Да копаят наводнителни канали ,да засаждат растения спиращи пясъците , не !Белите са виновни !Особено Американците !( ех , да можех да отида в САЩ)Предстои ни или въоражен отпор срещу черните или Европа да почернее?След черните ,ще са арабите , след тях руснаците и накрая комунистите .Тогава Земята ще си отдъхне !
  • 7 Намибиец

    13 0 Отговор
    АМА ЧЕТА СИ В НАМИБИЯ И СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ХОДИЛИ НА РАЗХОДКА ВЪВ «ФАКУЛТЕТА»
    ОПИСАНИЕТО Е ТОЧНО И. ВЕРНО.-СЪВПАДЕНИЕТО ПЪЛНО.
    КОЛКО Е ЕДНАКЪВ СВЕТА.БРАТЯ БЪЛГАРИ
  • 8 За чипа

    12 0 Отговор
    «Чипът се зарежда само в столицата. »
    И У НАС Е ТАКА,НО САМО АКО СИ БЛИЗЪК С ВЛАСТА.
    ИМАШ ЧИП -КРАДЕШ.(гледай: БАНЕВИ И Сие ) - ..НЯМАШ: СТАВАШ «НАМИБИЕЦ»
    ЗАРЕЖДАЙТЕ ИЛИ СМЕНЯЙТЕ РЕДОВНО ЧИПОВЕТЕ СИ БРАТЯ БЪЛГАРИ.
    С НАМИБИИСКИ ПОЗДРАВ.БЪДЕТЕ ЧИПОСАНИ
  • 9 Мунчо

    7 8 Отговор
    Някой забеляза ли , че още клечат по дърветата! Маймунска му работа! И да не ми разправят , че сме на еднакакво цивилизационно ниво!
  • 10 разбиращ

    5 0 Отговор
    Вързала, Мара та втасала, та и ти ,отиде чак, на кънда в дивия,
    да снимаш мизерия, много ресурс, ама никой, не го боли ...
    Я ,иди в" МААЛАТА" ДА ВИДИШ КАК СЕ КЪПАТ.
    Виж, изпрати го, до някоя свободна телевизия в Европейската общност,ама, от Полша нагоре,там ще стане работата.
  • 11 Долен гей

    16 0 Отговор
    Тея живеят се едно под светлото управление на бойко
  • 12 българинБГ

    7 2 Отговор
    Ами, така е, щото самолетоносачи-подводници-ракети са по важни от хора за "Чичо Съм"! Като има каво да източват (петрол ли, диаманти ли или друго) - да, САЩ там имат национален интерес! А иначе, мигрирайте у Европа! Така? Ами, да, така е, и такава е американската политика...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 брск

    3 0 Отговор
    там е живота
  • 15 Гадно копеле

    4 2 Отговор
    Искам да живея в катотура и цел ден да си драпам к...а