7 Декември, 2018 20:02 2 653 3

Иранска връзка в аферата с бойния арсенал

  • оръжия-
  • арсенал

Общ посредник е осигурявал купувачи за фалшиви документи и за огнестрелни оръжия

Постоянен арест за общо петима души поиска специализираната прокуратура след акцията за пресичане на незаконна търговия с оръжие и подправени документи в Казанлъшко от преди няколко дни. Спецсъдът вече остави част от тях зад решетките.

На 4 декември бяха разбити общо две престъпни групи, като днешната официална информация на държавното обвинение дава подробности за „деловите отношения” между задържаните, съобщи btv.

Според събраните доказателства общ посредник е осигурявал купувачи за фалшиви документи и за огнестрелни оръжия. Става дума за ирански гражданин, който вече е обвиняем и по двете разследвания.

За 17-те автомата, 15-те пистолета и цевите, които антимафиотите смятат, че са изнесени нелегално от завод „Арсенал”, вече са обвинени други двама души, които днес бяха оставени за постоянно в ареста.

Двама са и сочените за участници във фалшификаторската група, които съдът ще решава дали да остави под стража. Други двама предполагаеми участници са пуснати под гаранция от по 5000 лв.

При разбиването на тази престъпна група са открити чужди и български лични карти и паспорти, шофьорски книжки, снимки на лица в паспортен формат, компютър със специфичен софтуер за обработка на данни за документи за самоличност, цветни принтери, ламинатори, скенери, флаш памети и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМАН ОТ БОКЛУЦИ

    5 1 Отговор
    Абе не знам каква е точно работата там но преди години се носеше легендата за колчетата (цеви от калашници) за домати във почти всяка къща в Казанлък 🤪
  • 2 ванката

    3 1 Отговор
    щях да се учудя ако нямаше замесени талибани...
  • 3 Гената

    4 0 Отговор
    Казанлъчани пак ми се издигнаха в очите, бе ! Хайде АК-47 и удължение им вариант-лека картечница си е техен. Ама кви са тия "Скорпиони" "Узи"-та, мярнах и ТМП...
    Ако са почнали и такива да правят, ами , браво !