7 Декември, 2018 20:07 3 563 18

Русия съкращава добива на петрол

  • опек-
  • петрол-
  • русия-
  • производство

Ще произвежда до 228 барела в денонощие

Русия съкращава добива на петрол - 1
Снимка: АР/БТА

До 228 барела в денонощие ще съкрати Русия добива на нефт. По-малко ще добиват и другите държави производителки. Решението влиза в сила за период от шест месеца и ще бъде преразгледано през април 2019 г.

Целта на мярката е да се стопира поевтиняването на „черното злато”, чиято цена спадна с 30% от октомври до началото на декември. Веднага след обявяване на решението цената на петрола се повиши с 5% и фючърсите на „Брент” достигнаха 63.5 USD (а после се понижиха до 63.2 USD) за барел, 3.5 USD повече, отколкото в края на търговията на 6 декември.

Договореността е държавите от картела и десетте, с които се събраха във Виена във формат ОПЕК+, да понижат добива с 1.2 млн. барела дневно, но членуващите в ОПЕК страни да поемат 70% (0.8 млн. барела) от тази квота. Понижението ще е спрямо нивата от октомври, когато Саудитска Арабия, Русия и Обединените арабски емирства решиха да увеличат добива си заради иранските санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    35 1 Отговор
    Може би става дума за 228 000 барела на денонощие!!

    Коментиран от #17

  • 2 Хахахха

    11 2 Отговор
    Хахахха
  • 3 Кузи

    16 13 Отговор
    Нищо няма да съкратят ,даже ще вдигнат добива.Денги нет..

    Коментиран от #5

  • 4 Хохи

    3 5 Отговор
    Неам думи.
    Колко са жалки никой.
  • 5 гост

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Кузи":

    И да съкратят какво от това ?? Първо докато го съкратят ще мине годината , то не става от днес за утре !!! А до края на април САЩ ще са вдигнали добива с два пъти по 1,2 милиона барела и от намалението им ще стане увеличение , ама продадено от САЩ , а загубено от тях !!
  • 6 Batushka

    23 1 Отговор
    Абе вие четете ли какво пишете бе 228 барела са тридесет тона нафта бе.....
  • 7 onq s konq

    9 10 Отговор
    Разбраха НАЙ-НАКРАЯ завалиите,че интензивното производство СМЪКВА ЦЕНАТА!:)Е да,ама от друга страна "гладно не се стои"?!Вярно е че "лесният" нефт свършва ТРЕВОЖНО БЪРЗО и трябва да се сондира на доста по-голяма дълбочина,затова и руснака "прави икономия"...И както е до болка известно че "ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА",остава ни само да поздравим "Големия брат" със ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ!И да им напомним-"Когда денги ест-Иван Иванич.Когда денги НЕТ-Пизда Иванич":)

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Авраам

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Конь - разбраха най-накрая , но добре че беше ти - големият гений , от малкото добруджанско село , да им речеш ,че иначе те милите , от де толкоз акъл.
  • 9 onq s konq

    3 7 Отговор
    Мдааа...Аз на Аврам бакалина нищо няма да му кажа,щото мама ми е казала "убий простака с мълчание".Убит си Авраме!
  • 10 Д'мин

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Цената за добив на шистов нефт чрез фракинг струва на американците между 30-40$. Казват, че новите технологии го смъкват на 23$. Да приемем,че са вече на тази цена, отбелязвам, че това е разходна цена за добив на барел. На арабейшъните тази цена е 9$,за руснаците средната им цена е 19$, като за сорта "Уралс" цената е...2$ за барел. При рашките всеки долар над пазарна цена от 40$ отива в специален държавен фонд. Като гледам перфектния ти руски с кавказки акцент, най-вероятно преди демокрацията си лизал пиздите на всички Ивановци на север от нас. Сега почеши коня и лягай да поспиш!

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    Михаил Крутихин от Rusenergy констатира фактическата катастрофа на руските петролни компании при днешните цени на нефта по световните пазари- около и под 31 долара за барел. Това пише в свой анализ newsader.com.

    „Средната себестойност на добивания в Русия петрол за всички действащи проекти е между 35-37 долара за барел. В момента например „Роснефт” доизпомпва леснодостъпните си находища, където не е необходимо да се влагат никакви инвестиции. Но това ще приключи и ако цената от 29 долара за барел, на която сега се продава руския сорт Urals се запази, това означава загуба от 20%”, анализира Крутихин.

    Последствие от срива на цените е и отказът на повечето руски компании да разработват нови находища. Ако се пресметнат необходимите за това инвестиции, ще стане ясно ,че себестойността на този петрол ще е около 80 долара за барел. !!!!!!

    А и въведените от ЕС и САЩ санкции срещу Русия не дават възможност дори при наличие на пари да се закупи необходимото нефтопреработващо оборудване за тези нови находища.
  • 12 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    Пак повтарям за руски подлоги , средна себестойност в МОМЕНТА 35-37 долара за барел , а за новите находища НАД 80 долара !!!! Честито !!
  • 13 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    И "сорта уралс" е кошница от ВСИЧКИ руски находища , така както БРЕНТ е от всички сортове от СЕВЕРНО море , образовайте се малко преди да се излагате от зор да лижете руски задници !!!

    Коментиран от #14

  • 14 Д'мин

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Не е нужно да пишеш три поста, за да разбера кой от нас е по-образован! Днес пазарната цена на сорт Брент е 61.67$, руснаците държат Уралс приблизително на същата цена, малко под. Писал съм, и то само в един пост, че средния разход за добив на барел на руснаците е 19$. Отбелязах Уралс, за да може такива "образовани",като теб да ми кажат производствената цена на Бренда и да си направят сметка кой колко печели! Ти определено не си спечелил от основното си образование!

    Коментиран от #16

  • 15 дцдц

    7 0 Отговор
    Някой от редакторите вероятно е скаран с десетичните знаци.
  • 16 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Д'мин":

    Отбелязал си единствено мечтите си на партиен секретар и тези на приятелчетата ти от клуб "приятели на Русия в България" , това си отбелязъл !!! Публикувано във факти.бг: за руснаците средната им цена е 19$, като за сорта "Уралс" цената е...2$ за барел. !!! Айде първо се изясни как "за руснаците средната цена е 19 долара" , пък за "уралс" който е средно за ВСИЧКИ руски е ... 2 долара !!!! Хахахахах !!!!! А истинските цени съм ти ги показал от РУСКИ експерт , на който това му е работата , а не от събрание "русофили" !!! И цената на уралс НИКОГА не е била повече от 85% от цената на Брентс , тоест при обявената от теб 61 долара е около 51 долара !!! Тея ценички дето си ги написал сигурно ги извади от някой конгрес 70-75 година , кога беше на него , а , хахаххах !!!
  • 17 1944

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    пияните мужици могат само 228 барела да помпят на ръка.
  • 18 случаен

    2 3 Отговор
    "Целта на мярката" е, че в Русия петролът е на привършване. Истината е такава. Дори и да има все още някъде залежи, необходима е съвременна модерна техника, добри инженери и така нататък, с какъвто ресурс руснаците не разполагат. Добре, че не са единствени!
Новини по държави: