8 Декември, 2018 15:16 4 211 66

Каракачанов: Македонските земи са български и това е исторически факт

  • красимир каракачанов-
  • зоран заев-
  • македония

Компромиси с историята на България няма да допусна, заяви председателят на ВМРО

Компромиси с историята на България няма да допусна. Това се заявява в официална позиция на председателя на ВМРО – Българско национално движение и зам.-министър-председател по обществения ред и сигурност Красимир Каракачанов във връзка с поредното провокативно изказване на Зоран Заев пред парламента на Македония, в което той вменява внушението, че договорът с Гърция, известен като Преспанския договор, дава идентификация за наличието на македонски език и никой няма право да противоречи на това.

Ето какво заявява още Каракачанов в съобщение до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:

Като лидер на ВМРО и вицепремиер по националната сигурност, категорично се противопоставям на това твърдение. Прочитът на един междудържавен договор може да е само и единствено на основата на правата и задълженията, които той поражда. В случая документът не поражда приписваните изкуствено от Заев права, а именно македонският език, който е непризнат от никого като официален език, да бъде считан за законен такъв на територията на цялата Северна Македония.
Северна Македония е географско наименование, което включва и настоящи земи от Република България. Г-н Заев с този размах утре може да поиска използваният, напълно идентичен български диалект да бъде изучаван като официален чужд език и у нас. Това е недопустимо. Това е провокация.

Паралелно с тази манипулация категорично искам да подчертая, че и работата на българо-македонската комисия по исторически въпроси върви в посока, която определено не е в полза на историческата истина. Напълно правилно и в интерес на България и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отбеляза, че не вижда напредък в работата ѝ. Тезите на хора като Литовски и Каров, налагани от страна на Македония, са в противовест на реалността. Още по-притеснителен е фактът, че година и половина след подписването на Договора за добросъседство между България и Македония на нас ни е предоставен списък с учебници, отново от македонска страна, в които според твърденията съдържат „националистически“, „реваншистки“, „авторитарни“ и т.н. внушения, които заедно с отправянето на заявки към Македония като „неосвободените български земи“, били против интересите на македонското общество. Най-голямото нахалство от скопска страна е посегателството и към притчата за Хан Кубрат и снопа пръчки, Цар Самуил, Братя Миладинови и т.н, към които пък се предявяват претенции за историческа принадлежност.

Аз категорично няма да допусна подобно агресивно и нагло поведение от страна на представителите на Македония и все повече се убеждавам, че в този си вид, особено и с наложените от ответната страна груби манипулации, въпросната Комисия няма да защити българските интереси.

Ето защо искам отново да подчертая, че македонските земи са български и това е исторически факт. От Освобождението до 1944 г. за тях се водят неспирни битки на всички фронтове – дипломатически и военни, именно защото това са доказано български територии. Конспирациите на Коминтерна окончателно ги разделят от нашето землище, като оставят един народ на територията на две държави. Внимателният прочит на Балканската история сочи точно това. Точно това кара и мен, като историк и председател на ВМРО – БНД, да смятам, че настоящата работа на Комисията и претенциите на нейните членове от македонска страна искат да се валидизира фалшива историческа версия. Това е недопустимо.

Аз не дължа политическа коректност на никого, защото Македония е моя кауза. Затова заявявам напълно официално, че няма да приема хора с неясни възгледи и с обърнат прочит на историята да се промъкнат в НАТО и ЕС, на гърба и за сметка на България и историческата справедливост, още п-малко, внедрявайки задкулисно македонския език.

Нещо повече - подчертавам още веднъж, че ако дори един неистинен исторически факт бъде допуснат, ако дори един исторически факт бъде подменен, ще поискам категоричната позиция от страна на държавата, кандидатурата на Македония за НАТО и ЕС да не бъде подкрепена. Това е наше право. Настоящото управление в лицето на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ доказа своята твърдост и последователност в отстояването на българския интерес, а за мен подмяната на историята в ущърб на България е посегателство над страната ни. Това е грубо погазване на 1300-годишната памет на Родината ни и поругава паметта на нашите деди, които са дали живота си за свободата, включително и на териториите на днешна Македония.

Ето защо в качеството на председател на ВМРО – БНД и заместник министър-председател по обществен ред и сигурност ще поискам ако Комисията не излезе с ясно и категорично становище, че историята на днешна Македония е обща с тази на Република България до 1944 г., да бъде изготвен Анекс към Договора за добросъседство, в който официалните власти от другата страна на границата да признаят това. Ако откажат – няма да получат нашата подкрепа за НАТО и ЕС. Компромиси с историята няма да допусна!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд Българин

    71 9 Отговор
    Най после един политик да го каже в прав текс, че Македонските земи са български и това е исторически факт. САМО ЩЕ ДОПЪЛНЯ, ЧЕ ДЪРЖАВА македония И НАРОД македонци НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, НЯМА И НЯМА ДА ИМА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дон домат

    12 26 Отговор
    Каракачанката да се гласи за Коледа , че откак е във властта стана 180кг. Ама идва Коледа и постите свършват..
    Нема ли един свестен от вас се чудя политици - хрантутници?
  • 4 стоян георгиев

    29 4 Отговор
    тоя откри амеркиа.каракачанов македонците ви водят за носа теб и борисов.нищо няма да подпишат и да променят в учебниците си нито шрте са добри съседи ако ги приемем в ес и нато.тия трябва да стоят отвън докат покажат ясна воля за промяна и инициатива от тяхна страна.лошото е че вие само си говорите и кервана си върви.
  • 5 бензино наполони

    26 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ето защо искам отново да подчертая, че македонските земи са български и това е исторически факт. От Освобождението до 1944 г. за тях се водят неспирни битки на всички фронтове – дипломатически и военни, именно защото това са доказано български територии.
    Айде сега без война,Ти,силните Балкански дипломати,Бойко Борисов,Екатерина Захариева и компания,присъединете Македония към България,така,че акта да бъде международно признат.Ако успеете имената ви ще бъдат записани със златни букви в историята.
  • 6 Хасан

    6 25 Отговор
    Македонците май ще си вземат Филипополис..

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Не понасям пуйки

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Ти гледай гърците да не си вземат Константинопол и цялата европейска част до него, че натам отиват работите. Руснаците нещо стоплиха отношенията с Гърция и вие ставате излишни.

    Коментиран от #51, #53

  • 8 Стойне

    24 3 Отговор
    Крайно време беше да се даде тоя отговор.Много ще се радваме да се чуят същите думи и от министър председателя и от всички политически партии!
  • 9 Dobroslavci

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Ти гледай да не ви спретнем отново една голяма екскурзия или нов възродителен процес.

    Коментиран от #54

  • 10 нервен

    18 2 Отговор
    За жалост живеем в свят в който всеки има право да самоопредели какъв е ...

    НО на днешните македонци бащите им дядовците им прадядовците им и т.н. са се самопределяли като българи и нищо друго !!!в региатрите на много националната османска империя македонци не са фигурирали !!! в българската и византийската империя това име се използва за определяне на административна област/тема която през годините даже не е на едно и също географско място!!! дори самия Филип Македонски не е наричан така защото е бил македонец а заради мястото от където идва !! Изводите ги оставам всеки сам да си ги прави !!
  • 11 Члена

    3 15 Отговор
    Красимирчо още ли се разхожда на свобода,явно в психиатрията нямат свободни легла
  • 12 Българин

    7 16 Отговор
    Руските агенти, особено тези с ушанки и ватенки не могат да се примирят, че Македония ще излезе от руската орбита и ще стане член на НАТО и ЕС. Затова преиграват, че са патриоти и бранят България. А всъщност са обикновени руски еничари готови да затрият род и Родина заради Москва.

    Коментиран от #14

  • 13 Българин

    5 14 Отговор
    Руските агенти, особено тези с ушанки и ватенки не могат да се примирят, че Македония ще излезе от руската орбита и ще стане член на НАТО и ЕС. Затова преиграват, че са патриоти и бранят България. А всъщност са обикновени руски еничари готови да затрият род и Родина заради Москва.
  • 14 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    9 7 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Лапай бибитката нещастен чикiджия, за да не дрънкаш глупости.

    Коментиран от #15, #16, #18

  • 15 Манафов

    4 9 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    А пък ти да ядеш на песа отвеса, El comendante.
  • 16 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Сто пъти съм казвал, че и за мухата лайнярка селския нужник е велик, но не бръмчи по форумите и не досажда на хората с това си откритие, руски ибрико.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бл.134 в Зап. парк

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Все тая е чия е Македония ,- докато я търсим , половин България замина.
    Търси парцели за строителство : едно време беше по пет на нож , сега по пет апартамента и почивка в Куша дасъ
  • 19 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Руската измет е срам и проклятие да България. А русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #20

  • 20 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Само не знам, защо говориш за българите и България? Ти си османски отпадък и като такъв думите ти 5 пари не струват. А това, че си османски ибрик и американофил за никого вече не е тайна. Айде сега си изчисти устата от бялото сладко и да ти кажа не е прилично да говориш с пълна уста.

    Коментиран от #22

  • 21 Пуста Македония

    9 5 Отговор
    Като нещете България айде в Албания.

    Коментиран от #38

  • 22 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Виж си ника бе, българофоб! Ти си обикновена руска подлога и безродник и изобщо нямаш нищо българско, освен личната карта. Такива като теб писаха мазхар до султана да окупира България след Съединението, защото бъркаше сметките на руската кочина. Руските еничари сте проклятието на България. Хубавото е, че с всеки ден намаляване и, дори вашите деца стават нормални българи а не русофили безродници.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Руската измет трябва да се прибира при матушката си.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Още нещо за Макетата

    7 2 Отговор
    1914 година , 1ва Св. война. Дойчо Фердинанд ни набута да воюваме заедно рамо до рамо с Турция на страната Дойчето Бисмарк. Да за тази Германия която като ни видя на Босфора, скочи срещу България и Русия. После в Берлинският договор нас ни разделиха на две. Ръйш ли и ние след 30сет ГОДИНИ изградихме княз Александър и взехме дружествени немец. ДЕТО 5 века не ни забелязваха под игото. ТЪЙ ВЕ, ти да си чул Дойчо да е въоръжил една чета или статия в наша подкрепа. А ? Напиши ве !

    Коментиран от #29

  • 28 Та мисълта ми за Македония, кой изяде Л

    3 1 Отговор
    Дойчо монарха Фердинанд ни набута във 1 Св. война да се трепе на ДОЙЧОВА страна. И глей ко става ся ! Майко мила, да миеш от гняв и мъка !
  • 29 Горд Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Още нещо за Макетата":

    Грешиш не беше Германия тази, която ни спря пред босфора и истанбул. Бяха подлите англосаксонци. Те винаги са ни мразели дори и днес.

    Коментиран от #50

  • 30 Дойчо Фердинанд

    5 1 Отговор
    Събира 850, 000на БЪЛГАРСКА армия и я арка да се трепе в името на ? България, не а по скоро за Германия. Убити са 100,000 български войни и са пленени след боя на Добро поле 100,000 войни, които са използвани от съюзниците като безплатна работна сила. Воиската на полето, изоставена, не снабдявана въстава и тръгва към София - войнишко, Владайско въстание, и т.н. Фердинанд подава в КРЪВ. Монарха Дойчо Фердинанд БЯГА за Германия но слага следващият монарх сина си БОРКАТА III. Келепира ни от войната е : Подялбата ня МАКЕДОНИЯ на три части, загуба на ЗАПАДНИ украйнини/нашата Украйна/, загуба на Източна Добруджа с Тутракан, Южна Тракия, и отнемане на 80км ни излаз на Бяло море.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дойчо се въстанови а съюзниа забрави !

    2 2 Отговор
    А монарха, синковеца БОРКАТА III, вместо да поиска за нас малък тласък и облекчение в туй тежко бреме и положение, той ни го нахули като ни пикрепи пак към Немските войски! Да се бием със Москва ! За нас Германия пак се сети когато за война потегли. Сещам се за магарето поканено на сватба. Пак храни, траспорти, лоджистика, акомудейшън и слуги ! Този път РУСИЯ НИ ПОМИЛВА- писа ни че сме братя славяни и България нищо не плати . Бяхме победители. А Македония, така остана, нямахме очи да искаме още когато бяхме пак с Зайчето засранци. Ама пак казва че Македония Сталин и Димитров били виновни. Карай м/яна, политиката е мръсно, подло и коварно дело, пълно с лъжи, коварство, убийства и войни. Та за Македония мисълта ми бе.
  • 33 Макетата са объркани хора, невежи !

    5 2 Отговор
    Твърдят че са Македонски наследница и в същото време братя славяни, не със нас а с Русия. Не може да си орех и да цъфти като БАДЕМ. Ама хайде голям наши хора , свои сме си, ще им простим.Не били бугари а религията, традициите, празниците, обичаите, писмеността, имената, речта си наша БЪЛГАРСКА барабар с носила в потурите им са нашенски. Та НЕКА продължа.
  • 34 Пловдив

    4 3 Отговор
    Каракачанов иска да откони общественото внимание от паспортния скандал, в който е замесен пряко. Прави го с един национализъм-демоде и в ощърб на страната си. Тука много хора трудно ще разберат това, но Каракачанов винаги е бил вреден за България.
  • 35 Макетата били Македонци

    3 2 Отговор
    Да но на Върба в Сряда. Нека вземем КАЛЕМА и напишем Нашето Македонците загива много млад преди новата ЕРА в Индия 350 година. ТЪЙ като нашите болни сънародници по дух език, култура и религия са славяни братя с Русия, нека споменем че ТИ СЛАВЯНИТЕ ИДВАТ НА ЮГ ОТ р. Дунав 681ва год. ОТ НОВАТА ЕРА. КАЛЕМА вземаш и събираш 350 + 681=1,031 Питам значи братята българи набедени макета кой са им ца.ете и гадовете или императорите за този период от 350г. пр.нова Ера до 681ва г. нова ера. МЪЛЧАТ КАТО ДУПЕТА ! Тях ги нямало тука. Пак ги пита кои са им барети въобще и те цитират нашите царе от 681ва година. А за 1,031 години нямат и папир бумаги. Да се смееш ли да плачеш ли, такова чудо света още не видял. В ООН и във ВАТИКАНА им се кръстосаха очите, кво ги правиш ТАКВИЗ отървани.Та НЕКА продължим.
  • 36 За да си потомък македонски ти требва

    5 3 Отговор
    Калем македонски, че да ашладисат прабаба им. Е ? От къде калем когато са минали 1, 030 години като го нема македонското фелизче ? Да отвори ИСТОРИЯТА след МАКЕДОНСКАТА империя идват по тия земи : РИМСКА , ВИЗАНТИЙСКА но нашите братя настояват че са кръвни македонци с нашето историческо минало но не са българи. Ако света е луд като тях всички държави следва да си препишат историческите договори с БЪЛГАРИЯ от 681г НОВА Ера и да пишат македония. МОЖЕ НО АКА ТЕ ЯХАМ АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ НА ТОЙ Е БИЛ ОБРАТЕН ! С ЛЯВА РЕЗБА ! Тъй че с македонец никакъв разговор не може на тази тема да се води, те са болни хора. Ако ООН И ВАТИКАНА СМЕНЯТ НАШЕТО ИМЕ ТОГАВА - иди, дойди !

    Коментиран от #37, #40

  • 37 И последно

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "За да си потомък македонски ти требва":

    Географският район в който живееш не определя твоята национална принадлежност. В Тракия няма тракийска нация, В Странджа няма странджанско и софийско поле няма ШОПЛАНДИЯ. А бе брата с тези бетонни конници в Скопие изменихте траекторията на земята и климата пощуря. То площада ви е заприличал на склад за инертни строителни материали, няма място от де да минеш. Ама кой те слуша ?
  • 38 Македонец

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пуста Македония":

    Като не щеш в Македония айде в Турция

    Коментиран от #46

  • 39 Фатих Мехмед

    2 7 Отговор
    Грешка и македонските земи и тукашната територия са на Ердоган
  • 40 Македонец

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "За да си потомък македонски ти требва":

    Че ти за по-чист от Хитлеровата арийска раса ли се смяташ? В днешно време в България има 13 признати малцинства, 20 общо непризнати. Те Коминтерната ли ги създаде,а? Истинските българи от туркофони стават славофони заради преобладаващато славянско население. За 20 години болшинството българи ще са от ромски произход.
  • 41 И пак за Дойчо да продъжа, за файдата

    3 1 Отговор
    След сина БОРКАТА III, сина му - внука на Феркинанд и отново ЗАДНА ПРАШКА ПО ХАЙДУШКИ перестройка пак на Запад с Германия и в НАТО. Келепира тука вече всеки сам го вижда, чувства и го знае. Думи нямам а нерви хич. А казват при СОЦА колко лошо сме живяли и нищо хубаво не сме видяли. Пак политика. Вуни та се не трае. Твоя работа , брат ако искаш вярвай ако не искаш , недей ! Чоа и лека.

    Коментиран от #44

  • 42 От Дойчо нищо не видяхме само

    3 1 Отговор
    Тегло и болка в ЗАДНА полусфера.
  • 43 Но преди Османската, на кого са били ?

    5 2 Отговор
    На България. Четеш историята като ДЯВОЛА Евангелието - само онова което нему му отърва.Карай наред и висш във ВАТИКАНА кога сме записани там в журнала.
  • 44 И пак за Дойчо да продъжа, за файдата

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "И пак за Дойчо да продъжа, за файдата":

    Внука на Фердинанд - Симеон . И той ни нагласи на пачи яйца.Виж наследството на баща си и дядо си забра. Ко да ти разправям бе, дето да бръкнеш се ВУНЯ !
  • 45 Щом си македонец

    3 2 Отговор
    Направи се че някой те вика и затвори вратата отвънка.
  • 46 Калуде

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Македонец":

    Напиши един от вашите императори, хановер, монарси, царе, първи секретари на партията, президенти след смъртта на САШКО МАКЕДОНСКИ в Индия 350г. преди новата Ера. А Калуде ? АДИ ДЕ Калуде. Ще напиша ама НА ВЪРБА !
  • 47 бай. ГАНЯ селендура

    3 3 Отговор
    НАЙ ДОБРЕ Е ДА ДОЙДАТ РИМЛЯНИТЕ , И ДА СИ ТУРЯТ РЕД В ИМПЕРИЯТА СИ . ТУК ВСЯКО СЕЛО СИ ИЗВОЮВАЛО САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА.
    Я ДА СИ НИ ОБЕДИНЯТ В ЕДНО ЦЯЛО. РИМСКИЯТ СЪЮЗ .
  • 48 Калуде за да си македонец

    4 2 Отговор
    Трябва бабата ти да е озеленена от македонец. РЪЙШ ЛИ ВЕ. Да е на първата от солдати на Македонски. А ма га баба ти е дошла от смърта на Македонски са минали 1,000 години. Дори ИНВИТРО няма да и помогне, щото е нямало ток тотава. По - правдоподобно би било баба ти да е оплодена от грък, турчин или българин, но последното е най - вероятно щото та се казва Танаска. Ръйш ли ве КАУН ?

    Коментиран от #49

  • 49 Калуде за да си македонец

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Калуде за да си македонец":

    да се чете - "Баба ти трябва да оплодена от македонец......Или напърцана от македонски солдатин..... ........"
  • 50 Извинявай значи Берлинският договор

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Горд Българин":

    Дето ни разделят на две е в Англияа Бисмарк е от Лондон. Имаш право.
  • 51 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Не понасям пуйки":

    Че Константинопол не е Гръцки и никога не е бил .Гърция е създадена през 1830 г. от едно тракийско население говорещо тракийски език . Като тези хора си присвояват тракийската история , език и култура . Присвояват си и Византия която е империя съставена основно от траки .Сега искат да си присвоят и Македония .
    Българската държава съществува от 5 век , също от обединение на тракийски племена , отначало е била двуезична , тракийски(гръцки) и старобългарски .Като превест взима българския като по аналитичен език и е без падежи , стар и с завършено развитие . В гръцкия език падежите още не са отпаднали . След което се създава и българска азбука която е взаимствана от Тракийската (гръцка). Българската азбука съвпада с гръцката над 95% и това си е напълно логично , и днешните българи и днешните гърци са етнически траки покорени от Рим . При разпадането му една част от траките си правят държава - България - 5 век , другите остават във Византия и запазват официалния език на империята и тракийската азбука . Азбуката е тракийска защото я има на всички тракийски монети от северните брегове на Африка ,цяла Мала Азия , Целия Балкански полуостров минимум от 8 век преди Христа .Гърците са млада нация само от 1830 година , която много добре умее да краде история и да си приписва заслуги . България съществува от 5-и век до сега .

    Коментиран от #60

  • 52 Патриотка-ВМРО

    8 1 Отговор
    Това,което го пише Каракачанов, е самата истина! Родът ми по майчина линия,са бежанци от Егейска Македония,(от Солунско).А такава държава,като Македония-озпбщо нетрябва да я има на световната географска карта! Предценете сами! Историята ни е една и съща;героите,дали живота си за освобождението на Македония,са също едни и същи! Наще сънародници,останали постоянно зад граница и се нарекли "македонци"(говоря,като за обособена"нация"),също тачат и ги наричат свои герои,а те са български герои:Питу Гули, Гоце Делчев,Мара Бунева,Тодор Александров,Яне Сандански и още ред други ,които са дали живота си, за освобождението на Македония,която е етнографска област на България! Еми българските народни песни,които те си присвояват,за уж"техен" фолклор-си е чисто, наш български! И Охридското езеро е било българско и река Вардар е била българска -Пише да влезе в сила злополучният за България Ньойски договор.А книжнината им?! Каква книжнина имат те? Та,те и за Паисий Хилендарски, казват,че бил уж"македонец"! Да, ама, както всички знаем,той е написал- История Славянобългарская,а не славяномакедонская. Имали книжовен език?! Че какъв книжовен език,е това?! Това е диалектът на хората от Югозападна България-няма никаква разлика,от югозападният наш диалект и техният" книжовен език.

    Коментиран от #55

  • 53 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Не понасям пуйки":

    Турчина здраво е омотал руската мечка с турски потоци о тръби...с туризма ще им вземе и щерките и сестрите ...
  • 54 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Dobroslavci":

    С една дума когато петела го няма в кокошарника ,кокошките почват да кудкудякат...малките народи имат големи амбиции

    Коментиран от #58

  • 55 Само истина

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Патриотка-ВМРО":

    Тодор Александров и Яне Сандански трябва да се прогласят за предатели на българщината. Тодор Александров започва да работи за македонските интереси като подписва Майския манифест и прави изказване че македонците са отделен народ от българите и нямало да позволят да бъдат управлявани от българи. Яне убива Сарафов и Гарванов които желаят присъединяване на Македония към България. Съответно това на Сандански не му изнася и ги убива. С други думи бори се за независима Македония без българско управление.
  • 56 Патриот

    5 1 Отговор
    Браво Каракачанов! Писна ми да чета навсякъде как се подменят исторически факти и истини и никой не реагира по този въпрос. И Гърци, Сърби, "Македонци", Румънци и Турци, всичките ни съседи се опитват да ни умаловажат историята и историческият принос и да го представят за свой. Трябва държавата да се изправи с достойнство и да им покаже, че няма да стане, ако това го направи и народа ще застане зад нея!
  • 57 Патриотка-ВМРО

    0 1 Отговор
    До коментар#55-САМО ИСТИНАТА. Господине, забележката Ви за Тодор Александров и Яне Сандански е напълно основателна! Впоследствие и аз се сетих,че съм допуснала грешка,но вече беше късно,(дори съм допуснала грешка и в самото писане, Вие сте я видяли къде е),но бях много ефективна от думите на Зоран Заев,казани пред "Македонският" парламент и затова съм допуснала,тези значителни грешки. Много Ви благодаря,за забележката иразяснението.
  • 58 do XACAH

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    Ти като си толко отворен кажи къде да се срещнем.
  • 59 Запомни, от Запада идат само

    3 1 Отговор
    ВОЙНИ и човешка мъка ! Чети, гледай и слушай какво ни се набива в главите всеки ден. Обедняваме постепенно, но се доверявам системно. Ненавиждаме се не само между роднини, но и в семейството имаме вътрешни проблеми. При СОЦА, не беше РАЙ но такова озверяване нямаше.

    Коментиран от #61

  • 60 Лукул

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Иван":

    Старото име на Константинопол е Византион Елинска колония....Северна и южна тракия са обезлюдени от галското нашествие около 300г.пр.н.е и после от походите на тила в началото на 5в....Затова тракийската ДНК при нас е под 10%!А Византийска империя никога не е имало-името на държавата е Романия,а те са се наричали ромеи...Нека хора които хал хабер си нямат от историята ни да мълчат....много неща ни се иска,но едно да иска а реалноста друга

    Коментиран от #63

  • 61 Запомни, от Запада идат само

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Запомни, от Запада идат само":

    да се чете : Обедняваме постепенно, и се ОЗВЕРЯВАМЕ системно ...
  • 62 Експерт

    2 1 Отговор
    Каракачанов,най накрая да кажеш нещо смислено откакто си лидер на ВМРО и политик. Поздрави! Относно Македония и македонците: По мръсно и измислено хибридно българо-албано-гръко-македонско племе на Балканите няма. И по продажно.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 чичо

    1 0 Отговор
    Пак стигнахме до Македония и аз пак ще питам,този път Каракачанов.Кажи кога Македонските земи са били Български?И ако се сетиш,кажи го тихичко да не подсетим Турция,нали разбираш.Че, в област Македония живеят Българи то е ясно,но знаем,че България с нищо не им е помогнала,даже напротив,но това вече сме го писали.Ама, да те подсетя,че в Украйна живеят повече Българи.Какво чакаш,почвай ги.НЕ МОЖЕ НА СИЛА ДА НАЛАГАШ НА ХОРАТА КАТО КАКВИ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ!

    Коментиран от #65

  • 65 Що е маке се е

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "чичо":

    Краино време да го изгоните тоа Каракачаноф Рано или късно Велика Македония ще биде европеиска а македонскиот език ще се признае. Никой нема да пита бугарските пишманпатриоте.

    Коментиран от #66

  • 66 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Що е маке се е":

    Нищо не си разбрал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове