11 Декември, 2018 15:46 11 779 62

Проф. Дюлгерова: Керченският казус е провокация (ВИДЕО)

  • азовско море-
  • петро порошенко

"Мозъкът" на операцията бил Петро Порошенко

Проф. Дюлгерова: Керченският казус е провокация (ВИДЕО) - 1
Мостът над Керченския проток Снимка: EPA

Керченският казус е провокация, чийто "мозък" на цялата операция е Порошенко. Така определи в студиото на ФАКТИ напрежението между Украйна и Русия в Азовско море проф. Нина Дюлгерова.

Според историка тази провокация има своите субективни и геополитически причини.

"Субективните са свързани с това, че Порошенко на всяка цена иска втори мандат. Той му е необходим, както на него, така и на политическия му кръг, за да запазят позициите си. Второ, това, което се случи в Керченския проток, е един пореден етап от неговия план, наречен "Национален проект", който започна официално от месец април. Тогава той посети Вселенския патриарх и започна процес, който приключи преди два месеца с признаване на схизмата на Киевската патриаршия", коментира специалистът по геополитика.

Целия разговор с проф. Нина Дюлгерова гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    156 28 Отговор
    Абсолютната провокация която е дирижирана пт Киев.

    Коментиран от #32, #34, #61

  • 2 Тръмп

    55 223 Отговор
    Комунистическа професорка,лъжи и мажи!!!:):):)Заради такива руски подлоги,титлата професор се обезценява до 1копейка!!!:):):)

    Коментиран от #4

  • 3 Съгласен

    181 29 Отговор
    Е........най-сетне някой да каже КАК ДЕЙСТВИТЕЛНО стоят нещата!!! А то тука всички разни ЧУЖДО-български телевизионни канали не престават да ни пълнят главите с лъжи и фалшификации!!!
  • 4 Възмутен

    154 28 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Ха-ха-ха.....когато НЯКОЙ ВИ КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ, то веднага го преименовате в "комунист"!!!! Всъщност, скоро това да си комунист, дори и бивш, ПАК ЩЕ СТАНЕ ПОЧЕТНО!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Д-р Фройд

    108 12 Отговор
    Истинските параноици ги преследват вече 30 г. комунистите

    Коментиран от #58

  • 7 Опечален

    124 14 Отговор
    В едно не съм съгласен с професорката, провокацията не е на потрошенко, той няма толкова акъл за това! НА ДРУГИ Е!!! ТИЯ, КОИТО ХВЪРЛИХА 5 милиарда, за да подпалят този пожар!!! Но приказката за "не копай яма другиму......" Е В СИЛА И ДНЕС И ЗА В БЪДЕЩЕ! Така че, ясна им ще е съдбата!!!

    Коментиран от #48

  • 8 Мнение

    13 36 Отговор
    Всяка "представителна анкета" съдържа "ДА"; "НЕ"; "Колебая се"; "Не ме интересува, Безразлично ми е ... и т.н." Дали си със "учена"степен или не е без значение. Имаш мнение и това е. ставаш на него. Всеки на своето! Да слагаш каквито и да било епитети, квалификации или дори ругатни издават липса на първите 7 (седем) години и лошо възпитание. А и най-обикновена ЗЛОБИНЯ". Твои са си.
  • 9 Факт

    84 12 Отговор
    То това и врабчетата го знаят-само форумните джендър-соросоиди се пеняват още...
  • 10 Закъсняло

    72 11 Отговор
    Че то това си беше ясно още веднага след инцидента, който е следил събитията, го знае, а и не е чак толкова трудно д а се досети човек, само трябва да си зададе въпроса Quid prodest? (на кого е изгодно).
  • 11 Вили

    24 83 Отговор
    Другарката Дюлгерова произхожда от котило на комунисти.

    Коментиран от #12, #60

  • 12 А пък

    77 12 Отговор

    До коментар #11 от "Вили":

    А пък ти явно произхождаш от котило на бавноразвиващи се ...и какво от това.

    Коментиран от #27

  • 13 Българин

    29 66 Отговор
    Никъде по света няма по предателска и гнусна сган от любителите на руската кочина!
  • 14 ALEX

    28 80 Отговор
    Искам да се обърна към повечето коментатори тук! Доказвате се успешно, че сте руски подлоги но погледнете реално на нещата! Тази страна-Украйна иска да бъде част от запада, а Рашата не и дава! Те я третират като тяхна територия! Украинците за много по близки като народ с Поляците. Русия се меси във всичко и контролира всичко със сила. Целта и е както е видно пълен контрол и над Черно море. Ще го постигне. Вярвайте още на "добрия" Путин! Варна вече има десетки хиляди руски жители, Бургас също, навсякъде се чува руска реч! Това са заселници там! Не са туристи! Утре ще си направят един референдум и хоп, втори Крим! Бимба със закъснител е всичко, Путин си знае работата! а вие неговите поддръжници... ВЕРВАЙТЕ му!!!

    Коментиран от #26, #30

  • 15 Българин

    27 62 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50%от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от Орловския и Брянски пехотни полкове били се геройски с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #16, #24, #35

  • 16 Ахмак

    75 17 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Абе другарю Циганин, на теб колко пъти да ти казвам, да не се пишеш българин, а български гражданин?
    Тука никой няма нищо против украинският народ. Не само ти знаеш, че етнически украинци, са били в Освободителната РУСКА армия!
    Само да те светна - тогава не е имало измислена държава Украйна.
    Преведи си думата "украина" , от руски, и спри да се пенявиш!
    И си пий хапчетата!

    Коментиран от #17

  • 17 ALEX

    19 59 Отговор

    До коментар #16 от "Ахмак":

    Пълно недоразумение! Украйна , няма нищо общо с Русия! Дори и езика никак почти не си прилича с руския! ! Голям русофил си! Личи ти по злобата дето пръскаш

    Коментиран от #53

  • 18 Асен

    17 10 Отговор
    Настоявам Българската Армия дасе намеси в конфликта трябва да пратим нашите Миг-29 в най-близката украинска авиобаза от друга страна наште бойни кораби трябва да патрулират в Керченския залив настоявам веднага Българската Армия дасе намеси в конфликта!

    Коментиран от #22

  • 19 Провокатор

    18 35 Отговор
    Така навремето Полша провокираше Германия.
    Така навремето Чехословакия провокираше Германия.
    Така навремето Финландия провокираше СССР.
    Дюлгерова като си отвори устата знам какво ще каже.
  • 20 Асен

    16 6 Отговор
    Днес Българските Миг-29 нанесоха ракетни удари по руската военно-морска база в Севастопол
  • 21 Асен

    26 13 Отговор
    Обичам Русия

    Коментиран от #23

  • 22 Направо

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "Асен":

    територията на Велика България от времето на кан Кубрат да си върнем, викам аз. Воглаве с Волжка българия!
  • 23 ALEX

    18 18 Отговор

    До коментар #21 от "Асен":

    МИ ВЗИМАЙ ГРАЖДАНСТВО И МАРШ ТАМ! КВО ПРАЙШ ТУКА!

    Коментиран от #25, #28

  • 24 Иван

    13 11 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Аз това го обяснявам от много време, но при държава с над 80% както ги каза оня червения професор, просто няма на кого. То няма мозък да го осазнае. То е доведено до скодоумие нарочно и във жалкия си живот се радва на царя като с имисли, че ще дойде до го освободи от мизерията му само, че ни си дава сметка, че робството му ще е по-тежко и от турското. Пропагндата и слабата ни политичска класа е идеално допълнение.
  • 25 Асен

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "ALEX":

    Грешиш!
  • 26 Иван

    18 21 Отговор

    До коментар #14 от "ALEX":

    В едно само бих те допълнил. Там живеят 200 хил наши сънародници. Това е най-голямата българска диаспора извън БГ. В украинския език има много думи повлияни от българския/почти еднакви/, които са различни на руски. Така че има много украинци, които по-душевност бих ги сложил по-близко до българите/като изключим гадната ни бай ганьовска простащина, че в нея само сърбите ни се опират и няма друга такава просташка нация в европа като нас/, отколкото до руснаците. Който си мисли, че сме вече нещо близки с руснаците, дълбоко ама много дълбоко се лъже и не е общувал скоро с руснаци.
  • 27 Джудже

    25 10 Отговор

    До коментар #12 от "А пък":

    Не, соросоидите не са от котило, а от люпило.
  • 28 Иван

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "ALEX":

    Ми визата е 64 лв може вече и по-малко то рублата нали падна...
    ма там ем студено, ем много пара требе за в Москва и Ленинград...
    пък и руснаците хич ама хич нема да му се назландисват - направо като “брат“ ще го посщнат
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 jforfk

    50 8 Отговор

    До коментар #14 от "ALEX":

    Ех Алекс не е така ... Русия се бори със зъби и нокти само за едно - да няма бази на САЩ в Украйна. Затова и трябва Крим - да има база на ЧФ в средата на Черно море и никой да не може да стреля от там. Клкото до "окупацията" или "анексирането" пък съвсем сте на погрешно мнение. Съгласно устава на ООН всяка област може на референдум да гласува за свободата си или да се присъедини към друга държава. Точно по този член Хавайските острови са щат на САЩ. И САЩ през 50-те години постъпват далеч по некоректно от Русия през 2014. Първо заселват островите с граждани на САЩ, след това правят военна база, после докарват жените и децата на военните, а когато преселниците стават повече правят референдум. Но не това е важно. В Хавай, щом г правят САЩ - може. В Косово /дори без референдум!!/ за да прецакат сърбите - може. Виж в Крим е ... анексия и не може. В Каталуния също не може. Най ме е яд на двойните аршини.

    Коментиран от #52

  • 31 хахаха

    2 1 Отговор
    ха-ха-ха-ха:)
  • 32 Az1

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Един път през живота си да си прав евалла

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 путин

    2 1 Отговор
    https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/kakvo-vsashtnost-iska-putin-s-okupatsiyata-na-azovsko-more
  • 37 Диман

    12 26 Отговор
    Ха-Ха-Ха! И тази жена е професор?! По-скоро е путиноид!
  • 38 Ха ха ха ха ха ха ха

    11 26 Отговор
    Тука пишат трима червени тролчета и си цъкат минусчета до безкрай като сменят браузъра.... Имитация на мнозинство... Не се напрягайте, че шъ съ наакате..

    Коментиран от #47

  • 39 onq s konq

    6 19 Отговор

    До коментар #32 от "Az1":

    Ха ха!Ти май вярваш в чудеса брачет?Това е пръдливото русофилче,което УПОРИТО ПИШЕ С МОЯ НИК,стараейки се да излезе по този жалък начин от ДОЖИВОТНАТА СИ НЕЗАБЕЛЕЖИМОСТ!Ще го познаеш по "многото плюсчета" /поддръжка от съмишлениците му/,а МЕН-по "морето от минуси".../пак от съмишлениците му/:)А иначе тая отчаяна теза на Путин че Порошенко искал да си вдигне рейтинга покрай изборите "на руски гръб"-внушена му от подопечните съветници на служба...да ги разправя на Руската менажерия...някои от тях искрено му вярват...все още:)
  • 40 случаен

    16 2 Отговор
    От коментарите лъха доста силна Козяшка воня!
  • 41 Усмивката

    6 13 Отговор
    Нина Дюлгерова е родена на 6.06.1956 г. в гр. София. Кандидат на историческите науки в МДУ “М. В. Ломоносов”, Москва....иска ли коментар

    Коментиран от #42

  • 42 Усмивката

    4 8 Отговор

    До коментар #41 от "Усмивката":

    Да бе интересно.....Нина Дюлгерова е родена на 6.06.1956 г. в гр. София. Кандидат на историческите науки в МДУ “М. В. Ломоносов”, Москва

    Коментиран от #43

  • 43 Усмивката

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "Усмивката":

    Кво се чудите бе олиг...френи .То е ясно...
  • 44 бббббб

    17 2 Отговор
    Разбира се ,че е провокация.Не разрешено преминаване на чужда граница с бойни плавателни съдове ,какво може да бъде?!?!?
  • 45 Защо ли

    1 0 Отговор
    Случайно видеото пак не е налично.
  • 46 СССР

    10 2 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА УКРАЙНА!!! ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ ПРЕВЗЕТА ОТ ФАШИЗИРАНИ НАЦИОНАЛИСТИ ,ОТГЛЕЖДАНИ ПОСЛЕДНИТЕ 20-30 ГОДИНИ.

    Коментиран от #57

  • 47 Борисов

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ха ха ха ха ха ха ха":

    Много си личите безхлебните агенти на Шоколодения крал. Внимаваите. Прекомерната употреба на млечен шоколад и парципан на ROSHEN е вредна за здравето.
  • 48 гостенин

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Опечален":

    Абсолютно вярно!Задокеанските неолиберални "миротворци" дирижират всички процеси на ограбване и оскотяване.
  • 49 гошо

    3 8 Отговор
    Ей така се ставаше едно време професор...по заслуги към партията :D
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Усмивката

    2 5 Отговор
    А баща ти Путин ли е.По акъл на него си се метнал.
  • 52 Усмивката

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "jforfk":

    Ние цигунята крайдунавска област станааме многу .Искаме референдум за присъединяеане към САЩ.
  • 53 до недоразумениетоALEX

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "ALEX":

    Според критериите на сравнителната историческа лингвистика приликите между руския и украинския език са със стойност на границата между областта, в която се приемат за различни езици и областта, в която се приемат за два диалекта на един и същ език. За сравнение македонския и българския са в сходно положение, но малко повече в посока на областта за различни езици.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ДОКО

    1 2 Отговор
    МНОГО ЯСНО ЧЕ Е ПРОВОКАЦИЯ ОТ СТРАНА НА УКРАЙНА..ТЪРСЯТ ПРИЧИНА И ПОВОД ДА ЛАПНАТ НЕКОЙ КИНТ ОТ ЕС И ДА ЛЕГНАТ ПОД ТОПЛО ОДЕАЛО..АМА ГОСПОДИН ПУТИН ИМА МИКРОСКОП И ВИЖДА ВСИЧКО МАЛКИ ПОЛСКИ МИШКИ..ДОРИ ЗНАЕ КАКВО ВИ СЕ ВЪРТИ В МАЛКИТЕ ГЛАВИЧКИ..
  • 56 Майна от Пловдив

    1 1 Отговор
    На тази като и видиш физиономията редом с вмирисания партизански пуловер ти става ясно ,че е от червените талибани русоблизци. Не е работа на 5тата колона в България да дава оценки . Руснаците и украинците трябва да се разберат.
  • 57 Офелендер

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "СССР":

    Фашизирани националисти . Айде бе . И след като няма Украйна , тези хора на кого и на какво са националисти. След като са представители на нация значи трябва да имат и държава. Нали нациите са присъщи за националните държави. А относно фашизма. Най-големите фашисти са болшевиките и техните български подлоги. Край!
  • 58 Хаджи хаджи Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Фройд":

    Прав си ДОКТОРЕ! Българската версия е, кой ми ара в гащите!
  • 59 батко

    1 1 Отговор
    Порошенко при Баневи.Такава ще е съдбата на шоколадовия олигарх.В тази работа няма конфликт комунисти-антикомунисти-това са стари глупости-всичко е за пари,за много пари,а глупаците ги готвят да воюват един срещу друг.Бихте ли си жертвали живота за интересите на Баневи,Плевнелиеви,Прокопиеви или Соломон,ако утре ни вкарат във военен конфликт/зорлан/
  • 60 Стефан

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Вили":

    ,,вили,, Джендър ли си?,с това име как да те разбираме!
  • 61 Димитър

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Как може да има и един българин да вярва на червеното ментето Дюлгерова. Тази жена се държи като рускиня, а не българка. Точно такива като нея продават националните интереси и сигурността на България на Русия. Аман от рублояди.
  • 62 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ТАЗИ Т. Н. " ПРОФЕСОР " ДЮЛГЕРОВА , АКО ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ДАДЕ ПРАВО ( В КОЕТО НИКОЙ НЕ СЕ И СЪМНЯВА ) ДА ПРИСЪЕДИНИ БЪЛГАРИЯ КЪМ ПУТЛЕРОВА РУСИЯ....... ТЯ БИ ГО НАПРАВИЛА МОМЕНТАЛНО , БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ..... ЗАЩОТО ТОЛКОВА И Е СИВОТО ВхххСххО ....... ФАКТ !