16 Декември, 2018 06:21 3 993 58

Национализмът

  • ванче михайлов-
  • иван михайлов-
  • македония-
  • българи-
  • комунисти

Национализмът, превърнат в лоша дума от левите и „десните” с големите кавички, беше оръжие на БКП против македонските българи

Национализмът - 1
Великият български войвода Иван Михайлов, кумир на българските националисти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Национализмът трябва да се изкоренява , като фашистка идеология....национализмът е смъртен враг на комунизма и на СССР....”

В. Червенков

„Национализмът трябва да се гори с нажежено желязо”.

Г. Димитров

Национализмът, превърнат в лоша дума от левите и „десните” с големите кавички, беше оръжие на БКП против македонските българи. Антинационалистите, т.е. интернационалистите/комунистите извършиха следните престъпления против българските македонци:

1/ през есента на 1944 и зимата на 1945 българските антинационалисти/комунисти убиха около 1200 /хиляда и двеста/ българи в Македония.

2/ На 6-7 януари 1945 е потушен бунта на националистите в Скопие и Щип. Общо в района са избити веднага около 600 /шестстотин/ души на Кървавия Божик /Рождество/ от комунистите. Антинационалистите/комунистите в следващите дни избиват десетки семейства и телата са хвърляни в Охридското и Преспанското езеро. След бунта на националистите в Щип и Скопие, около 1000 /хиляда/ войници са затворени в скопското кале и там са оставени на немилостивата си съдба – да умрат от студ и глад.

Ей, така – антинационалистите/комунистите са оставили около 1000 българи да умрат от глад!

ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗАПОМНИ !

3/ По-късно по нареждане на Тито и Лазар Колишевски, но и със съдействието на българските антинационалисти/комунисти, във Вардарска Македония само за около 2 месеца /!/ са убити без съд и присъда повече от 2200 /две хиляди и двеста/ българи - националисти.

4/ В следващите години, 1948-56 повече от четири хиляди михайловисти, т.е. български националисти, членове на ВМРО са погубени в концлагера „Идризово” и другаде в Македония.

5/ За времето от 1944-90 в Македония са убити не по-малко от 23 хиляди /двадесет и три хиляди/ души /!!/ с българско самосъзнание. Убийците са антинационалисти/комунисти.

6/ Според други източници убитите за същия период са около 35 хиляди души. /тридесет и пет хиляди души/ .

Това е крайно непълен списък на престъпленията на българските антинационалисти/комунисти против българските националисти в Македония.

Пиша това, защото е крайно време национализмът да не бъде считан за лош вкус и мръсна дума. Макрон държа лекция на Тръмп наскоро пред световните ръководители колко е лош национализмът и колко прекрасен патриотизмът. Безумието на това твърдение никога няма да бъде разбрано от „десните” с големите кавички и левите - братята им. Те не могат да разберат, че е нелепо патриотизмът и национализмът да бъдат противопоставяни, поради лесната причина, че са ЕДНО И СЪЩО. Макрон, очевидно не знае ,че един французин се определяше, като националист – ген. Де Гол.

Днес, в Париж, отново има бунтове против Макрон /социалист, затоплист, ислямо-левичар, антиамериканец/. Французите , освен руснаците, са световните шампиони по революции, бунтове и въстания.

Може би това ще има значение за френския национализъм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    30 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Къде е фюрера

    34 4 Отговор
    КОМУНИЗМЪТ Е ФОРМА НА ЮДАИЗЪМ

    Да,правилно сте разбрали и си е точно така,понеже:

    1. Идеологията на комунизма е измислена и популяризирана от евреи (доказан факт!). Истинското име на Карл Маркс е Кашел Мордохай. Евреи са водачите на Парижките "бунтари" от 1871 г.,Роза Люксембург,Лев Троцки,Яков Свердлов,Йосип Броз Тито и много други,а Сталин и Кастро вероятно са полуевреи като Ленин.
    2. Всички видни водачи на комунистическите партии и движения в света са евреи. Изключение (вероятно!) правят само "ревизионистите"-маоисти.
    3. Няма "Велика руска комунистическа революция"- има Велика юдейска антируска революция от 1917 г.,която става причина за гибелта на над 60 млн. невинни руснаци,украинци,поляци,Българи и пр.,без да се смятат жертвите на Хитлер.
    4. Интимния приятел на Ленин бе евреин. Жена му и баба му- също.
    5. Членовете на "Политбюро" на съветската ВКП (болшевики) в 99% бяха евреи.

    Коментиран от #10

  • 3 Къде е фюрера

    24 4 Отговор
    Основните задачи,които изпълнява комунизма са:
    а) да унищожи националните култури и да ги замени с "интернационална" култура,която е директно въведение в юдаизма. Без да е унищожена националната култура на един народ (традиции,обичаи,фолклор,облекло,празнична система,диалектно богатство,устно и песенно творчество,историческа биография и пр.),въведението в юдаизма е съвършено невъзможно. За ситуацията,която се получава след това унищожение,е в сила народната поговорка: "ПреврАти ли се колата,пътища много!" На народа обаче не му се дава възможност да избира- докато властта е в ръцете на комунисти,пътищата изобщо не са много,а са само два: демографска катастрофа или път към юдаизма!
    б) да унищожи независимото препитание на народните маси и да ги превърне в роби на банките (сиреч на банкерите). А 99,99% от банкерите в света както знаем са юдеи. Това унищожение ставаше под благовидния предлог да бъде произведена "работническа класа",при което гръбнакът на независимото препитание в България,а именно Българското село,бе пречупен. Преди комунизма Българският народ бе в състояние да се самоиздържа без пари,да помага за издръжката на други народи и да оцелее при тези условия 1000 години,без да се нуждае от никаква странична,най-малко пък държавна помощ! В резултат от комунизма Българите вече не могат да съществуват без пари сиреч без активи на банките (НА БАНКЕРИТЕ),което означава,че те успешно са превърнати във вечни "клиенти" и роби на банките т.е. на банкерите
  • 4 Къде е фюрера

    22 5 Отговор
    След 1917 г. Русия бе подчинена от малка група криминални елементи с еврейски произход. Почти същото подчинение съществува в Русия и днес. Какво е положението у нас? Не се заделят никакви средства за развитие и популяризиране на Българската слава,а дяволските паметници на нечестивия комунизъм не са пипнати с изключение на "мавзолея",за чието унищожение тъмните сили имаха конкретна скрита причина. Днес музикалните централи изпълняват авторски песни,прославящи "подвизите" на червени бандити като Никола Парапунов и Яне Сандански,а старите песни за цар Борис III,популярни в страната ни преди 70 години,са забравени и дори забранени. Селата са заринати от улици,носещи имената на елитни пълзачи,еничарски чорбаджии и продажници- Георгидимитровци,Димитърблагоевци,Василколаровци, Велапеевци,Йорданканиколовци и всякакви подбрани от местните отрепки темподобници,които и днес биват издигани като пример за младите поколения на мястото на ИСТИНСКИТЕ герои. На тези комунистически гаври и неправди обаче Българите,а и не само те,отговарят по достойнство- те опразват страната и я оставят в ръцете на неканените господари (червените банкери) и на техните любимци циганите,с което довеждат грабителската им система до самоизяждане и до фалит!
  • 5 Къде е фюрера

    20 5 Отговор
    5. След 1991 г. всички съветски агенти у нас бяха презавербувани в руски.

    6. Комунизмът мимикрира,но не си отива- от 70 години той постоянно е на власт в България.

    7. Бе-Капе/Бе-Сепе е от типа "Партия-мафия",а конците й още от 1891 г. се дърпат от чужбина. Нейната задача не е да сплотява Българското общество,а да го конфронтира и разединява.

    8. Бандитизмът у нас бе създаден от "Партията",за да й помага да заграби всички капитали на България.

    9. В такъв смисъл,"Девети септември" е празник на мафията,бандитизма и тероризма. Наистина- намират се и честни хора,повлекли се по ума на мафиотите и подкрепящи червената им партия,но те са малцинство и никога не биват допускани до реалното управление на страната и до партийното Политбюро.

    10. В "Партията" открай време има "Посветени" и "Непосветени". "Непосветени" са обикновените членове- наивни излъгани хора будалкани от ловките измамници,че се води борба за правда и свобода,докато в същото време им се набутва масова циганизация и профанизация на обществото,червени "ЕРП"-та,грабителски договори с разни Газпромове,Лукойлове,Евразийски съюзи и т.н.,и т.н. "Посветените" пък са само хора,вербувани от чуждия шпионаж,които не допускат в тесния си кръг нито един "непосветен",за да не ги издъни.
  • 6 Къде е фюрера

    16 5 Отговор
    На "Партията" и Българи не й трябват- Българите са интелигентни и трудно управляеми,не позволяват да бъдат крадени безнаказано и "на обидата отвръщат със смърт" (цитат от хрониката на чуждестранен пътешественик,описващ нашите сънародници през XVII век). Българите държат сметка за кражбите,злопаметни са,не забравят престъпленията на "Партията" и горят от желание да й отмъстят за насилственото помакедончване на един милион техни сънародници в бивша Югославия. Те непременно ще питат червените: "Къде са трите милиарда швейцарски златни франка от пенсионния фонд на Царство България,които "Партията" конфискува през 1948 г.?" Българите биха си ги поискали заедно с лихвите,с които тези пари днес биха възлезли на над 70 милиарда евро! Ако само тези пари бяха налице без да броим другите кражби на "другарчетата",най-ниската пенсия и минималната работна заплата днес щяха да са по 1000 лева,а безработица изобщо нямаше да има!
  • 7 Къде е фюрера

    14 4 Отговор
    Може да не сме антисемити,но трябва да знаем истината,да я помним и разпространяваме. Юдеите искат да наложат своето вероизповедание на човечеството,за да издигнат отново своя храм в Йерусалим,а това мюсюлманите не им разрешават и са склонни да се вдигнат на свещен "джихад" срещу всеки,опитал се да посегне на "Скалната джамия",в която се е възнесъл Мохамед и която (по предположение!) се намира на мястото на стария еврейски храм. Затова са готови да въвлекат народите в нова световна война- този път срещу исляма,но за да го разбият и победят тотално е необходимо да разполагат с огромни ресурси от хора,посветени в юдаизма и заклели се да дадат живота си за него. Не че исляма е добър избор за човечеството- и той е също така антихуманен,но засилването на атеизма в цяла Европа работи в полза единствено на юдаизма- точно в такава "мътна вода" той "лови" своята "риба".
  • 8 Справедлив

    17 5 Отговор
    То хубаво авторът "громи" левите за позицията им от преди седемдесет години спрямо национализма...-но пък си трайка за днешното реали. А то е,че точно"свободният и цивилизован свят" в лицето на САЩ и Европа неистово проповядват анти-национализма ...И това в наши дни-забележете. А точно САЩ и Европа проповядват глобализма-приемайки идеята му за своя религия...-какво по-голямо доказателство от това? Винаги ме учудват такива псевдо експерти-които споменават един проблем през своята призма на политически убеждения. Ами като си казал А( за изказването на комунистите преди десетилетия ) кажи и Б-....за сегашната политика и позиция на цивилизованият свят-защото точно лозунгите "свят без граници"..."общ европейски дом" и т.н. идиотизми са днешният девиз на Е.С и САЩ -което е в пълен противовес с национализма. Та аФторе...плитки са ти опитите за да промиеш хора с мислещи глави.

    Коментиран от #11

  • 9 Къде е фюрера

    13 7 Отговор
    Комунизмът насаждаше атеизъм,а атеизмът също е форма на юдаизъм. Християнинът,за да стане юдеин,първо трябва да стане атеист. Когато опразниш душата на човека от Бог,лесно ще вкараш в нея сатаната.
    7. Комунизмът и неговия побратим фашизмът разрушиха хиляди църви,без да търсят разрешение от църковните власти. Не такова бе положението със синагогите обаче.
    8. Ортодоксалният комунизъм ревностно унищожаваше всички форми на християнство в завладените от него общества. С това той показа,че е много по-близък до исляма и юдаизма,отколкото до изконите религиозни предпочитания на подчиненото от него християнско население.
    9. Комунизмът насаждаше национален нихилизъм. Така се ликвидираше истинската национална самоличност на хората,за да бъдат по-лесно обърнати в юдаизма. Когато изтръгнеш едно дърво от корена му,можеш да го посадиш където ти хрумне,но такива "дървета" обикновено не ги садят на старото им място.
    10. Комунистите извършиха безброй престъпления срещу "своите" народи. Това не можеше да стане,ако те не бяха евреи или поне еврейски слуги.

    Коментиран от #22

  • 10 Абе Пеп..нчо

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Къде е фюрера":

    Айде стига пейства заучените си глупости по форумите. И тук ли успя да се из...еш? То бива тролене и копиране,ама айде по-лекичко.

    Коментиран от #13

  • 11 Браво на автора

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Справедлив":

    Защо правите разлика от преди и сега,като всички тези разбойници дърпан конците и днес Все още ли някой тук си мисли,че има ляво и дясно?
  • 12 мислещ

    12 4 Отговор
    Аз от кога разправям, че сегашните "анти"комунисти, ето се прекланят пред евроджендърския съюз, са най-големите комунисти. Точно както "демократите" в Комунистическите Американски Щати. Комунизмът настъпва, и то маскиран като "либерални ценности".
  • 13 Позитано 20

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Абе Пеп..нчо":

    Заседание на Министерски съвет. Станишев с тайфата мислят как да удвоят БВП (за тез дето не знат: брутния вътрешен продукт).
    - Да вземем да намалим данъците и така да стимулираме потреблението!
    - Я по-добре не! Ще почнат да живеят по прилично, ще се разглези народа.
    - Ами да вземем да спрем да взимаме рушвети за един ден, а?
    - Ти пък, нали искаме само да удвоим БВП, а не да утрояваме...
    PS: Другарю,за хонорарите след 18,00.
  • 14 баба Зоя

    10 3 Отговор
    Oĸoлo пpaвитeлcтвeнaтa бoлницa в Mocĸвa имa cepиoзнo пpиcъcтвиe нa милиция.
    – Дa нe би Бpeжнeв дa e…? – питa paзвълнyвaн минyвaч.
    Близocтoящ милициoнep мy oтвpъщa:
    – He, oт чeтиpи чaca извъpшвaт cлoжнa xиpypгичecĸa oпepaция – oтдeлят eзиĸa нa дpyгapя Живĸoв oт зaдниĸa нa дpyгapя Бpeжнeв…

    https://www.vicmania.com/?cat=1048&paged=2
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Комуниста

    8 20 Отговор
    ВМРО са едни фашистчета които клаха комунисти 1923г.изглежда 1945 г. им е било малко още трябваше да бъдат ликвидирани! А разни потомци на фашисти и националисти не е много удачно да се правят на историци!
  • 17 Д-р Фройд

    4 27 Отговор
    Национализма навсякъде по света е бил преследван само в най тъмните год. на човечеството е виреел и зад него са крият обикновенно долни капиталистически цели. Нционализма може да се сравни единствено със сектантството! Национализма се практикува от неуки хора ниско образовани само те могат да бъдат подлъгани да го следват! Нацинализма сърува 50 милиона жертви през 1939-1945 г.

    Коментиран от #24, #27

  • 18 Drittes Reich

    19 7 Отговор
    ВМРО помни!
    Ванче Михайлов и ген.Христо Луков са национални герои!

    Коментиран от #19

  • 19 Отечествен Фронт

    4 17 Отговор

    До коментар #18 от "Drittes Reich":

    Има още една фашиска подлога Горуня получиха си заслуженото за зврствата които са извършвали!!
  • 20 История Бг.

    6 3 Отговор
    За какво ВМРО говориме изобщо? когато България е глобена от Европейските държави 1919г.с територия за това че е следвала Германия в нейните имперски амбиции през 1 С.В!
  • 21 1234

    13 2 Отговор
    През 1918 г.,когато започват да съставят ,,народното си събрание",в Съветска Русия от 778 депутати, ,,депутати" ,само 7 /седем/ души са руснаци.Всички останали са ,или евреи,или на кой майка му или баща му или жена му са евреи ,само седем души руснаци?!?,представяте ли си каква ,,руска революция" е била? Всички тия ,,нови идеи" дето спонтанно изникват по света,като ,,отворено общество", ,,глобализация" и други подобни са само и единствено продукт на евреите като Сорос. Не съм привърженик на Хитлер,но той в един момент се усеща,че каквото и да реши да прави все нещо го спъва:парите у евреите,заводите пак у тях,магазините по вечето еврейски и все му пречат да прави реформите си и....решава да вземе всичко в държавата и тогава се започва чистката на евреите и.....циганите,защото тях пък не можеш да ги накараш да работят,живеят си в един техен си свят който само консумира,и нищо не произвежда пък се множат прекалено бързо и чакат на готово.Така,че народите започват полека,полека да разбират игрите на евреите.Другата еврейска държава е САЩ, преди е била Русия,но в последствие много евреи са напуснали страната и си създават държавата Израел в границите на старата им държава от библейско време и продължават да си я разширява с безкомпромисното си отношение към палестинците.

    Коментиран от #23

  • 22 no name no face no number

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Къде е фюрера":

    Че на сащ, кой му дърпа конците? Защо мислиш Германия все още е окупирана от сащ? Защо ссщ не желаят да сключат мирен договор с Гврмания? Кой управлява ЕС. пак същите. Защо само за комунистите пишеш и капиталистите са същите роби на Израел. Всяка държава издава ИД карти- лични карти, Германия няма право да издаеа лични карти тя е под окупация издава само петсонал аусеайс, тоест персонален паспорт, който не е ИД карта.
  • 23 История Бг.

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "1234":

    Адолф Агоп Шикългрубер!! Агоп е определено най германското за презиме! Хитлер е псевдоним
  • 24 Друг Доктор

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Д-р Фройд":

    Фройд не се е занимавал с политически анализи , ти си същия ниско образован , националистите в Германия по времето на Хитлер са допринесли за развитието на технологии , които стигат чак в космоса , тия ниско образовани ли са били според теб ?
  • 25 1917

    11 1 Отговор
    Един от идеолозите на комунизма казваше, че комунистът няма родина.
  • 26 Иванов

    11 4 Отговор
    Няма и няма да се пръкне по- долна измет от комунделската рублофилска сволоч обслужваща враговете на Родината ни. Но жив е Ванчо Михайлов, жив е Мануш Войвода, живи са техните сподвижници от ВМОРО в душите и сърцата ни и докато има и един българин на този свят и те ще живеят! Да живее БЪЛГАРИЯ!
  • 27 Щайнер

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Д-р Фройд":

    А нещо да кажеш за умиращите от глад германци преди 1933 г. към 80 млн. нещо за тях да кажеш ??

    Коментиран от #28

  • 28 Д-р Фройд

    3 12 Отговор

    До коментар #27 от "Щайнер":

    Само щи кажем на твоя език затова така се обръщам че Германия сега е 75 миюиона население ти къде ги търсиш тези 80милиона шваби не знам! Намали пиячката момче имаш още време да влезеш в пътя! Аможеби питаш за рецесията след 1 СВ в Германия подпалиха Европа швабите какво очаква цветя ли да им подарят? разбира се че ще плащат репатации!!

    Коментиран от #31

  • 29 1944

    4 4 Отговор
    агент димитър какво ще изквичи по въпроса? или той е руско-български интернационалист от арменски произход с цигански манталитет?
  • 30 Batushka

    6 9 Отговор
    Национализма не може да роди нищо хубаво....ризките с шевици няма да ви направят по умни...
  • 31 Щайнер

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Д-р Фройд":

    Да разбирам ли че ако отнема част от имуществото ти няма да има проблеми и даже ще ми платиш репарации за това , сигурно си щастлив че България е също толкова разграбена и че българите сме на изчезване благодарение на същата тая паплач , която защитаваш , с.рахливец....

    Коментиран от #36

  • 32 Генерал

    12 3 Отговор
    Най- големия либерастки соросоид и гробокопач на България - Иван Костов,който като премиер през 1999 г. погреба национализма при ратифицирането на европейската Конвенция за малцинствата, публично каза „Днес погребах българския национализъм” ...

    Либерализмът е най-хранителната почва за крадливите политици.
    А национализмът бие крадльовците през ръцете .

    Коментиран от #58

  • 33 стоян георгиев

    7 1 Отговор
    нека обаче не се бърка национализма с националсоциализма!!!!иван михаилов и тодор александров не са били нацисти,напротив бил са български патриоти ,толерантнни към малцинствата.не случаино българските националисти възприемат идеята за независима македония с всички етноси в нея.македония швеицария на балканите.тва че в македония се извършва геноцид срещу българското население обаче трябва да се знае и помни.особено жалко е че убииците на въпросните българи сега са тези дето молят да ги приемем в нато с уговорката да се променят.зоран заев е представител на партията отговорна за въпросните убииства.тази антибългарска партия и до днес е на старите си позиции.да очакваме от македонските комунисти да се самореформират е напълно неадекватно.

    Коментиран от #34

  • 34 Македонец

    2 11 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    " Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи." Тодор Александров "Times" - Лондон, 1924. Македония на Македонците!

    Коментиран от #37

  • 35 Македонец

    4 5 Отговор
    Браво за автора. Написал е български македонци щото и самият той е български македонец. На ни има 4 милиона в България.
  • 36 КГБ Териер

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Щайнер":

    Никой не е казвал че гяволъците излизат ефтино!
  • 37 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Македонец":

    сега реши да се правиш на умен ли?статията обяснява за убииства на българи в македония.ако имаш кво да кажеш по темата моля ако не хващаи гората.виж кво има на шапката на статуята дето е на снимката .като си толкова голям македонец може да го прочетеш и да напишеш.после обясни що тия думи ги няма днес в македонския език?сигурно от любов към българия?иначе колкото и да повтаряш думите на александров извадени от контекста няма да промениш нищо уви.пак ще си останеш ренегат и лъжец ,потомък на национални предатели!

    Коментиран от #38, #39, #40

  • 38 Македонец

    0 6 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Хитлер предлага на Ванче Михайлов Независима Македония. Ванче отива в Скопие да търси привързаници но не намира. Ванчо Михайлов е македонец и политически опортунист.
  • 39 Македонец

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Какъв контекст бе, пич? То всичко си е казано с едно изречение. Как ще промениш значението на изречението с контекст? А Майския манифест където не се споменават българи, а Македонци? Аре да те вида. Гъкни ако можеш?! Аре! Намери контекстът от интервюто където Тодор Александров опровергава македонците и македонщината.

    Коментиран от #42, #47

  • 40 Македонец

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Нали ти казах че без Македонците, българите ще останат с една конска опашка история. Че сега Ванче бил кумир на националистите в България. Ами къде бяха заспалите протобългари с конските опашки? Заети с конски ли мухи,а?

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Македонец":

    за кое да гъкна бе?всичко е подробно описано от тодор александров и неговите последователи.има решение на шестия конгрес на вмро също по темата .вмро селд края на първата световна взема позиция за независима македонска държава по егидата на обществото на народите в която българския елемент да е водещ.за целта се потдържа вестник на фреенски език и се правят няколко дипломатически совалки в европа.една от тях е тази на александров.търсят се съюзници даже и в съветска русия,където и става издънката с маиския манифест.щото комунистите искат да отцепят вмро като наи-силната военно организация и да я включат в общия си фронт срещу българското правителство.те през посредници обещават пара и военна подкрепа за вмро и предлагат манифеста.първоначално александров се съгласява,но в последствие преосмисля съветското предложение и се отказва това не пречи на комунистите да публикуват манифеста лъжеики че вмро е с тях.след този акт вмро обявява воина на комунистическата партия и започва масово убииста на комунисти и техните превърженици.комунистите си отмъщават с неговото убииство.на следващата година иван михаилов организира затвор в пиринския краи в село дъбница където разгромява комунистическата организация в пиринско.негов главен помощник е бащата на поета никола вапцаров.та тва са фактите за маиския манифест,създаден от коминтерна.сега ти отговори на въпроса ми.кво пише на шапката на статуята от снимката и що в македония днес тези думи не съществуват?

    Коментиран от #44

  • 43 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Македонец":

    иван михаилов е българин бе.македонци има само в сърбославия вследствие на геноцида над българите там.поне да беше прочел статията.реално няма никакви македонци в периода от новата ера до 1944 година.след това ви измислиха език имена история .сега обаче разните лъжковци като теб обясняват че сте били древни и носители на нещо.всъщност както писах вие сте група хора сменили имената и езика си четири пъти за 70 години,като първоначално сте били българи.основните ви водачи са ренегати още от турско като благои конев или блаже конески,племенник на видни сърбомани.за вуичо му даже има песен.глигоре синко глигоре защо се мама посърби и името ни го почерни...та тва сте вие древните като сонцето!!!!национали предатели и ренегати.на вас не ви пречи да си вадите български паспорти щото сте българи и после да ни псувате що сме ви ги дали!

    Коментиран от #45

  • 44 Македонец

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    На шапката пише за заслуги към Македония (значи не България, а Македония). Такива шапки са носени предимно от Македонци, в частност от българи подкрепяли идеята за независима Македония. Повтарям независима и автономна Македония. В тези думи няма контекст, а само буквален смисъл. Зад Майския манифест стои Тодор Александров и Протогеров. Никой не ги е карал да подпишат и обяват на сила. Нито комунистите, нито ОН. Така го почистваше щото са Македонци. И обратно на общоразпространетата пропаганда в България че Коминтерната създала Македония, всъщност ОН подкрепя македонската идентичност и идея за държава. Уилиям Гладстон казва "защо да не може както Гърция на гърците, България на българите така и Македония на Македонците!!!". С течение на времето и Русия (Коминтерна) подкрепя същото мнение. Най-голяма заслуга за това има Тодор Александров.

    Коментиран от #51

  • 45 Македонец

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    И понеже пак използваш обидни думи за Македонците това потвърждава фактът че някой Македонец те комплексирал в личен план. Знаеш за какво мисля, ти вече си го прочел.

    Коментиран от #52

  • 46 Македонец

    0 3 Отговор
    И пак не можеш да намериш изречение от Майския манифест или интервюто на Тодор Александров Лондонски Тайм с което ще опровергаеш Македонците, Македония и македонщината. Единият път България и българите да вървят напред е да признаят и подкрепят братята си Македонци. Каракачанов ще си тръгне. Той има личен интерес да лае против Македонците. Откраднал е всички инвестиции на бежанците (Егейци предимно, но и Македонеци от Вардарска). Всички помещения на Македонските организации, 700 на брой, са преписани на негово име. Той, заедно с комунистите си разделят това което не им принадлежи на тях, а на теб ти продава патриотизъм и те кара да плюеш брата си. За какво? За да може той да си харчи това което дядо ти е създал. Христофор Тзавела е разкрил да престъпленията на Каракачанов. Има интервюта в тубата. Информирай се и успокой се.

    Коментиран от #49, #53

  • 47 Помнещ

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Македонец":

    Василий Втори ,,българоубиец ли е, или ,, македоноубиец" ??? Коминтернска недолюляна ,, нациЯ"

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Генерал

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Македонец":

    Брачед, не се напъвай, македонска нация, македонски език, македонска църква никога не са съществували! Македонската земя, която е била местност в България, както е Доброджа, Софиско поле, Родопи, Дунавска равнина, така е и Македония местност е географска област в България - с коренно население в по-голямата си част с българи, с повредено вече българско национално съзнание.
    Комунистите от Белград и започват да "помакедончват" българския народ. През 1944 г. в Македония беше извършен геноцид над българското население. С един акт югославското комунистическо ръководство обяви, че в Македония няма българи.
    От население над милион и 200 хиляди души, които живееха на територията на Македония. 30 хиляди души бяха избити като кучета. Над 120 хиляди минаха през лагери и затвори. Умишлено и целенасочено беше унищожен целият български елит в Македония.
    Новата държава трябваше да се снабди и с история и тогавашният управленски елит в Скопие започна да я краде от съседите си. От Гърция - древната история, от България - след седми век. Като се започне от Кирил и Методий и се стигне до Никола Вапцаров. Поетът е роден в град Банско.Нищо че баща му Иван (Йонко) Вапцаров е бил деен член на ВМРО, а в Скопие определят организацията като българска.

    Коментиран от #50

  • 50 Македонец

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "Генерал":

    С тази теория (пропаганда) на "помакедончване" на Коминтерна има един голям проблем. Бежанци от Егейска Македония има в демократични страни като: САЩ, Австралия, Европа итн. Те не са обхванати от този "насилствен" процес. Въпреки това се изясняват като етнически Македонци. Още повече, че това което казваш не е вярно е че в Егейска Македония днес все още има Македонци! Даже имат и Македонска партия. Българска партия няма. Знаеш ли защо? Щото нямало и няма българи там.

    Коментиран от #54

  • 51 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Македонец":

    пише свобода или смърт кокарда лъжко!!!!днес в македония няма подобни думи защо?отговори ми що няма въпросните думи ,а са подменени със сръбските такива сЛОбода и смрт.тва ли ви са традициите и любовта към вмро?демек щом някои иска свободна и независима македония тои неможе да е българин а?значи подписваш маиския манифест и вече си македонец?ами що тогава въпреки че са го подписали без никои да ги кара тодор александров се е обявил за българин в цитирания от мен случаи на 15 годишнината от илинденското въстание ,после е обявил че в независима македония българите ще са основния елемент от населението в мемурандум до великите сили?идеята македония на македонците е че македония трябва да бъде на македонското население,а българи,гърци,турци,албанци власи...именно тва са имали основателите на вмро.само още нещо да добавя .знаеш ли лъжко какво е работил александров преди да стане революционер?тва е следващия ми въпрос .може да проверсиш ,ще видим после кво ще отговориш!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Македонец":

    както ти казах и преди лъжецо,ти в българските работи си нямаш работа.дали каракачанов е взел или дал не е твоя работа.тия иезуитски номера ще си ги правиш там в шиптърско с албанците.на тях обясняваи кво имат да ти дават.тук както ти писах ние татаромонголите ще се оправим,а ти връщаи паспорта и да те няма.

    Коментиран от #56

  • 54 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Македонец":

    македонци има днес в гърция от селата близки до македония.те са потвластни на македонската пропаганда.в селата дето са били близо до българия българите отдавна са се изселили в българия.останали са тук таме по някои и друг гъркоман.затова и няма българи в гърция.реално славянското население граничещо до македония в лерин ,воден и костур не се изселва в македония както прави същото граничещо с българия .а ти може ли да отговориш що?аз ще ти отговоря.щото не са смятали македония за своя родина за това.когато гърците ги натискат въпросните бягат в югославия ама не се задържат там,а хващат я за сащ и канада ,я за българия въпреки че е било много трудно да доидеш в българия от югославия.останалите малко славянофони са без връзка с българия реално 70 години и днес се имат за македонци ,макар че диалектите им са по-близки до българския,както и фамлините и личните им имена.и става въпрос за огромната група от 3000-4000 човека!
  • 55 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    няма македонска организация в щатите и австралия дето да е имала македонците за небългари до 1945 година!ако намериш така се обади.реално македонски организации има в тези страни след идването на тито.организаторите на част от тези организации са изгонени от сащ за комунистическа пропаганда.справка георги заиков пирински.

    Коментиран от #57

  • 56 11ап

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    ,,У Македония жито као дренки! Е па тогава що дириш тука ? Па к**а ли да си ядам тамо ! Жалко , че ние първи ви признахме като държава(не като народ и нация) , а трябваше да оставим 3 -та сръбска армия да ви смачка веднъж за винаги.Но албанците няма да ви простят!
  • 57 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Стояне, един въпрос до теб. Какво се промени в твоя живот когато стана българин?
  • 58 ЗИГХАЙЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Генерал":

    Прав си и при това този индивид е с лилав цвят на венците.Да не пиша,какъв е,че ще ме изтрият.