Last news in Fakti

13 Декември, 2018 14:57 5 218 30

От 0 до 100 км/ч с новия Roadster на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • roadster-
  • ускорение

Преди малко повече от година Tesla изненада всички с прототип на второто поколение Roadster. От тогава насетне постоянно се говори, че серийната версия ще бъде още по-бърза, при все че демонстрационният електромобил направо изкривява реалността.

Според калифорнийския производител новият Roadster ускорява от 0 до 97 км/ч за 1.9 секунди, а максималната скорост надхвърля 400 км/ч. Динамиката обаче не е за сметка на пробега с едно зареждане, който достига 1 000 км.

За да напомнят за тези изумителни показатели, от компанията на Илон Мъск пуснаха кратък клип, запечатал реакциите на обикновени хора, които се качват за пръв път на новата спортна Tesla. Компанията вече набира поръчки за Roadster II, който ще струва $200 000 (€175 674).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    21 30 Отговор
    Тва ми прилича на яката анимация или яко Холивуд .
    Само да не почнат ел.феновете да ме хранят сега :) нищо против елекртичките само казвам ,че това е фейк

    Коментиран от #3

  • 2 Driving pleasure

    10 17 Отговор
    Някой да видя километража? Е нема го и види ;)

    Коментиран от #7, #21

  • 3 Driving pleasure

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "AUDI":

    Изгорял си, щом не се кланш на Светията и не изпадаш в екстаз за сектантите си враг :D
  • 4 Каква анимация?

    16 2 Отговор
    Това са стари кадри от представянето миналата година. Не виждате ли че светлините са същите?
  • 5 Егати скъпата играчка

    8 20 Отговор
    Кой луд ще даде 200 хиляди долара за тази играчка като може да си купи истински спортен автомобил с подобни характеристики за тези пари?
  • 6 Бачо Киро

    11 21 Отговор
    Да бе, да... 1000км без оглед на режима на каране... Те не могат да направят пълна обиколка на Нюрбургринг под пълна газ, тея 1000км на ръчка при това щели да окрякат...

    Туй хората са големи идиоти... много обичат да ги лъжат. Едно ускорение имат и туй то, при това дори там губят от коли, които имат едно 20% повече от ДВГ. Всички забравят обаче, че нещата са горе-долу същите - конете ори ДВГ измерени на мотора не са същите като при колелетата. Затова и един ГТР с 900 коня олупва голямата Еска на Тесла, просто защото на колелата има малко повече от нея. Само идиот очаква кола с 600 коня на мотора иначе да бие кола със 780 коня на колелетата, защото електромоторите са баш там. Никой не може да бие законите на физиката. Колите с ДВГ и коне 800+ на колелата спокойно бият дори бързата Тесла в единствената сила на електричките - ускорението.

    Коментиран от #28, #30

  • 7 Зорлем

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    То щото ако се вижда ние не знаем, че може да бъде настроен да показва, каквото си пожелаеш. Ако не вярваш, ела да ти покажа на единия ми китайски мотор какви невероятни ускорения докарвам по километраж.
  • 8 ФауВе

    8 7 Отговор
    Едно време в София имаше един Нисан Скайлайн 1000 коня.Правеха майтап на пистата.Качваш се да се возиш залепят ти 50лв на таблото,ако ги вземеш твои са.Не чух някой да ги е взел.А тия тука,държат си телефончета,че единият чак с бастуна го крепи.
  • 9 гост

    7 5 Отговор
    Хи , хи ,хи , май наболява нещо , а ?? А пък като тръгне по улиците , малееей , що инфаркти ще има от собственици на "бегачки" , махни , махни , остави , хихихих !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Kirumo

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    *Ако успее въобще да тръгне по улиците и ако е с тези характеристики, което би трябвало силно да съмнява всеки човек с IQ по-голямо от температурата навън по фаренхайт.

    Коментиран от #11

  • 11 Антиелектрика

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "Kirumo":

    Спокойно, то момчето си е с отклонения - още си мисли, че водородната бомба е взривяване на водороден резервУар. Нека си вярва в дядо Мраз, но за негово огромно съжаление има коли с ДВГ в рали шампионатите отпреди 35 години с по-добро ускорение.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    Аха , значи сега работим за пускане на "рали коли" по улиците , така ли , ахахахахах !!! Цъ , няма спасение , и те не важат , колкото и да ти е тъжно !!! Апропо , що ги няма по клипчетата тия "рали богини" , хахах !!! Или ще кажеш , че не искат да се хвалят , а ??

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Да бе да

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А драгстери ли пускаме по улиците??
    Или светофарни бегачки???

    Коментиран от #17

  • 14 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ами не г-н Глупи, просто ги забраниха дори в рали шампионатите като твърде бързи и опасни.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    Браво , също както скоро ще забранят и ДВГ като твърде мръсно , бавно , лакомо , несигурно и ненадеждно , ама ти не унивай , тъкмо повече ще се изживяваш като "борец" за свобода по форумите , ама на всички пак ще е ясно за какво се "бориш" !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Пак ли забрани бленуваш? Нещо обаче "полу хората" по света лека-полека ви го набиват четвъртит на еко джендърчетата като теб и МакАрон. А щом си мислиш, че сцеплението и управляемостта на един автомобил зависят дали е с ДВГ или е с електромотор, то за пореден път показваш, че си напълно невеж, но биеш тъпана да покажеш на всички колко ти е акъла!
  • 17 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе да":

    И къде са тия драгстери , че не разбрах ?? Ако имаш предвид Тесла , това е кола , която ако иска няма да чуеш , че е минала , както и може да "пъпли" с 5 км/ч с часове , без да се отровиш зад нея , да не говорим , че има сигурност при катастрофа за която "стогодишните" ти не могат и да мечтаят !!!
  • 18 Да бе да

    4 4 Отговор
    Да се смее ли човек да плаче ли :)))
    1.Качи се на една съвременна кола и виж какво се чува отвътре после излез отвън ама като пешеходец да видиш защо абсолютната тишина също не е плюс.
    2. Ти се блъсни с Теслата в един ТИР и после виж колко е сигурна. Много ясно че като тежи 2.5т като се блъснеш в едно клио ще оцелееш и отиваме без да се усетим да екологията 2.5т. желязо и 10 000 батерии дааааа десет хиляди батерии е супер екологично.

    Коментиран от #20, #23

  • 19 Vag

    4 0 Отговор
    То хубаво ускори но на човек му трябват 2 секунди да предвиди действие и да натисне спирачката иначе казано половин България е умряла за 2 секунди
  • 20 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    Ho ocнoвитe нa ĸoмпaниятa вeчe ca пo-дoбpи, блaгoдapeниe и нa вce пo-eфeĸтивнoтo пpoизвoдcтвo, дoбpaтa цeнa нa aвтoмoбилитe и "бaвнaтa и paзoчapoвaщa ĸoнĸypeнция" нa пaзapa нa eлeĸтpoмoбили, нaпиca в cpядa aнaлизaтopът oт Орреnhеіmеr Koлин Pъш.Oцeнĸaтa нa Теѕlа днec пoĸaзвa яcнo нeйнoтo лидepcтвo нa пaзapa нa eлeĸтpoмoбили. Aнaлизaтopитe ĸaзвaт, чe нe ca ocoбeнo впeчaтлeни oт двaтa бъдeщи ĸoнĸypeнтa, пpeдcтaвeни oт нeмcĸитe пpoизвoдитeли Аudі и Меrсеdеѕ-Веnz.

    Gеnеrаl Моtоѕ, ĸoятo ce oчaĸвa дa пpoдaдe 4,7 милиoнa aвтoмoбилa пo цял cвят тaзи гoдинa, имa пaзapнa ĸaпитaлизaция oт $49 милиapдa. Taзи нa Теѕlа e близo $63 милиapдa, въпpeĸи чe пpoдaвa eдвa 256 000 aвтoмoбилa.

    "Зa мeн e нeвepoятнo, чe в ĸpaя нa 2018 г. гoлeмитe aвтoмoбилни пpoизвoдитeли вce oщe нe ca измиcлили ĸaĸ дa oтвъpнaт нa Теѕlа", зaяви aнaлизaтopът oт ЈМР Ѕесurіtіеѕ Джoyзeд Oшa. "Теѕlа мoжe дa pacтe c пo 8-10 пpoцeнтa зa мнoгo дълъг пepиoд oт вpeмe и тpябвa дa бъдe oцeнeнa мнoгo пo-виcoĸo oт ĸoмпaнии, ĸoитo мoгaт дa pacтaт c eдин или двa пpoцeнтa, c ĸoлĸoтo нapacтвa ocтaнaлaтa чacт oт aвтoмoбилния бизнec". Еееех , мъка , мъка петролофилска !!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 асддса

    7 0 Отговор
    Вие идиоти ли сте ? Седана с по-слаби показатели прави за под 3 секунди. Това спокойно ще падне на 2. електрическите коли са бързи, и точка. Rimac вече имат кола за под 2 секунди.

    И аз не бих си купил електрическа кола за дълго време, но е факт че са по-добри от 95% от колите. Единственото, което не трябва да заместят са суперкари и леки спортни коли за писта.
    Всичката друга дизелова и малолитражна ширпотреба е по-добра в електрически вариант.
  • 23 асддас

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    Никой не претендира, че е 100% екологично, но понеже наблягат на екологията и хората си мислят че е лошо че не е 100%.
    По-екологично е от двигател И замърсяването не е в градовете при хората.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "асддас":

    Единствените смислени коментари до момента. Техническия напредък няма връщане назад. Щем нещем ще стане като телевизорите с КИНЕСКОП. Просто не се произвеждат вече !!!

    Коментиран от #25

  • 25 Да бе да

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    Да бе ама имаше и едни плазми дете всеки се кълнеше в тях а сега къде са???
    Технически прогрес се спира със забрани и анатеми а аз не виждам такива за ел. колите напротив виждам рушене на пазарната икономика със заменяне с планова.
  • 26 Да бе да

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "асддас":

    Да като отидеш в кварталите и виждаш торбички под балконите, та и хората казват така нали не е в хола ми кво ми пука.
  • 27 Електрошок

    4 0 Отговор
    Абе ти правиш ли разлика между коневъдство и физика?!До тук има 26 коментара,повечето от които са написани от обикновени комплексари,бъркали като малки с пирон в контакта,но сравнени с твойте глупости са направо гении.
  • 28 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    #27е за теб
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЕКСПЕРТА

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    ГРЕШНО СИ РАЗБРАЛ БАЧО,ТОЧНО В УСКОРЕНИЕТО ТЕСЛА БИЕ ВСИЧКИ.ОТ 0 ДО 100 А И ДО 400.АКО Е НА ОБИКОЛКА НА ПИСТА ТАМ Е ДРУГА БИРА.