Last news in Fakti

14 Декември, 2018 10:43 3 725 19

Безумният протест срещу опозицията

  • борисов-
  • строители-
  • протест-
  • опозиция

Строителният бранш и властта си вкараха зрелищен автогол срещу безопасната БСП

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като някога си измислихме и си повярвахме, че предците ни по тукашните земи са извършили първото антифеодално въстание в Европа, вече имаме реален повод за гордост. Факт е първият протест на бюджетно-фондовия бизнес срещу опозицията и обикновените хора. Вината на последните е, че се съмняват в качеството на пътищата, мостовете, мантинелите и пр. транспортни съоръжения, по които пътуват всеки ден.

Протест, който малцина българи подкрепиха, а това е видно и от допитването на ФАКТИ. Само 17% от читателите са застанали зад "протестиращите". Протест, останал с неразбрани искания, както са го определили и 19% от читателите ни. Протест, категорично отхвърлен от 62% от близо 2600 участвали в анкетата.

А дали това беше протест или нещо като гротескна първомайска манифестация, подобна на онези от кинопрегледите от края на 40-те години на миналия век? След като Европа ни призна "Горнооряховския суджук" за символ на родното, защо да не заздравим темелите на българщината като патентоваме и най-новото ни чудо - протест срещу опозицията и тези, дето много питат. Не можело така, злепоставяла се България с въпросите за качеството на пътищата, щели да ни спрат фондовете и хиляди строители и семействата им да гладуват. Сякаш калпавите пътища и безбройните жертви са някаква групова халюцинация от "Изгубената магистрала" на Дейвид Линч?!

Европа ни дава пари, ние строим, раята да мълчи. Това роди господарско-феодалния манталитет на идеолозите на този псевдопротест. И както древните демагози твърдели, че не е важно какво се казва, а кой го казва, насочиха стрелите си към Елена Йончева. Която по критериите на балканския ни манталитет е достатъчно навикана и компрометирана с какви ли не твърдения. От чисто битови, като бивша спътница на Сергей Станишев, до екзотични, като парите за откупа й при пиратското отвличане в Сомалия. И не на последно място, тя се съди с Борисов. Човекът, който дава на бранша. Той пък преди дни горещо поздрави Сергей Станишев за избора му в ПЕС. Сергей вече е добър и е "наш човек", но на Елена много й знае устата. Тя е от лошите.

А какво толкова иска Йончева? Ядка от асфалта, която да бъде изследвана в европейска лаборатория. И това не може. И костилка не може, нито дори люспа. Асфалтът е неприкосновен, нищо че не се яде.

Строителите потърсиха напълно ненужната подкрепа на премиера и логично я получиха. Беше длъжен да им изсумти нещо, в смисъл, че иска качество. Още по-ненужната си подкрепа дадоха и коалиционните партньори на ГЕРБ. Строителите почукаха и при президента, който накратко ги посъветва: Докажете се с дела.

А къде са Нинова и партията й в безумния водевил? Преди социолозите да са казали думата си, бихме прогнозирали, че абсурдният протест се е отразил благотворно на столетницата. За партия, обвинявана непрекъснато, че е скъсала с идеологическата си основа и е пълна с милионери, един публичен враг в лицето на едрия бизнес или "чорбаджиите-изедници" е като въздуха и слънцето за всяко живо същество, както казваше вожда Димитров. Та нали само присъствието на Гергов, прясно зарадван с 43 милиона лева към салдото си за "дупката" във Варна, гарантира вечно второ място на БСП и вечни победи на ГЕРБ.

Вместо да им извадят очите обаче, този път им изписаха вежди. Зрелищен автогол за строителния бранш и подкрепящите го властимащи. Последните можеха да предотвратят безумното шествие на строителна механизация, но подходиха първосигнално.

А за срастването на бизнеса и властта, които вече и официално не крият изпепеляващата си връзка, има конкретен термин и дефиниция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    11 35 Отговор
    Преди време БСП наложи модата на антипротеста и сега това ноу хау се доразви и от други.
  • 2 SDEЧЕВ

    8 62 Отговор
    СРЕЩУ ПАРТИЗАНИ КОИТО ЕДИНСТВЕНО УМЕЯТ ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ,ТРЯБВА ОТПОР .ПАРТИЗАНИТЕ ПРИТЕЖАВАТ МНОГО МЕДИИ И НЕПРЕКЪСНАТО НАСАЖДАТ ЧУВСТВО ,ЧЕ СЕ БОРЯТ ЗА НЯКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ. КАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ ОТ ПАРТИЗАНИ? СТРОИТЕЛИТЕ В МОМЕНТА СА ОСНОВНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ В ДЪРЖАВАТА И ТЕ НЕ СА ПАРТИЗАНИ. ВЕРОЯТНО НЯКОИ ПАРТИЗАНСКИ ФИРМИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ДОГОВОРИ ,НО ТОВА Е ДОБРЕ. ОБИКНОВЕНИЯ РАБОТНИК ОТИВА ВЪВ ФИРМАТА КОЯТО ПЛАЩА ЗАПЛАТИ . ПАРТИЗАНИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ ПЛАЩАТ,ТЕ МОГАТ САМО ДА КРАДАТ ПИТИ С КАШКАВАЛ ОТ МАНДРИТЕ. НЕОБХОДИМО Е ВСЕКИДНЕВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПАРТИЗАНИТЕ ДОКАТО МЪРДАТ. МЯСТОТО НА ПАРТИЗАНИТЕ Е В ПАРЛАМЕНТА ,А НЕ ПО ТЕХНИТЕ СИ МЕДИИ ДА ПИСКАТ. РАЗБРА ЛИ ПАРТИЗАНИНО

    Коментиран от #5

  • 3 Roze

    53 4 Отговор
    Имаше успех протеста, вожда лично им отпусна един милиард и половина,за Нова година..да им е честито...
  • 4 Историята

    2 23 Отговор
    ЕМИ ЯВНО ПОЗНАВАТ ДОБРЕ ОПОЗИЦИЯТА
  • 5 ха ха ха

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    Па те всички управляващи са потомци на комунисти. 😎😎😎

    Коментиран от #16

  • 6 КРИБ

    48 2 Отговор
    Това беше показно на мафията да не им взимат пая и никой да не се меси в дълаверите им освен Бойко. Сметнете колко ще излезе Хемус на километър близо 10 милиона лв кое евтиното в Германия с три платна струва 2 милиона на километър да не говорим за качеството.На медиите беше наредено да ги отразят без неудобни въпроси а не отразиха протеста пред парламента МАФИйОТЦКА ДЪРЖАВА
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ads

    8 15 Отговор
    Ами представете си и каква опозиция имаме щом има протести срещу нея...
  • 9 чико

    26 2 Отговор
    Искам да съобщя за едно дело от 12 12 2018г в Ямбол срещу овцевъдната от Болярово която не допусна ветеринарите да и избият овцете.Установи се че стадото е живо и здраво напук на болеста и ,,експертите" повече от шест месеца .И си зададох въпроса, как ще постъпи ББ ако то е живо след още шест месеца.Според мен единственното решение е да праща жандармерията да го избият до НГтака по сталински няма овце-няма проблем.

    Коментиран от #13

  • 10 име

    6 11 Отговор
    нали е демократично да се защитаваш? милене , какво ще кажеш? или само тн опозиция може? я пак помисли. можеш ли ? а дали бсп не загуби няколко хиляди гласа?
  • 11 СссереМ

    4 13 Отговор
    Милене ако си вярваш на своите анкети значи си много зле,пуснал си свободен коментар без регистрации и петата колона се възползва на макс,ами отвори си очите и погледни по сериозните сайтове ката труд.бг и 24часа.бг,па тогава съди,на хората им писна от интригите на позитанци,не че ГЕРБ са стока но друга алтернатива за момента няма. А кой ще обезщети строителите когато им врътнат някоя интрига и ги обявят за измамници,после обяснявай че нямаш сестра, докато текат делата те губят приходи и в един момент фалират,или точно това е целта на позитанци- да рушат икономиката и респективно държавата?Искам отговор.

    Коментиран от #12, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вонави

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "чико":

    Десетки пъти задавам простичък въпрос-Колко дребни преживни животни умряха от чумата?(Имам предвид болестта,а не ГЕРБ).
    Отговор няма...
  • 14 Кви протести

    5 0 Отговор
    Тва всичкото е платено от герберите, ние да не пасем трева, чакаме и Домуса да изкара секретарките и чистачките на околовръстното.... Да протестират бе, вие кво си помислихте
  • 15 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Милтън Фридман-,,Демокрацията е условие зачитане на ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС и корупцията е средството за това.Обществените поръчки са регламентираният път,,....Както виждате ИДЕОЛОГИЧЕСКИ подковано .....от апологета на неолиберализма...По общо мнение корупцията е поведение на лице в противоречие с морала....Затова и по всякакви начини го поругават и унищожават.И явно с успех---няма морал,няма и критерий.......и естествено няма и завършени обвинения....И още едно велико америчко определение------,,Корупцията е форма на регулация на пазара от правителството....ТЯ НИ ПОЗВОЛЯВА да си вирим носовете ,вместо да се борим за коричка хляб....ТЯ Е ПРИЧИНАТА САЩ ДА ПЕЧЕЛЯТ !!!!!!//филм за корумпирането на Япония//....Без думи ,нали.
  • 16 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха":

    НЕ на комунисти/тях много по рано ги отстреляха/ а на ПАРТИИЦИ....
  • 17 SDEЧЕВ

    0 2 Отговор
    54 МИНУСА БЕЗ КОМЕНТАР И ПОСЛЕДВАЛА СТАТИЯ В ЗАЩИТА НА ПАРТИЗАНИТЕ . БРАВО ФАКТИ БРАВО ПАРТИЗАНИ. ПОКЛОН ,ЩЕ СЛОЖА НЯКОЛКО ГЕРБЕРА НА ПАМЕТНИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ -ПАРТИЗАНИ НА ПОЗИТАНО. АКО ДОЖИВЕЯ НЯКОИ ДЕН ДА ВИДЯ ПАМЕТНИК НА ЦАР БОРИС 3 В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ,ЩЕ ЗНАМ ЧЕ ВЧЕ СТЕ В ИСТОРИЯТА, ЗА СЕГА СТЕ В ЗЕМЛЯНКИТЕ КЪДЕТО ВИ Е ПОСТАВИЛ БОРЦАТА И СИ КЛЪЦКАТЕ ОТ ОТКРАДНАТОТО КАШКАВАЛЧЕ И ПЪЛНИТЕ ГЛАВИТЕ НА БУДАЛИТЕ. ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ НАРОДА ДА ГЛАСУВА ЗА БОРЦАТА САМО И САМО ДА НЕ ВИ ВИЖДА ПАРТИЗАНСКИТЕ СЕЛЯШКИ МУЦУНКИ. А БОРЦАТА ВЗЕ ,ЧЕ ДАДЕ И ХЛЯБ НА НАРОДА И ЗА ВАС ОСТАНАХА СТАРИТЕ ВЕРНИ ДРУГАРИ И МАЛУМНИТЕ И НЕГРАМОТНИТЕ ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.

    Коментиран от #18

  • 18 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "SDEЧЕВ":

    Що повтаряш грешката си?
  • 19 Радо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Абе , бако , та нали самия вожд им плати на фирмите АВАНСОВО , без проект, без необходима техника , с подизпълнители 🙃. Да вървят да си ги търсят от чорбаджиите не да чупят пътя , щото и без тва бе умеят да ремонтират / правят нов