15 Декември, 2018 09:18 1 816 10

Нови протести в Солун срещу Македония

  • македония-
  • протест-
  • гърция

Противниците на сделката в Гърция, сред които - и консервативната опозиция, твърдят, че тя няма да опази гръцкото наследство

Нови протести в Солун срещу Македония - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне антиправителствени демонстранти, събрали се снощи в Солун, за да протестират срещу споразумението с Република Македония за нейното име, предаде Асошиейтед прес.

Участниците в протеста провокираха плътния полицейски кордон в града, където премиерът Алексис Ципрас говореше пред свои привърженици.

Споразумението предвижда бившата югославска република да се преименува на Република Северна Македония, в замяна на което Гърция ще оттегли възраженията си срещу нейното присъединяване към НАТО и, евентуално, към Европейския съюз, припомня БНР.

Противниците на сделката в Гърция, сред които - и консервативната опозиция, твърдят, че тя няма да опази гръцкото наследство на древните македонци и ще представлява потенциална заплаха за териториалната цялост на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заека хитрец

    19 1 Отговор
    Прави са гърците, "македонците" постоянно се връткат, като вентилатори ! Е нали Боко подписа договор с тях, ми те постоянно му се подиграват с изявления и действия! Няма такава "държава" !
  • 2 Иванов

    11 4 Отговор
    Македоните на Филип и Александър не са били елини. Орфей и неговата азбука не са елински и Дионисий не е такъв. Елините са дошли от Африка с по една кожа на гърбовете си и чрез разврата си и лукавството са изпооткраднали великата култура на траките, представяйки я за своя. И да протестират нищо не могат да променят, Истината ще бъде спомнена и разкрита от недрата на Земята! Да живее България!

    Коментиран от #7

  • 3 Тръмп

    1 3 Отговор
    Гърците са навсякъде по света,дори и във всички ”Македонии”!!!:):):)
  • 4 Салам Алеко

    15 3 Отговор
    Прави са гърците! След като посегнаха на българската история, ще посегнат и на тяхната! Ако албанци и сърби имаха история, и на тяхната щяха да посегнат! Когато нямаш история, изопачаваш тази на съседа и я правиш своя!

    Коментиран от #10

  • 5 Румяна Костова

    2 6 Отговор
    Аспарух се среща със сръбскрият владетел Мутимир,който е бил пленил 2 негови сина .Връща му ги и сключват мир,сцената на помирението я имаше и в един наш филм.Скопие в 14 ти век е столица на цар Душан.,който е провъзгласен за цар и от сръбският и от българският патриарх,за по-голяма сигурност пред гърците.Айде сега и ние като македонсците.Сърбите си имат своя история,ние наша.По-важно е да не воюваме вече никога помежду си.

    Коментиран от #6

  • 6 като ги сърби да се почешат

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    е как да не воюваме като вчера някакви сръбски утайки разправят колко били велики понеже 90-те воювали в югославия, а не казват, че загубиха всички войни и половината си територия.
  • 7 парашкевов

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Добре копираш от нета а прочете ли глупостите
  • 8 збудзам

    1 2 Отговор
    протести срещу Македония..? ми то Солун е столицата на Македодия! протести срещу Ципрас и сделката с узурпаторите на Македония, правилното...

    Коментиран от #9

  • 9 Руските свине

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "збудзам":

    Подкраждат протестите.
  • 10 Кеворк Яшхуян

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Салам Алеко":

    Салам ли си, "Колбас" ли си... Няма народ без история....
Новини по държави: