Last news in Fakti

15 Декември, 2018 13:11 3 313 25

Каракачанов за Македония: Ти го кръщаваш, то пърди - народна поговорка

  • македония-
  • красимир каракачанов-
  • армия

Поръчах си чаша червено вино при инцидента със самолета, който кацна аварийно във Виена, обяви вицепремиерът

Каракачанов за Македония: Ти го кръщаваш, то пърди - народна поговорка - 1

Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е писано да стане, ще стане. Няма виновни, пилотите действаха абсолютно професионално.

Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира инцидента със самолет на "България ер", който кацна аварийно във Виена, по Нова тв.

28 години някой е гледал на армията като на брашнян чувал, сега правителството отпусна 117 милиона за ремонт и оборудване, каза още Каракачанов. На критиките, че хем ще се купуват нови самолети, хем ще се харчат пари за ремонт, военният министър обясни, че доставката на един самолет не става за 24 часа, още повече на 8. Ако днес сключим договор, те ще бъдат доставени за 2 години, а пилотите ще се качат да летят с тях на третата година, обясни военният министър.

Не можеш да оставиш армията гладна и тук няма нарушение от страна на Министерството на отбраната, коментира той зародилия се скандал за 3-те години без сключен договор за доставка на хранителни продукти на армията. „За мен най-чистият вариант е да се направи нова обществена поръчка“, каза военният министър. И поиска тя да бъде разбита по сектори или по региони, за да могат да се включат повече фирми. Каракачанов отрече обвиненията за корупционна схема.

Ако Македония не промени отношението си, няма да гласувам за приемането й в ЕС и НАТО, заяви Каракачанов по повод предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави.

Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладния

    6 8 Отговор
    Да се задавиш......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шопар

    11 7 Отговор
    Шкембето пак се сети ,че е патриот.Като подписваха договора се беше скрил като мишка сега се вихри.Москва не вярва на сълзи.
  • 5 толерантен

    23 3 Отговор
    Българите в Македония са невинни. Те са промивани от малки, като еничарите навремето. Същата технология, но с модерни средства - "медии", "образование"... Подобно на руснаците в Украйна.
  • 6 Хасан

    6 8 Отговор
    Те имат изгода Македония да не влезе в ЕС ..ще продават паспорти ...негрите ги хванаха,арабите също..останаха македонци и бесараби....

    Коментиран от #7, #15

  • 7 регулировчик

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Има заинтересовани да държат Македония извън ЕС, щото иначе, България ще я размие. Както пък Турция ще унищожи България, ако влезе в ЕС.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    11 3 Отговор
    Прави са патриотите по въпроса с Македония! Нека се откажат македонците от глупостите по адрес на България и нека се изяснят най-накрая, за да ги приемат в ЕС и НАТО. България трябва да заеме твърда позиция и наложи вето по приемането на Македония даже в НАТО, за да видим бил ли е Самуил български владетел или някакви "антички македонци" са живяли покрай Охридското езеро, без околните народи да подозират даже... Гърците 18 години ги държаха ниско "в партер" (термин от борбата), без да им позволят да прекрачат прага на ЕС и НАТО, даже Македония накрая отстъпи, само ние им позволяваме да си разиграват коня. Сложи вето и да влязат в ЕС след още 20 години, так....х ги в б...ците... Имаме право, имаме средства за влияние, да си защитим интереса!

    Коментиран от #10

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г.

    “ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС”

    В брой 23 на в. “Работничка” в уводната статия за Ньойския договор е казано, че с този договор били отрязани живи части от снагата на България, Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини. Македония, Тракия, Добруджа - живи части от снагата на България? Как е могла редакцията на пролетарския вестник “Работничка” да допусне в своите колони подобна дива националистическа мисъл, за радост на българските империалисти? Или за редакцията на в.”Работничка” не е още ясно, че Тракия, Македония и Добруджа, не са български земи отрязани от снагата на България, а земи чужди, които националистическа България иска да завладее за да ги подложи на зверска колониална експлоатация? Нима не е ясно на редакцията на в.”Работничка” че фашистка, империалистическа България в съгласие с империалистите победители получи живи части от снагата на Македония и Тракия, които като завладени и чужди земи тя подложи на двойна колониална експлоатация и гнет? Как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа? Случайно ли е допусната от пролетарския вестник “Работничка” тази недопустима грешка или тук има нещо повече? Ако тук има недоглеждане от страна на редакцията - това е една недоп

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    квото казах тва стана.сега каракачанката обявява че нямало да подпише!!!!ама ти вече подписа бе шебек!реално механизма за влизане на македония в нато е вече отключен и ти си вече никои за да го спреш!!!!може да го спре евентуално борисов при следващото гласуване ,но тои НЯМА да го спре ,а ти няма да излезеш от правителството и да свалиш кабинета което би трябвало да се случи.та казано попросто,няма за какво българина да се сърди .тва е нивото на политиците ни и тва е нивото на държавата ни!затова в гърция ще вземат троино повече от тук и ще ги уважават по света ,а ние ще се гърчим и ще се мазним на всеки дето иска да ни го набие!

    Коментиран от #18

  • 13 СссереМ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Така е обаче после Хитлер и нашите воини си ги върнахме докато дългата ръка на комунистите в матушка а и не без помоща на бкп/бсп ги харизаха обратно.
  • 14 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОЧА":

    Има и друга поговорка: Ти му казваш куме Иване, той ти казва: Търчи ме хвани!!!!!!!
  • 15 Надявам се

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    че в бъдеще ще започнат да отнемат гражданството на т.нар. турци.
  • 16 Нещастници

    8 0 Отговор
    Не споделям в който и да е аспект политическото кредо на Красимир Каракачанов, но в конкретния случай той казва ИСТИНАТА за недостойното лицемерно поведение и нечестните игрички и на сегашното Скопско правителство ! Резултатите от досегашната работа на българо-македонската комисия показват, че македонските експерти са инструктирани да не зачитат историческите факти от нашата многовековна история.
    За освобождението на Македония от османско и от сръбско иго дадоха живота си над 120 хиляди български войни по бойните полета на Балканските и на Първата световна войни и България претърпя две жестоки национални катастрофи. В най-новата й история днешната Македонска държава дължи до голяма степен появата и оцеляването си на България, като се започне от кампанията за нейното международно признание и от безкористната помощ по време на нейното гръцко ембарго и на албанска военна интервенция, та се стигне до мощната българска подкрепа за нейното интегриране в ЕС и НАТО. В отговор представителите на Скопската политическа класа все още продължават да живеят в света на една отдавна компрометирана и осъдена от света югоимперска сръбска комунистическа политика, чиято пропагандна машина фалшифицира българската история, вменява „исторически вини” и насажда отродяване и омраза към България ! С такъв „сърбокомунистически актив” ли Република Северна Македония възнамерява да влезе в нашия общ Европейски и Евроатлантически дом ? На кой свят живеят горките ? Изглежда си мислят,

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Горките

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастници":

    Изглежда си мислят, че ЕС е Комунистическа Югославия със столица Белград, Жан Клод Юнкер е фелдмаршал Тито, който воюва срещу Хитлер, преоблечен като Ангела Меркел ?
  • 18 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Ако не ти харесва, вън от България! Мързеливи некадърници не ни трябват. Взимай конската опашка и обратно в Истанбуло.
  • 19 Македонец

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастници":

    Българската история е толкова стара колкото Марин Дринов. Българска държава не съществува преди 1878. Благодарение на Русия на Балканите се създава една нова православна държава, България. Целта е Русия да има влияние на Балканите като целта е да разшири влиянието си до проливите - Босфора. Важна геостратегическа позиция за тях, търговски морски път свързващ Африка, Азия с Европа. Преди 1878 има Османска Империя и Византия. Същия Марин Дринов отказва да приобщи македонският език изцяло към новосформирания български език съставен от 3 райони в България. Но българския език е силно повлиян от македонския език с масовото населване на Македонците от Егейска и в частност от Вардарска Македония в България; Както и от руския език. Да не говорим че с времето е правописа се променя няколко пъти, 5-6.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    1 1 Отговор
    Б.Борисов великият дипломат и държавник,такъв договор уреди и подписа с Македония от който дълго време ще се берат негативи.Скопие за това се ежи сега.Няма да е чудно утре да поискат и получат обратно Пиринска Македония.
  • 22 Отвратена

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Македонец":

    Промити мозъци сте и то с огромни комплекси,Македония е една измислена държава на Балканите,езикът също е диалект на Българския език,жалко за нашите братя българи по тези земи,но някой ден всичко ще си дойде по местата си...Да бъде е казал българскиятХАН КУБРАТ...../ако знаеш въобще кой е той/.
  • 23 Македонец

    0 1 Отговор
    За ваше сведение Хан Кубрат и бандата му ханове Аспарух, Омуртаг итн са говорили на турски диалект. Езика на който си пишем е от славянски произход. Имената на хановете не можеш да ги преведеш с днешният български език щото произхода не е славянски. По същата причина имената на днешните българи са славянски. Не са турски както е примерно името Омуртаг. Често срещано и използвано име до ден днешен в Турция. Това са фактите. Да извадим фактите наяве.

    Коментиран от #25

  • 24 АБВ

    1 0 Отговор
    Точно така,го'син министър!Всички пърдежи идват Югозапад!Извадили са даже лайнометите,скоро ще има да ринем тук...
  • 25 Отвратена

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Македонец":

    ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА ! ГОЛЯМ ПРОМИТ МОЗЪК СИ,КАКТО КАЗАХ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове