Last news in Fakti

15 Декември, 2018 21:40 2 258 7

Хиляди на протест в Гърция

  • гърция-
  • протест-
  • хиляди

Гърците негодуват срещу социалните съкращения

Хиляди на протест в Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди излязоха на протести в Гърция, съобщи Катимерини.

Протестиращите се обявиха срещу строгите икономии в страната. Те се обявиха и срещу споразумението за смяната на името на Македония.

Съобщава се за три различни протестни прояви. Демонстрации е имало в Солун и Атина.

Има информации за 50 задържани и двама пострадали. В едната демонстрация участваха пенсионери, които настояха за повече социални придобивки,.

Гръцкият парламент вече отмени решението си за намаляване на държавните пенсии.

По този начин управляващите от лявата партия СИРИЗА се надяват, че запазят подкрепата на гражданите преди изборите.

Синдикатите вече поискаха отмяна на част от планираните съкращения на социални инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкция

    11 1 Отговор
    Горките, сигурно няма да им изплтят 15-та пенсия и заплата ...

    Коментиран от #7

  • 2 Иванов

    2 3 Отговор
    Само в Ердуган ми е надеждата!
  • 3 Гостъ

    6 2 Отговор
    Така е навсякъде в нормалните държави, хората протестират за да си запазят правата! В България протестират за да запазят правата на Жужето и окупаторите!

    Коментиран от #6

  • 4 ГосТ

    6 0 Отговор
    Всеки път, когато в България се протестира няма никаква ясна идея за какво се протестира. Да сменим системата ?!? Що за искане ? Да сме били като Швейцария?!? WTF?!? Може би нарочно в хода на протеста исканията се манипулират и развиват. Без ясни и реални искания протеста е обречен.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Съгласен съм с Вас,но не мислите ли,че така се получава,защото генезиса на протестите е много пошъл?Изградете си профил на протестиращ и ще забележите!Имам двама познати,които посещават протестите,първия е псевдо счетоводител,дърпащ ДДС в близкото минало и сега останал на сухо,другия е псевдо бизнес дама,жена на бивш митничар и сега е с изпълнително дело от НОИ.За тях гарантирам,че не получават пари,но познавам и групичка,която се изхранва от "протести",та да се смени системата в техните глави звучи,като се върне старото статукво,когато можеха да си крадат на воля.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гнида

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Санкция":

    Ами те си го извоюват своето ! Виж как сме в България и сравни ..... Знаеш какво е казал Дюма в един роман : "Един за всички , всички за един" Та твоята ирония е неподходяща в случая , щото тия се оправят , за разлика от нас !
Новини по държави: