16 Декември, 2018 10:28 1 044 0

Реал се измъчи срещу слабак, но победи

  • реал мадрид-
  • бензема-
  • победа-
  • райо валекано

Мадридчани успяха да вземат трите точки срещу Райо Валекано

След кошмарната си и най-голяма домакинска загуба в Шампионската лига от ЦСКА Москва (0:3) през седмицата Реал (Мадрид) надви у дома Райо Валекано само с 1:0 в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион и се доближи само на 2 точки до лидера Барселона, който е с мач по-малко, и градския съперник Атлетико.

Преди последната среща на „кралете“ на „Сантяго Бернабеу“ за тази година хърватският национал Лука Модрич показа на феновете спечелената „Златна топка“.

Европейският клубен шампион доминираше от самото начало, но атакуваше постепенно и без да бърза. Така „кралете“ поведоха с първата си опасна ситуация пред вратата на „пчеличките“. В 13-ата минута Лукас Васкес асистира на Карим Бензема, който се разписа с удар по диагонала за 1:0. Гостите можеха да изравнят бързо три минути по-късно, когато Емилиано Веласкес засече топката с глава след корнер и тя облиза гредата от външната страна. В ответната атака Асенсио се измъкна от засада и остана сам срещу вратаря Димитриевски, но прати топката в неговия ляв крак.

След пропуски на Лукас Васкес и Бензема в 36-ата минута Тони Кроос шутира силно и топката разтресе страничната греда. Минута след това удар на Марсело бе спасен от вратаря.

През втората част Димитриевски продължи да блести с изявите си, отразявайки удар на Асенсио в 50-ата минута. След още четвърт час игра Серхио Рамос вкара гол с глава, но той не бе зачетен заради засада. В 72-ата минута и Модрич пропусна, пращайки топката над вратата. Шест минути след това голмайсторът Бензема напусна контузен и бе заменен от Винисиус Жуниор.

В добавеното време домакините можеше и да изпуснат победата, но Тибо Куртоа спаси два удара на съперника.

След трудния си девети успех за сезона Реал събра 29 точки и е само на 2 зад Басра и Атлетико. Райо Валекано остава предпоследен само с 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА