16 Декември, 2018 15:17 3 368 1

Косово подава ръка на Сърбия

  • косово-
  • сърбия-
  • нато-
  • александър вучич-
  • мито

Прищина одобри създаване на екип за преговори за преодоляване на споровете с Белград

Косово подава ръка на Сърбия - 1
Снимка: БТА/АР

Косовският парламент одобри създаване на преговорен екип в опит за решаване на споровете със Сърбия на фона на нарастващите напрежения между Прищина и Белград, предаде Ройтерс.

Напрежението между Косово и Сърбия се изостри особено, след като в петък парламентът в Прищина одобри създаване на армия от 5000 души. Това стана само седмица, след като сръбският премиер намекна, че такава стъпка може да провокира военна интервенция от страна на Белград.

Повечето депутати от опозицията бойкотираха вчерашното заседание на парламента за одобряване на преговорния екип, който ще включва 12 представители на правителството, опозицията и гражданското общество.

Резолюцията по въпроса ще бъде подкрепена със закон до 30 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    2 1 Отговор
    ПЪРВО СЕ ПОДАВА РЪКА..ПОСЛЕ И ТЕСЛА..