Last news in Fakti

16 Декември, 2018 18:09 9 212 35

Улична война в столицата на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • белгия-
  • брюксел-
  • миграция-
  • протест-
  • шарл мишел

Протестиращи срещу миграцията влязоха в тежки сблъсъци с полицията в Брюксел

Улична война в столицата на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Белгийски крайнодесни активисти влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел. Протестиращи срещу споразумението на ООН за миграцията нанесоха щети в района с институциите на ЕС, включително по основната сграда на Европейската комисия.

След себе си те оставиха изпочупени стъкла, изкъртен паваж, изтръгнати улични мебели, изкривени пилони със знамена на ЕС. Към мястото бяха изпратени десетки автомобили на силите на реда, включително водни оръдия и бронирана техника. Според властите група от около 300 души е била основният причинител на щетите и голяма част от виновниците бяха задържани.

По-рано в града се състояха две прояви - на привържениците и на противниците на споразумението за миграцията. По данни на властите в проявата в защита на документа са участвали около 1000 души, а противниците са били около шест пъти повече.

Улична война в столицата на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два часа след началото на протеста на противниците на миграцията настъпиха безредици точно пред входа на Европейската комисия. Протестиращите настояха за оставката на правителството и за поставяне на националния интерес над всичко. Те призоваха границите на Белгия да бъдат затворени.

Споразумението на ООН за миграцията не бе подкрепено от националистическата партия Нов фламандски алианс (НФА), най-голямата в страната и мандатоносител на правителството допреди седмица. Заради решението на премиера Шарл Мишел да пътува до Маракеш за подписването на споразумението НФА напусна правителството.

Политици очакват да се наложи Мишел да подаде оставка в следващите дни и да бъде съставено служебно правителство. Възможно е това да предизвика предсрочни избори, но може и служебният кабинет да остане на власт до редовния вот през пролетта.

Улична война в столицата на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Улична война в столицата на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протестиралите срещу споразумението за миграцията бяха представители на младежката организация на крайнодясната партия "Вламс беланг", от сдруженията на фламандските ученици католици и на учениците националисти, от групата "Да направим Фландрия отново велика" и сподвижници на университетското движение "Защита и приятели" от Гент.

Неотдавна водачът на движението от Гент бе изключен от университета заради крайни възгледи. В социалните мрежи се разпространяваха призиви Брюксел да бъде превърнат в "малък Париж", защото политиците разбирали само езика на насилието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    116 2 Отговор
    Браво.Време беше.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да го кажем направо.

    62 3 Отговор
    Удрииииии...нали е демокрация...

    Коментиран от #16

  • 4 no name no face no number

    93 6 Отговор
    Браво, трябва хората от цяла европа да се обединят и заедно да тръгнат срещу онези иначе ще ни мачкат и нищо няма да променят. Господарят е само един и командва Ес чрез сащ.
  • 5 Plovdiv

    90 2 Отговор
    Браво на белгийците!!! Само така, смърт за соросоидните убийци на Европа!!!

    Коментиран от #22

  • 6 сноу

    87 3 Отговор
    Май толкова сте натъпкани с гаджали и джангалейроси, че вече започнахте да повръщате.Все е нещо, ама толкова дълго ви приспиваха с либерастия ,че е цяло чудо че се събуждате.Струва ми се късничко, ама по-добре късно отколкото никога.
  • 7 Да го кажем направо.

    94 5 Отговор
    Това което става в Франция и Белгия ако беше станало в Русия-да бяха написали милион статии и да плюваха Путин денонощно-диктатор,сертап и т.н....А нашите соросоидни подлоги да бяха развили хиляди сценария за разпадането на Русия..-що пяна и сополи щеше да има...А тук просто пускаме инфото-без допълнителни екстри като внушаване и промивка...
  • 8 Обичате да го

    40 18 Отговор
    плюете,ама бат Боико не я подписа таа помия...
  • 9 Марони

    84 1 Отговор
    Евросъюза е пътник,заради лоши политики и поголовно харчене на парите на данъкоплатеца!Резултата от гнева на хората е закономерен.
  • 10 прави са !

    90 3 Отговор
    Разберете хора тази толерастия и джендъризъм вече не се издържат !!! Отмениха им "Коледните базари" в смисъл вече не се казват така за да не обидят орките мюмюни, приемат се всякакви договори и споразумения за абдикация на Европа в полза на ордите от третия свят и очакват покорство от коренното население ?!? Центъра на Брюксел е заприличал на кочина заради приматите, идете и вижте как спят по стълбите, первазите и пр. по вековни сгради, кочина ! Абсолютно са прави да протестират и да спрат да им казват, десни, прави и пр. това са нормални хора на които им писна от еврогейщината на политиците и измислената толерастия !
  • 11 no name no face no number

    60 2 Отговор
    Нещата са много прости Израел управлява Сащ чрез федералният резерв, Сащ управляват ЕС чрез Германия. Елементарно Уотсън.
    Напиши коментар:

    Коментиран от #30

  • 12 Не знам как действат САНКЦИИТЕ

    36 0 Отговор
    На РУССИЯ ? Но САНКЦИИТЕ на Европа са ПАГУБНИ ! Сирийски и Либийски СЮЖЕТИ, Косово разстила отново фитила, НАТО уж контролира панаира. Но ! Истината е че ЧИЧО няма да позволи на Европа сама под своя свирка да тропа ! Своя армия да създава и независима да се раздава. О бой ? Мосю Макарон, бос през тръните ? Събират им очичките в Ев.опата на всичките ! НИЕ СМЕ ЛАКЕИ ! ВАСАЛИ, ПОДЧИНЕНИ И БЕЗВУЧНИ СЪГЛАСНИ ! Имаш свое мнение ? Сори м/йна , лайФ ис ТОФ !
  • 13 Колко ясно се вижда схемата

    29 0 Отговор
    Както на БЛИЗКИЯТ Изток , така е вече и в ЕВРОПА ! ! IGIL и US войски за поддръжка, снабдяване, финансиране и управление ! ОТ ТУК НАТАТЪК - приказката мармародна всеки знае. Ще я познаете ли коя е ? ОГЪН ЩЕ НИ ГОРИ , но ние не вярваме. ТЕПЪРВА ще има така ли Донка престилки ! ЛОШО БРАТА БЪЛГАРИ , МНОГО ЛОШО !
  • 14 Оня

    37 6 Отговор
    Хората ще се оправят ама ние едва ли с тези 240 хрантутника. Докато не се избият няма оправия. Без кръв няма да дадат властта.
  • 15 Не глеам таувизия

    25 2 Отговор
    Браво на хората, почнаха да се събуждат от социалистическия си утопичен сън в който ги вкараха знаем кои "бизнесмени" и спекуланти с купени титли...
  • 16 Как така ще удариш ?!

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо.":

    Хара на Чичо ! Негови войски ги обучават, снабдяват, управляват и финансират ! Наши оръжия и давахме също ! Разрушихме им държавите ! Те вършеха туй що искахме ние ! Да създаваме АД в БЛИЗКИЯТ Изток ! И сега иде НАШИЯТ РЕД ! Кой ни е казал че с ЧИЧО сме равни ? Асен ГЕНОВ от Америка за България ? А иди го питай сега да видим какво ще ти каже? Истината е че РУСИЯ не нападна УКРАИНА за да гори ЕВРОПА ! Тогава идва вариант #2 - жълти жилетки и Хашим Тачи ! И димът в Европа дълго над нас ще се влачи !
  • 17 Aнонимен

    31 0 Отговор
    Дали ще се наложи новия световен ред? Шепа болни мозъци приспиват държавите...
  • 18 Трите п/тки

    3 9 Отговор
    Са на Евро - суроватка и на домашна разкладка. Трите п/тик не са част от народа ! НАРОДА е като КОЗИТЕ на баба Гина ! Шанс има ТЕОРЕТИЧЕН но не и РЕАЛИСТИЧЕН. На.оден събор за спасяване на населението от пожара на войната ! СЪНИЩАТА ЛЪСКАВИ СВЪРШИХА. Напълнихме се с Цвета, време е са изтрезняване ! НУЖЕН Е ЕДИНЕН НАРОДЕН ФРОНТ ЗА НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА И ОЧИСТВАНЕ НА СТРАНАТА ОТ ВЪНШНИ " ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ " . Кой обаче ще ни ръководи и поведе - бабичката Вацев ? Или психоболният двуличник ИВО ХРИСТОВ ? Кой ? НЯМА ЗДРАВА интелигенция в България !

    Коментиран от #20

  • 19 Джентълменът русофил

    9 15 Отговор
    Лумпен - пролетариата недоволства, защото имигрантите им взеха и малкото, което им е останало....работата. На имигранта не му трябва много: минимално заплащане, не задава въпроси, готов е на всичко, защото в чуждата страна си никой и работата е едничкото, коети те крепи и за да я запазиш си готов да дадеш всичко от себе си. От друга страна лумпените ги мързи да гледат, имат големи претенции, но малки възможности, мразят, недоволстват, псуват, а всичко това дразни обществото и работодателя. Ето защо ние имигрантите сме добре дошли във всяка една западно евтопейска страна, а крайните националисти са аутсайдери във собствените си страни. Защото бизнеса няма цвят, националистически и полотически пристрастия - нуждае се единствено от качествена и евтина работна ръка. Иначе и аз лично се дразня на разни вмирисани имиграмти, видимо нямащи и основно образование, гледащи малоумно, и тъпчещи се из турските кафенета, магазини и из моловете, но все пак и те са намерили място под слънцето в Англия, както се казва - такъв е живота.

    Коментиран от #24

  • 20 Трите п/тки

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Трите п/тки":

    да се чете : напълнихме се с БМВ ета, време е за отрезвяване. Трябва да поемем съдбата си в свои ръце, иначе при козите на баба Гина .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не си прав, ние ги ползвахме охотно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Plovdiv":

    #21- Е за вас скъпи ми Калуде !
  • 23 Иван Европейски

    23 0 Отговор
    Крайно време беше. Предателят Мишел Педалски джендаров подписва сороския пакт на ООН и си отива да харчи парите. А ние да хрантутим негрите.
  • 24 Nikita

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "Джентълменът русофил":

    Русофиле ....Една грешка си допуснал в писаниците си.това за което пишеш не се казва ЕМИГРАНТ А ЧИС РОБ дано несия писал тази мъдрост от цигано робска англия.
  • 25 Джентълменът русофил

    15 3 Отговор
    По-добре роб в Англия срещу добро заплащане, отколкото да работиш за 400 лв в България и да бъдеш мачкан от разни комплексари, които иначе не са си подавали носа от България и разбиранията им са от 1950 година. Като се замислиш няма по-голямо робство от това да работиш за 400 лв пък било то и в собствената си родина. Вярно в големите градове средната заплата е 800 - 1000 лв, но и там една минимална част от населението получава такова заплашане. И пак работят извънредно и нямат никакви права? Аз така и не разбрах, защо казвате, че минимлната заплата в България е 510 лв или колкото е там. Кое му е минималното, като тепърва държавата ти удържа данъци и осигуровки от тази сума. Искате ли да ви кажа, какъв е проблема на България?! Проблема е, че бизнеса и Европейският съюз не позволяват на правителството да вдигне минималната работна заплата на поне 1000 лв, колкото трябва да бъде според мен за да има човек един приличен стандарт на живот. Това е истината.... всички българи да жертва на олигархията. Мислите ли, че олигарха, а дори и бизнесмена средна ръка в България, ще позволят на правителството да вдигне рязко минималната работна заплата? Това е истинският картел в България, а не картела на горивата.
  • 26 Боклук

    16 1 Отговор
    изяжте се ,, да ви е-а майката демократическа
  • 27 Димитър

    20 0 Отговор
    Къде са призивите на запада и сащ властта да бъде толерантна с мирните протестиращи и да не прилага сила?!

    Коментиран от #28

  • 28 зайо

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "Димитър":

    За европейските режими тези сентенции не важат.
  • 29 ГосТ

    11 0 Отговор
    Браво! Бравооо! Столицата на Европа гори ! Пламъкът е най ефективният начин за дезинфекция !
  • 30 пън

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "no name no face no number":

    защо?
  • 31 BatkoPsihopatko

    1 0 Отговор
    Духа на Мосю Гилотен се усмихва.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Джентълменът русофил

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "европа деградира":

    Истината е, че деградират само такива като теб, които не осъзнават, че смесването на расите е свързано с еволюирането на човешката цивилизация. Както и преди съм казвал, цивилизацията представлява автномно работещ изкуствен интелект и последното нещо на света, което може да повлияе на развитието му е мнението на Иван, Петкан или Драган от Мало Бучино. Но щом си вярвате, говорете, макар че вместо да губите енергия по този безсмислен начин, бихте могли да я трансформирате и употребите за собственото си усъвършенстване и развитие.

    Коментиран от #34

  • 34 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Джентълменът русофил":

    Много усилено ни навиват да се смесваме расово и от холивудските филми и всякакви сериали.В онзи за зомбитата с главен герой Рик няма нито една връзка ,където расите да не са смесени.Случайност?Преди години така се почна и с пе@д@рите.Представиха ни ги като симпатични и отзивчиви съседи на главните герои.После те станаха главни герои и във филмите и на Евровизия.На мен не ми харесва,че нагло ни блъскат да се смесваме расово.Някому е в интерес да се затрие бялата раса.Няма призиви евреите да се смесват с одтаналите хора.Не съм расистка, но гледката на плъзнали ниски и черни араби в Европа никак не ми се харесва.
  • 35 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ:" ВОДНИ ОРЪДИЯ НА ПРОТЕСТИ В СОМАЛИЯ , СУДАН ,ЙОРДАНИЯ , ПА И В ЛИБИЯ ;ПА И В ЕДЖИПТО ...ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЙЕМЕН ..." ЕХ ПРОТЕСТИ ...ЕХ БЯНЯ -ПРОТЕСТЪРСКА БЯНЯ ...ЕХ КЕФ "!!!!!
Новини по държави: