17 Декември, 2018 12:08 18 438 8

История за най-бързия Mercedes

  • t80-
  • хитлер
История за най-бързия Mercedes - 1

През 1940 г. конструкторите на Mercedes-Benz създават експерименталния T80 с единствената цел да постави нов световен рекорд за скорост. За целта към проекта е привлечен Фердинанд Порше, който има огромна заслуга за разработката на Mercedes-а с шест колела T80.

Първоначално колата е разчетена да издържи скорост от 550 км/ч, но през 1939-а британците успяват да достигнат скорост с автомобил от 748 км/ч. Тогава се взима решението да се монтира двигател от самолет.

История за най-бързия Mercedes

Агрегатът Daimler DB 603 е истинско чудовище. Той е с работен обем 44.5 литра, V-образен е и е дванайсетцилиндров. Използва се за бомбардировачи от типа Messerschmitt Me 410 и се захранва със смес от спирт и авиационно гориво.

История за най-бързия Mercedes

Мощността от 3000 конски сили би следвало да е достатъчна за рекорден опит. Автомобилът, който е бил с дължина 8.2 метра и с коефициент на въздушно съпротивление 0.18, обаче не успява да постави рекорд за скорост.

История за най-бързия Mercedes

Опитът трябвало да се състои лично пред Хитлер, а автомобилът да бъде украсен с националните цветове на Германия, орел и свастика. Втората световна война обаче осуетява намеренията на компанията, T80 е евакуиран в Австрия, а двигателя монтиран на самолет.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ElizabethScott

    0 93 Отговор
    Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен.

    Това е, което правя..........>>>>> www.Trade46.Com

    Коментиран от #3, #6

  • 2 ОТТО

    50 0 Отговор
    Що не си е*еш майката, ш*бан спанер!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Ела да работиш за мен.

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "ElizabethScott":

    Потенциала е хипер голям. Ще изкарваш двойно и тройно.
  • 4 Японеца

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "ОТТО":

    Авторите трият мнения, не реклама!щом се плаща не е спам!

    Коментиран от #7

  • 5 Друг японец

    6 16 Отговор
    Порше е велик, но творенията му са отврат! Костенурки и калинки!
  • 6 Трейдваш ли

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ElizabethScott":

    Балък
  • 7 Ма вярно

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Хаха
  • 8 Бай ти Гошо

    7 0 Отговор
    Много тъжно че това невероятно нещо не е успяло да постигне целта си...