Last news in Fakti

18 Декември, 2018 08:29 3 714 31

Борисов: ЕК подкрепя „гражданската конфискация“

  • тимерманс-
  • гражданска конфискация-
  • конпи

България продължава борбата с незаконното забогатяване

Борисов: ЕК подкрепя „гражданската конфискация“ - 1
Снимка: БТА

Управляващите ще приемат поправка в променения вече текст на ГЕРБ, даваща възможност Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да прави проверки, независимо от решението на съда. Това каза пред журналисти във Виена премиерът Бойко Борисов след срещата си с еврокомисаря Франс Тимерманс.

"И го информирах за това тълкувателно решение по гражданската конфискация. В най-скоро време ще направим една поправка, в която ще има едно изречение, образно казано, в което се казва, че гражданската конфискация, или КОНПИ това, което е придобито по престъпен начин ще конфискува, а наказателното преследване си върви по другото направление. Голяма подкрепа от негова (на еврокомисар Франс Тимерманс – бел.ред.) страна – абсолютно това го удовлетворява", каза Бойко Борисов от форума на високо равнище "Европейски съюз – Африка", цитиран от БНР.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в двудневния форум на високо равнище ЕС – Африка във Виена. Форумът под наслов "Сътрудничеството в дигиталната ера" ще бъде открит днес от канцлера на Австрия Себастиан Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huha

    32 5 Отговор
    Изпърво се зачудих защо Монолингвистът ходи по форуми въобще... И се светнах - щото се мъчим да изпреварим по стандарт някои Африкански държави, та да обмени опит чрез потупвания и тромави подскоци.
    Колкото за "гражданския обир...упс... конфискация"... При това действащо правосъдие е ясно, че ще е узаконено присвояване на бизнеси и имоти от едни дебелаци към други. Искрено се надявам всички ГЕРБерски калинки един ден да се порадват от другата страна на същия закон!
  • 2 Крипли

    9 3 Отговор
    Колко смях ще има в коментарите😂
  • 3 Цвинокио Борисов

    26 0 Отговор
    ЕК подкрепяше и главорезите в Сирия,ЕК подкрепяше и у ищожението на Либия.Па сега ЕК и ЕС. ...ривът здраво.Така чеее....я си е......
  • 4 Мек Член

    22 1 Отговор
    ЕК подкрепя и гейзерите,ама не мерси.
  • 5 JkJ

    21 4 Отговор
    Т. нар. "Гражданска конфискация" си е чиста проба "мутренска" и заслужава "гражданско неподчинение". Обаче Ганю е тъпак и него такива неща не го вълнуват. Той се интересува от кюфтета, нафта и плакати с гейове.
  • 6 ЕвроКом

    12 0 Отговор
    Да, разбира се, че ще го подкрепят, ЕК винаги са били за "правовата държава".
  • 7 гост шофер

    13 1 Отговор
    Суперинвестиционен климат в България за бизнес.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Усмивката

    15 1 Отговор
    „едно изречение, образно казано, в което се казва, че гражданската конфискация, или КОНПИ това, което е придобито по престъпен начин ще конфискува, а наказателното преследване си върви по другото направление”..........предполагам и че е махал и с ръце за да придаде още по голяма образност.Някой разбра ли ,къде тук е конституцията на България.И правата на човека.

    Коментиран от #27

  • 10 Сатаната

    10 1 Отговор
    Звучи като откровена лъжа. Имат ли топки в конституционния съд, в президентството или някой друг " народен " представител. Бойко това духа на Тато ли ти го подсказа?
  • 11 1222

    15 1 Отговор
    Герберите да внимават че скоро тоя закон ще ги подпука здраво или си мислят че вечно ще са на власт няма нищо вечно и ще има с моите камъни по моята глава
  • 12 Зоро

    10 0 Отговор
    До сега си пишеха и приемаха с крехко мнозенство само лобистки законочета, този за "гражданската конфискация" дали няма да нищи "тях" след няколко месеца?
  • 13 Ventura

    12 1 Отговор
    Значи, ще му отнемат острова и вилата, пък
    като падне от власт ще го
    съдят за незаконно забогатяване!
  • 14 Пиерлуиджи Колина

    7 1 Отговор
    Във футбола ако се променяха правилата на играта всяка година дали щеще да има някой да го гледа. Ако има нагласени мачове дали някой ще ги гледа? Ако вкараме на игрището няколко главни рефера дали ще е интересно? Същото се отнася и за държавата. Много е просто правят се едни справедливи правила спазват се от всички, не се променят години наред и стадиона е пълен. Играта става интересна и за инвеститорите и за публиката и за играчите. Колкото по бързо се разбере това, толкова по добре за държавата.
    Заради това просто нещо, най често избираните партии в света са консервативните.
  • 15 Мишо Бирата

    10 1 Отговор
    Браво на Рапона !
    Една "комисия" е по-весшестояща от Съдът !!
  • 16 onq s konq

    10 1 Отговор
    Е са ше го погнем комшията та да видиме откъде тея пари събра та да купи толко кокошки а па и кокошарник да им направи !
  • 17 Съдията Дред

    11 2 Отговор
    Нарушава конституцията в България Съдът е Върховния правов орган! Разни комисики нямат право да решават!
  • 18 от дълго

    1 7 Отговор
    Време нещо смислено да каже Нашия и от ЕС да го подкрепят!Много рев,много вопли по повод това намерение!Що бе мили,ако всичкото Ви имане' и бизнеси са чисти и придобити с много труд и талант-за какво е това безпокойство?Ама си знаете какво крадене,какво чудо беше при Костовата шокова терапия+приватизация.Пък и след това.Сигурно знаете за безсрамниците с десетки и стотици милиони в лева,а.В коя държава е имало такова ненаказано разбойничество?

    Коментиран от #25

  • 19 ДОКО

    9 1 Отговор
    ГОЛЯМО ГОВЕДО Е ТОЯ ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО..МУУ
  • 20 Генералът

    6 0 Отговор
    Този наш Боцко ги прегръща всички. Все едно че е първи приятел с всички.
  • 21 швеция директно

    4 1 Отговор
    СТИГА ЛЪЖИ ,КАК ЕО, ЩЕ ПОДКРЕПИ, ГРАЖДАНСКА КОНФИСКАЦИЯ!
    Гражданска конфискация , без съд и присъда в Европа, никога не имало и никога, няма да има, не тълкувате, манипулацийте на Кирилов , по този грозен и извратен начин.
    Кирилов, не си в Анадола, има още грамотни Българи по света!
    Кирилов ,свещената крава, на корупцията, !
  • 22 пиночет не искаме

    1 1 Отговор
    Общинските съветници, са" инструмента" за обир на общините.
    Ако и този инструмент, получи, съдебна закрила ,то остава единствено и само хаос и гражданско неподчинение- война.
    Кирилов, не създавай предпоставки за гражданска война!
    Стомната за вода се пропука!Не си играйте с огъня.
    Внимавайте, каква мръсна, диктатура въвеждате?
  • 23 ТУПАН

    1 0 Отговор
    И ние го подкрепяме.Да започнем от тиквата.
  • 24 ПЕНСИОНЕРА

    1 0 Отговор
    Е сега всеки да докаже от къде са му парите и имотите.
    Ако не можеш ,,,, просто ги губишшшшшш .
    В тази графа ще попаднат доооста бивши тарикати които не са сега на власт.
    А след изборите познайте кой ще попадне в този капан???
    Някои сами си турят таралеж дето не трябва.
    УСПЕХ И РЕЗУЛТАТИ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН.
  • 25 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "от дълго":

    Бре ,дълго, може ли да си толко ,късо,. По принцип си прав но в Булгаристан системата ще деиства така накралите ще конфискуват всичко на работните и не мож се спаси. След като Европа похвали нашият честен съд защо да го пренебрегваме. Много просто за услуга на феодалната система.

    Коментиран от #26

  • 26 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    И кой ще назначава отговорни партийни другари в тези комисий или кскто досега делим поквотно
  • 27 Zoro

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Ако искаш права на човек хващай ЗРПК и се що видиш. Политик, общински съветник, комисия, комисар и Дайър... Когото и да маркирал в тая мафия и паразитни крадци тук, няма да сгрешиш. Ако не искаш права на човек а на овца, то и сега си ги имаш. Тоя толкова престъпления стори и шайката му към нас българите,толкова Лъга, че и на кръст да го разпнеш ще е милосърдие. Я попитай тоя как. депутатите получават по 17000 а не ги отчитат, а нападжии ако не платиш стотинки те скъсват от глоби? Препоръчвам неутронна бомба и да свършва с тия разбойници. Нали помните Левски? Бореше се за свобода и справедливост, а не едни крадци да сменят други.
  • 28 Аннунаки

    1 0 Отговор
    Бойко, 2029 година ще кацнем с флота на Земята и ще има страшния съд. Теб сме те избрали първи пред Съда, защото държиш портрет на Йсус, а множко послъгваш. Ще ти прожектираме всички мръсни сделки на кадри и да видим какво ще е тълкуванието ти...? Новото завъртане по осите започна и идвамеееее....
  • 29 ЕХА

    1 0 Отговор
    Всичко е цирк, важно за Европа - ЗАКОНИТЕ В България да не работят,и българи да бягат на Запад ,за да бършат г-зове на техните пенсионери, всичко е измислено перфектно,сега на ред Украйна,Молдова, ако могат и Беларус ще включат.Друг вариант след като източиха мозъци от България и др.държави, да поканят още араби мюслимани и африканци, но тук удариха на камък,защото бая мързеливи тези инженери и айпи специалисти,те мразят европейци,искат само като просяци да получават соц.помощи,като нашите цигани.
  • 30 ДОКО

    1 0 Отговор
    ВИНАГИ СЪМ СЕ ПИТАЛ ДАЛИ ИМА ПО ГЛУПАВ ПРЕМИЕР ОТ НАШИЯ..ДАЖЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ Е ПРИРОДНО ТЪП..ДАЖЕ НЕГОВАТА ПРОСТОТА Е СВЕЩЕНА..АМИН МУУ..
  • 31 Веднага

    0 0 Отговор
    Да си смени преводачката!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове