Last news in Fakti

18 Декември, 2018 09:49 1 253 5

Протестите в Унгария продължават

  • унгария-
  • протести-
  • будапеща-
  • виктор орбан

Протестите ще продължат

Протестите в Унгария продължават - 1
Снимка: БТА/ AP

Няколко хиляди унгарци излязоха снощи за пети пореден ден на протест срещу премиера Виктор Орбан пред сградата на държавната телевизия в Будапеща въпреки минусовите температури, предаде AP.

Депутати от всички опозиционни партии излязоха на временна трибуна, за да обявят, че протестите ще продължат, докато не им бъде позволено да прочетат исканията си по държавната телевизия.

Протестите започнаха срещу закон, който на практика позволява възстановяването на шестдневната работна седмица, ако служителят се съгласи. Изплащането на надбавките за извънреден труд обаче може да се забавя до три години. Според правителството законът ще намали недостига на работна ръка в процъфтяващи сектори и ще даде на работниците възможност да печелят повече.

Исканията на протестиращите обаче се разшириха, като вече включват премахване на корупцията, създаване на независима съдебна власт и гарантиране на неутралитета на държавните медии. По-рано вчера група от 10 унгарски депутати влезе в сградата на Унгарската държавна медийна компания в Будапеща. Някои от тях бяха изведени от охраната. Според депутатите полицията е последвала заповедите на частните охранители, извеждайки ги от медията, вместо да защити правото им да влизат в обществени сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорос

    11 5 Отговор
    Мръсника ги организира и плаща!
  • 2 huha

    3 9 Отговор
    Га падне Виктор (защото е въпрос на време) де ще търси убежище Бай Х.? В бордовия компютър на частния му самолет има запаметени няколко летища - мАсква и Каракас, Пхенян..

    Коментиран от #4

  • 3 ха ха ха

    1 0 Отговор
    Да им пратим наш Рапончо със се шайката му, та да им видим сеиря...
  • 4 Патриот

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "huha":

    Орбан никога нема да падне от платени соросоидно джендерски ужпротести. Орбан е патриот и управлява кораво
  • 5 Демократа

    1 0 Отговор
    Истинско гражданско общество. Затова са добре. Учете се. Може и от Румънците.
Новини по държави: