Last news in Fakti

18 Декември, 2018 09:58 2 553 2

Легенда на Ливърпул болен от неизлечим рак

  • робинсън-
  • легенда-
  • ливърпул-
  • кеш-
  • рак-
  • лекари-
  • диагноза

Носителят на КЕШ с Ливърпул за 1984 г. Майкъл Робинсън разкри ужасяваща новина

Носителят на КЕШ с Ливърпул за 1984 г. Майкъл Робинсън разкри ужасяваща новина. 60-годишният бивш нападател обяви в предаването „Ла Вентана“ по радио „Кадена Сер“, че има нелечим рак. Той е научил лошата вест на 30 октомври, но едва сега разкри за битката, която води.

Бившият национал на Северна Ирландия обясни, че ще вдъхне кураж и на другите, които се борят с болестта. Самият той няма намерение да се предава. Робинсън отишъл на преглед заради бучка под мишницата, а се оказало, че става дума за злокачествена меланома в напреднал стадии и с множество метастази. Лекарите били категорични, че няма лечение за заболяването му.

"На 30 октомври отидох на лекар заради бучка под мишницата. Той ми я отстрани и каза, че има много лоши новини за мен. Каза ми, че е меланома, а тя обикновено се появява по кожата. Оказа се, че е метастаза. Лекарят ми каза: "Имаш рак от този вид, за който няма лечение и е в напреднал стадий." Бях шокиран, няколко дни не знаех къде се намирам, коя дата беше", обясни бившият нападател.

"Мислех си, че всичко е просто лош сън. Че ще се събудя и лекарят ще ми каже, че просто са се объркали. Един ден просто седях, пиех бира и си казах, че не мога да продължавам така. Че мога да избера как да живея живота си. Не искам семейството ми да говори за Майкъл преди болестта и за Майкъл след нея. Затова ще се боря. Моят онколог е много добър в имунотерапията и спасява множество животи. Научих много за себе си в тази битка, а е очевидно, че този човек ще спаси и моя живот, освен на всички останали", заяви Майкъл Робинсън.

През кариерата си, продължила от 1975 до 1989 г., северноирландецът играе за Престън, Манчестър Сити, Брайтън, Ливърпул, КПР и Осасуна. С Ливърпул печели шампионската титла, Купата на Лигата и КЕШ през 1984 г. След като приключва с футбола, той остава да живее в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.