18 Декември, 2018 12:25 1 217 1

В Италия се страхуват от атентат по Коледа

  • италия-
  • матео салвини-
  • тероризъм-
  • страсбург

Правителството в Рим засили мерките за сигурност по летищата и гарите

В Италия се страхуват от атентат по Коледа - 1
Снимки: БТА/АР

Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че след атентата в Страсбург и предвид приближаващите коледни празници се засилват мерките за сигурност по летищата и гарите в цялата страна, предаде АР.

Министърът добави в Тwitter, че ще бъде въведено състояние на максимална готовност за чувствителни места като паметници и църкви. Стратегията беше приета на заседание на националната комисия за обществен ред и сигурност, проведено под председателството на Салвини.

В друго изявление Салвини заяви, че е повишено равнището на готовност и при възможни чувствителни цели и на Коледните базари. При нападението във френския град Страсбург загинаха петима души.

В Италия се страхуват от атентат по Коледа

Според полицията в Италия от години са въведени засилени мерки за сигурност на места като базилики, археологически обекти и паметници, при които се събират поклонници и туристи. Няма обаче информация за конкретни заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дреме ми на уя

    6 0 Отговор
    сърдете се на Баба ви Шмеркел кокаинова дето ви натресе резаните фанатици
Новини по държави: