Last news in Fakti

18 Декември, 2018 12:48 3 589 7

Сега пък бронирана Tesla

  • tesla-
  • model x-
  • бронирана кола
Сега пък бронирана Tesla - 1

В Мексико беше представен брониран вариант на електромобила Tesla Model X. Бронировката е направена от местната компания Centur Security и според създателите ѝ е доста надеждна.

Електромобилът е защитен с усилени стоманени пластини и с композитни материали Neoflex. Стъклата на колата също са непробиваеми. Бронираният електромобил може да издържи на обстрел с патрони калибър 9 мм и 44 Magnum.

Сега пък бронирана Tesla

Бронировката обаче увеличава общото тегло на автомобила, но само с 250 килограма, което не е много за подобни усилени автомобили. Това води до влошаване на характеристиките на колата с 3-5%.

Създателите на бронираната Tesla са на мнение, че колата продължава да е все така функционална и бърза, а автономният и пробег е намален незначително. Цената на доработката е $45 000.

Сега пък бронирана Tesla


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    12 5 Отговор
    Това е небходимо заради "климата " там. Все едно в Норвегия без парно... А после някой ще ми говори против България !
  • 2 Driving pleasure

    8 5 Отговор
    44 магнум отговаря в най-добрия случай на Б4 защита, което си е нищо. Да му сложат Б6 и да видим колко ще падне :)

    Коментиран от #3

  • 3 Boxer

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Устъй го човека (еко-джендър - прохождащ наркотрафикант - ексхибиционист) да си я покара Не го знайш на колко дозички е бил когато я е поръчвал. Може и цяла седмица да оживее ... Достатъчно е да поседи в трафика , батерийката му припада и с тая черна боя вътре ще стане 80'С . А ония отвънка , само ще му се хилят и даже няма да си правят труда, вежливо да почукат по стъклото с дулото на автомата ... Виж ако я беше поръчал розова, е тогава щяха да знаят, че напълно луд и нямаше да го закачат ;)
  • 4 сектант

    7 2 Отговор
    сега ще има в мобиле с големи букви на латиница написано BRONQ!!!
  • 5 Приятно Кух

    2 9 Отговор
    Мислят за природата мексиканците, не като българите с техните смръдливи дизеляци.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Boxer

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Приятно Кух":

    Докато в Бг има смрадливи дизеляци, в Мексико има смрадливи полу-ремаркета пълни с трупове , понеже моргите им не смогват... Да ли ще ти хареса, ако от общината ти паркират един камион с трупове , та да се разсмърдят и разтекат и едва когато от телевизията се намесят , да го откарат в неизвестна посока ? Маса други държави не са нито по-добре нито са по-свестни от България! На някои обаче им се плаща да говорят против нашата родина , за да си мислим че другите са нещо повече...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.