Last news in Fakti

18 Декември, 2018 13:58 1 640 2

Турция осъди на 7,5 години затвор племенник на Гюлен

  • турция-
  • салман гюлен-
  • фетхуллах гюлен

Салман Гюлен е признат за виновен за членство във въоръжена терористична групировка

Турция осъди на 7,5 години затвор племенник на Гюлен - 1
Снимка: БТА/АР

Съд в Анкара осъди Салман Гюлен, племенник на обвинения за опита за държавен преврат Фетхуллах Гюлен, на седем и половина години затвор, съобщи телевизионният канал "Хабер тюрк".

Салман Гюлен е признат за виновен за "членство във въоръжена терористична групировка". Той бе задържан през декември 2017 година в рамките на антитерористична операция в турската столица.

Преди това турските власти задържаха или поставиха под арест няколко роднини на Гюлен. Сред тях е синът на сестрата на Гюлен с инициали М.А.С. , който бе задържан в Тургутлу, окръг Маниса, на 6 януари 2017 г.

Съдът го обвини за членство в терористична организация и за това, че е обидил президента на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След малко

    2 3 Отговор
    и целия род на Ердоган ще му прави компания в затвора! Пък може и да ги заключат в кюрдски затвор!
  • 2 българина

    1 3 Отговор
    Вече всички научехме че Фетуллах Гюлен и превържениците им са предатели и слуги на краварите,дано и слугите на краварите в България също да ги почистят.
Новини по държави: