18 Декември, 2018 18:16 2 770 26

Брюксел коментира глобата за БЕХ

  • бех-
  • булгартрансгаз

ЕК препоръчва бизнесът на двете дъщерни компании на холдинга да бъде разделен

Брюксел коментира глобата за БЕХ - 1
Снимка: БГНЕС

Брюксел излязоха с коментар по казуса с глобата на „Български енергиен холдинг”.

Еврокомисарят по конкуренцията препоръча бизнесът на двете дъщерни компании на холдинга да бъде разделен.

„Разнообразието на източниците на енергийни доставки носи сигурност. Това се отнася за всяка страна-членка. За нас беше важно да се промени структурата на енергийния холдинг, за да не се повтаря незаконната дейност”, посочи Маргрете Вестагер, европейски комисар по конкуренцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю Ганев

    54 13 Отговор
    Всичко е ала- бала. Дават европейски субсидии, някои хора ги усвояват. После под формата на глоби си връщат парите- от джоба на данъкоплатците.

    Коментиран от #4

  • 2 БЕ Я ДА СА ШИБАТ

    40 12 Отговор
    ТИЯ ЕУРО ОБИРДЖИИ....
  • 3 куку руку ку

    47 10 Отговор
    Време е да падат брюкселски зелки...
  • 4 5555

    66 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ганю Ганев":

    Не е ала-бала.Вноските са от всички данъкоплатци,а в България се усвояват от шепа герберастки фирми.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЗЕВС

    44 2 Отговор

    До коментар #4 от "5555":

    Вноските са от всички данъкоплатци, глобите също са от данъкоплатците. Далаверата е единствено за олигарсите- „работодатели"- робовладелци! Капитализъм, какво да правиш, такава е системата.
  • 7 Знаещ

    41 4 Отговор
    Борисов ще шзбие глобата от гърба на всеки беден българин
  • 8 Бай Пешо

    35 2 Отговор
    В България БЕХ е един търтей ,който служи само да краде ,тази организация не върши никаква работа и трябва да бъде закрита и там има доста служители които са за ЗАТВОРА!!!
  • 9 Бай х.....

    38 3 Отговор
    Тиквата най големият наглец гледа те в очите и те лъже.Тук никой не говори за приватизация на дружеството,а да се пусне газ на конкуренти.Но ако ги пуснат тиквата няма да е монополист и не може да управлява цените.Сега тия пари трябва да ги плащаме всички ние ,а той ще продължава да е монополист.Хора негови избиратели огромните се вие заробване цялата държава.
  • 10 ТАСС

    11 6 Отговор
    Пълни малоумщини - като имаме Шел , Лукойл и др. няма монопол ли ?
    Наивници .
  • 11 коледни добавки

    31 2 Отговор
    Още един шамар за управлението на ГЕРБ, който пак народа ще плаща! Колко коледни добавки можеха да дадат от тази глоба?

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТОЧКАТА

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "коледни добавки":

    ...този ,,шамар,,щяха да го забият на всеки ...пречещ на америчка...също като на Орешарски....
  • 15 Антисоциалист

    11 5 Отговор
    Господа, произвол е ЕС да глобява когото и да е в България, та и България без съд. Произвол е ЕС да отрича свободата за избор на незабранен източник на доставки. Произвол е ЕС да определя "незаконна дейност” без съдебно решение за незаконност на тази дейност и без да да се позовава на нарушен закон - кой е този закон?! чий е?! кой е съдът установил нарушението? и осъдил ли е нарушителите на закона? Коя и чия прокуратура събра данни за обвинение в нарушение на закона? Евроимперщината е произвол! Следователно, нашата държава трябва да откаже изпълнение на глобата и да съди Евроимперията за произвол. Ако произволът продължи - БГекзит! Има и други световни сили в света, с които да се съюзим по своя воля - САЩ, Китай, та и Турция!

    Коментиран от #20, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 gogo

    5 3 Отговор
    Споко народе - ще купим Ф16-ки и глобата ще отпадне. Прозират от далече тея енергийни щуротии.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Значи

    2 2 Отговор
    Който е виновен за наказанието или не е успял да го предотврати или да защити страната ни за да няма такова, нека да го вземат по-бързо на работа в ЕС, че да ни освободят от бъдещи вреди. А в близко бъдеще и развод с ЕС няма да е излишен. Видно от цялата подкрепа към определени български продажници е ясно каква е целта и мисията им в БГ. Искат да ни съсипят, докато ни говорят хубави думи, вече и децата от детската градина го осъзнават.
  • 20 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    Човече .Не зная чий гражданин ,на коя държава си.Но тук в България всичко трябва да е демократично.А пазарната икономика и свободния пазар са част ,елемент от демократичните общества.Останалото е комунизъм или диктстира .....монопол.И тук монополът е държавата в лицето на този държавен холдинг.Сега разбра ли ,кой крив ,кой прсв.Европейската комисия ли ни е крива..Е как тогава искаме да сме хем в Европейския съюз ,хем със закони от Южна Корея....Или едното или другото.А на тебе ако не ти отърва ,отивай да живееш в Южна Корея.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Усмивката

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Усмивката":

    Поправка....Северна Корея.....Ранен час,без кафе
  • 22 Пешо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    Нали точно ФАЩ ни издейства тази глоба, за да клекнем и да купуваме скъпия им шистов газ, а ЕС са само едни пудели на ФАЩ и Сорос.

    Коментиран от #23

  • 23 Усмивката

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пешо":

    Ако се позаинтересуваш защо ЕК глобява България ,няма да обвиняваш САЩ,ЕС,Сорос и Дядо Господ.....
  • 24 Боцмана

    2 1 Отговор
    Забрана на ОПГ ГЕРБ!
  • 25 Сатаната

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Усмивката":

    Искаш да ограмотиш хората, а те те плюят, с теб съм но със сигурност имаш в предвид Северна Корея.
  • 26 Щом

    2 0 Отговор
    Холдинга е толкова съгрешил и не е могъл да се защити, не е ли редно да се провери какви експерти работят там и с какви заплати. Може пък сами да поемат глобата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове