19 Декември, 2018 08:04 2 492 7

2 млрд. паунда за Брекзит без сделка

  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес-
  • филип хамънд

Британското правителство съобщи, че отпуска парите на 26 министерства и други ведомства

2 млрд. паунда за Брекзит без сделка - 1
Снимки: БТА/АР

Британското правителство съобщи, че отпуска два милиарда лири стерлинги на 26 министерства и други ведомства, за да подготвят почвата за евентуално излизане на Обединеното кралство от ЕС без споразумение, предаде ВВС.

"Едно отговорно правителство се готви за всякакви възможности. Поради тази причина ние засилваме подготовката, в случай че няма споразумение", заяви в комюнике министърът на финансите Филип Хамънд.

Министерството на вътрешните работи и митническата служба ще получат съответно 480 и 375 милиона лири, за да наемат "стотици" служители на гранична полиция и 3000 служители на митниците.

Министерството на селското стопанство ще получи 410 милиона лири за подпомагане на ключови сектори като риболова, химическата и хранително-вкусовата промишленост.

2 млрд. паунда за Брекзит без сделка

Хамънд каза, че от 2016 г. финансовото министерство е отпуснало общо над 4,2 милиарда лири за подготовката за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    9 0 Отговор
    БодигарДо да се нареди и той на опашка......отпускат пари !
    :) Да им спретне една магистрала .....или да им направи нова ограда през Ламанша .....:) Може и за кмет на индийския квартал да се цани .....:) Нали си пада по острови ....:)
  • 2 Джентълменът русофил

    8 0 Отговор
    Аз ви казах и преди, че англичанин не се е минал и няма и да се мине. От самото начало планът е бил да няма сделка за да не платят стотинка. Всичко е едно протакане, защото ако го обявят твърд брекзит изведнъж и паунда, ще се срине, а така запази добри нива.

    Коментиран от #5

  • 3 Енчев, Илия

    2 1 Отговор
    Правилното название на €С/€U-то е;
    Недообмислен €вро-Г€Й-ски конгломерат на концептуален Ш€НГ€НО-МА$ОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ, т. е. сбирщина от КРА£СТВА, ЦАРСТВА, Р€ПУБЛИКИ, МОНАРХИИ, Т€О-МОНАРХИИ и забележете, В Ч£€НСТВО с КО£ОНИА£И$ТИ!
    Народите зашлевиха прозвището "Четвъртия-Райх", на този Н€о Нацистски пс€вдо-съюз.
    КО£ОНИА£И$ТА №-1, островна Мало-БритАнглия !
    Мало-БритАнглия краде островите ЧАГОС в Индийски океан, и за да скрие Престъплението си, ги дава с таен договор под-наем на НАТО.
    Същият този Мало-Британски „Г€Й-ропейски колонизатор ” в съглашение с “Чичо-$АМ”, другият Милитарист-НАТО, създават Най-Голямата Военна база за унищожение в Света, построена върху „Открадната територия”;
    Това е базата с прозвището на смъртта “Диего-Гарсия”.
    Подробности ще намерите в Документалното филмче;
    (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger) https://archive.org/details/John_Pilger
    Става дума за Народа от Архипелага ЧАГОС, останал без Родина заради Мало-Британския колонизатор и подложен на И$ГНАНИ€ до ден днешен.
    Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с мас-ООН-ите), не се застъпи ефективно, за да принуди и накаже Мало-Британския колонизатор, връщайки Родината и жизнените му права.
    Тази открадната територия е превърната в основен Милитаристичен плацдарм за Коран-опикани, петрол-геноцидни НАТО-агресии срещу Човека.
    От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват
  • 4 Енчев, Илия

    4 0 Отговор
    Афганистан, Либия, Сирия, Ливан, Судан, Сомалия и Ирак.
    Сега са насочили очи към Иран и Пакистан след неуспеха им в Грузия.
    Всичко това за кражба на петрола.
    Мало-Британския колонизатор №-1 в 21ви ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДИ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
    Така и псевдо православният ни синод, и €вро-Конгломерата не признават самоосвободилите се от Нео-Нацизма републики;
    Нагорны-Карабах, Сверна и Южна Осетии, Донецк, Луганск, Малороссия, Сръбско-Косово и Крым, а поддържат Нео-Нацистските режими в Литва, Латвия, Эстония, Полша и Украйна, бръщолевейки за д€мокрация.
    СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ на €вро-Конгломерата!
    С Уважение, Енчев / България
  • 5 Икономист

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    ХаХа каква е разликата постепенно или изведнъж, даже така е още по тъпо щото плащат майка си и баща си. И дори без сделка и парите ще платят и размирици ще има щото нарушават примирието със ИРА и ръста на БВП-то ще се срине до около 0. Ама Англичанинът бил......... да бил е когато все още хората са биле маймуни и са живели в шатри и пещери.

    Коментиран от #6

  • 6 Джентълменът русофил

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Икономист":

    Разликата е, че така няма да се вдигне шум по медиите, няма го елемента на скандала и на изненадата. С изключение на четвъртата власт, нищо друго не би могло да срине кой знае колко британският паунд. Аз съм живял 6 години във Великобритания и все още живея тук - позволи ми да имам по-точна преценка за британците икономисте. И да - билЕ са и пак, ще бъдат, и по времето на маймуните и сега, защото са работохолици и защото са позитивно настроени към живота. Преди години един англичанин в България ми каза "вие сте с около 70 години назад от нас". Тогава си казах "тоя луд ли е, в България си имаме и телефони, и коли и каквото се сетиш. След години осъзнах, че човека е имал в предвид отношенията помежду ни, тоест манталитета ни на общуване. А истината е, че ние българите сме варвари и това е видно дори и в подигравателното общуване помежду ни. Но варватщината не е нещо, което ще се подобри за година ило две. Десетилетия ще са нужни икономисте. На Запад човек лесно може да пребори варварщината в себе си, защото веднага ще осъзнае че е различен от останалите, но в България си различен ако не си варварин. И тук идва парадокса, че ако не си варварин в България се превръщаш в аутсайдер. Но най-тъжното е, че ако не си видял свят, никога няма да осъзнаеш за какво ти говоря. Иначе казано, варварите дори не знаят, че са варвари, ако не са излизали на Запад, защото в България не са видели нищо по-различно от варварщина.

    Коментиран от #7

  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Абсолютно сте прави (годподине или госпожо) в това което сте написали . Докато ЦИГАНИТЕ се множат в БЪЛГАРИЯ ще изоставаме интелектуално. Докато позволяваме да ни командват ОТВЪН също. Ние никога няма да станем силна държава и винаги ще си останем нечий сателит !!!
Новини по държави: