Last news in Fakti

19 Декември, 2018 10:24 1 943 15

Македония влиза в НАТО до 2 години

  • македония-
  • нато-
  • джеймс апатурай

Това ще укрепи Балканите в противодействие на вредното руско влияние

Македония влиза в НАТО до 2 години - 1
Снимка: Shutterstock

Македония в НАТО до 2 години. Тази възможност изглежда реалистична. Това заяви зам. генералният секретар на Алианса по политически въпроси и политика на сигурност Джеймс Апатурай, цитиран от МИА.

Апатурай коментира с въодушевление преговорите между Гърция и Македония, които трябваше да решат един дългогодишен спор. Благодарение на споразумението от Преспа, Скопие може да придвижи напред процедурите за членство в ЕС и НАТО.

Според него Македония под новото си име Република Северна Македония може да бъде приета. Той вижда този период между 12 и 18 месеца.

По думите му, през последните години пактът обръща все повече внимание на Западните Балкани и води политика на "отворени врати".

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео по-рано призова Гърция да не пречи на присъединяването на Македония. Той смята, че влизането на Македония в НАТО ще засили способността на балканските страни да се противопоставят на Русия в региона.

Според него споразумението от Преспа ще позволи присъединяването към НАТО и ЕС като Република Северна Македония, както и ще укрепи Балканите в противодействие на вредното руско влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    10 9 Отговор
    Може още утре да са в нато и ЕУ ако се обединим!
  • 2 ЪРП

    10 7 Отговор
    БЕДНА ИМ Е ФАНТАЗИЯТА, КАК СА СЕ ПРЕЦАКАЛИ!!!!!!!!!!!.......ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ДОСТА ПО-КЪСНО....

    Коментиран от #7

  • 3 ЪРП

    12 10 Отговор
    БЕДНА ИМ Е ФАНТАЗИЯТА, КАК СА СЕ ПРЕЦАКАЛИ!!!!!!!!!!!.......ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ДОСТА ПО-КЪСНО....

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЪРП":

    Най много се прецакаха сърбите, от много акъл им раздробиха страната на парчета и останаха даже без излаз на море, те това е прецакване !

    Коментиран от #8

  • 6 Патриот

    3 15 Отговор

    До коментар #4 от "dido":

    Турция ще защитава и нас и северна македония от вредното руско влияние и ще ни уважава

    Коментиран от #10

  • 7 Българин

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "ЪРП":

    Русофилите сте крив народ. И тук и в Македония!
  • 8 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    И как можеше да се запази сръбската империя, бе умник? С масови убийства и репресии ли? Разпада на Сърбия беше естествено след разпада на СССР. Както в СССР доминираше руския елемент, така и в Югославия доминираха сърбите и потискаха другите народи.
  • 9 Седесар

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "dido":

    Ние не цъфнахме щото много русофил, много предател се навъди. А макетата си гледат интереса. Браво Заев. Може да земеш нобелова награда за мир заедно с Ципрас.
  • 10 Халил ага

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Патриот":

    Съвременна Турция има военен потенциал да защитава България и Македония от Русия. Армията и се доказа в Сирия. връзките с Турция се заздравяват в програмите на НАТО за ужас на нашите русофили.
  • 11 Русия е само лъжи и престъпления

    9 4 Отговор
    Явно трябва да си фундаментално извратен гном за да настроиш целия цивилизован свят срещу Русия. Фаталния пирон в ковчега на Кочината на Злото и Лъжата ще бъде забит напролет. От братска, православна Беларус.
  • 12 Anti Make

    5 5 Отговор
    Не на Македония в ЕС и Нато!!!
    Твърдо против.
  • 13 Nnn

    8 1 Отговор
    Всички злини, сполетели България са в основата си, благодарение на русофобите. Някой да ми каже, кога Великобритания е направила нещо, изгодно за България.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 578

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Nnn":

    Точно обратното, всички беди, вкл. и затъване в сегашното блато в опита за преход са с корен Русия и нейните протежета тук. Що пък се хвана за Англия, а не за Германия, защото така ти угодно за пропагандата....
  • 15 Спец

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Nnn":

    А ние кога сме били съюзници на Англия, че да направи нещо за нас? Два пъти избрахме Германия, после СССР ни окупира - и трите път загубихме.
Новини по държави: