Last news in Fakti

20 Декември, 2018 07:45 3 255 3

Два дрона блокираха небето над Лондон

  • дрон-
  • лондон-
  • летище-
  • гетуик

Столичното летище "Гетуик" спря излитанията и кацанията

Два дрона блокираха небето над Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Летище "Гетуик", второто най-натоварено във Великобритания, намиращо се на 50 километра южно от Лондон, временно бе затворено, за да се проверят съобщенията, че над пистите му летят два дрона, предаде ВВС.

Последните години будят тревога случаите на разминаване на опасно малко разстояние на безпилотни летателни апарати и пътнически самолети. Във Великобритания миналата година са регистрирани 92 инцидента с дронове.

Някои от кацащите самолети са били пренасочени към други летища, съобщиха пътници, изразили раздразнение от ситуацията. Летищните власти се извиниха на засегнатите пътници и подчертаха, че за тях безопасността е на първо място.

Всички излитащи от "Гетуик" и посрещачите са посъветвани да проверят какво е положението с полетите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    7 2 Отговор
    Новичока вече с дронове от Алиекспрес го транспортират евалла
  • 2 ссср

    1 0 Отговор
    Тия вече 24 часа не могат да се справят с два дрона и да ги свалят отменили са всички полети и затворили цялото летище . Не ми се мисли ако прелети някой руски изтребител , тия ще се насерат всичките , иначе са ербапи и се правят на мъже.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    А вече станаха ти денонощия. Толкова са смешни и смотани ингилизчетата. Смешници на квадрат не, ами на куб. Жалки палячовци. Двама мъже ги направиха ги вързаха на аджуфка и ги умножиха по нула. Великата британия безсилна, тъпа и проста. Над 100000 души са с провалени планове за Коледа. Стотици фирми ще плащат неустойки, съдебни дела и милиарди загуби заради два дрона и уникалната британска некадърност. Чакаме да падне 5см. сняг на Хитроу, че да блокират целия смотан полуостров.
Новини по държави: