20 Декември, 2018 16:50 2 129 21

САЩ не трябва да са полицая на Близкия Изток

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сирия

Доналд Тръмп заяви, че приносът на страната му не се оценява

САЩ не трябва да са полицая на Близкия Изток - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ не трябва да бъдат полицая на Близкия Изток. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Fox News.

През вчерашния ден Тръмп обяви план за изтеглянето на американските военни от Сирия. Според него след победата над ДАЕШ, вече няма нужда те да стоят в страната.

Русия вече приветства решението.

„Нима САЩ искат да бъдат полицая в Близкия Изток, след като ние не получихме нищо за това, а пожертвахме ценни животи, за да отбраняваме хора, които не оценяват това. Искаме ли да останем там завинаги? Време и другите най-накрая да започнат да се борят.

Русия, Иран, Сирия и много други не са щастливи от нашето изтегляне, въпреки това, което пишат фалшивите медии, защото сега те ще се бият с терористите без нас. Исках да направя това още преди шест месеца, но ме разубедиха да изчакам, като сега е време да се върнем в къщи“, заяви Тръмп.

Западните държави вече се обявиха срещу решението на Тръмп. Според тях така Сирия бива оставена под контрола на Иран и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    8 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #3

  • 2 Д-р Фройд

    10 0 Отговор
    Дано да са го осъзнали, а не да се самокритикуват само защото е модерно сега!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вечна дружба шалом

    8 6 Отговор
    На следващите избори,приятелят ти Владимир Владимирович пак ще те назначи за президент.
  • 5 Българин

    12 4 Отговор
    Изключително мъдро решение. Не е нужно да умират американски войници за неясна чужда кауза. От сега кюрдските територий се поемат от Турция за прочистване и демократизация. Как се умиротвори Африн. Британците имат малка база и ще последват Америка. Другите западни страни нямат войски на терен и нямат думата.

    Коментиран от #18

  • 6 Borislav Popov

    11 3 Отговор
    Че и благодарности иска бай дони !! А кой им разруши държавата ? Трябва сега едни репарации да наложи оон на обора !
  • 7 комунистболшевик

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Комуниста":

    Харковският вестник "Комунист”, от 12 април 1919 г.- пише,: "Без преувеличение може да се каже, че руската революция е извършена от евреите. Можеха ли подтиснатите маси на руския пролетариат сами да извършат тази революция? - Не. Те, евреите поведох руския пролетариат към зората на интернационала, и те са, които ръководят съветите и ги държат в свои ръце. Ние можем спокойно да спим, когато командващ на съветската армия е другаря Троцки. Истина е че евреи няма между редовите войници на червената армия, но комитетите и съветите са еврейски. Евреите храбро водят към победа масите на руския пролетариат. Затова съвсем не е чудно, че на изборите в съветските организации, евреите печелят такива внушителни победи. Символът на еврейството стана символ на руския пролетариат. Червената петолъчка, е символ на ционизма и еврейството, затова зад тази емблема и марширува победата..."

    Коментиран от #9

  • 8 киро

    8 2 Отговор
    Ами те видяха че там са вече Русия.Поредната издънка на САЩ е в Сирия.А там тяхното присъствие е незаконно.Няма резолюция от ООН.
  • 9 Комуниста

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "комунистболшевик":

    ЕВРЕЙСКА ПРОПАГАНДА РОДЕНА СЛЕД 1989Г!!!ПРОБУТВАЙ Я НА ДЕБИЛИТЕ КОЙТО НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ! ИМЕННО САЩ Е МАРИОНЕТКАТА НА КАПИТАЛА!
  • 10 5555

    8 0 Отговор
    Добро решение на Тръмп.Ако изкара войските и от Афганистан,Либия и Ирак ше го призная.Американците и без това са задлъжнели яко,защо трябва да плащат за тия войни?

    Коментиран от #12

  • 11 Анти помияр

    4 0 Отговор
    Кой ще пази т.нар. "израел"???
  • 12 НКВД

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "5555":

    От Ирак си тръгват скоро. вчера иракското правителство е приело закон който предвижда чужди войски на територията на Ирак да няма, а само иракски, без изключения!
  • 13 Tupite Evrei

    7 0 Отговор
    Абе хора.Не разбрахте ли че еврейте натискат Тръмп да предизвика 3 световна?Тръмп е динствения американски президент след Кенеди който е против идеята на ционистите които искат да контролират целия свят?Вие защо мислите пропагандните медии в Америка го мразят и го плюят?Защото върши лоша работа ли?Напротив точно обратното.Плюят го защото им разкатава майката на еврейте фашисти.Слава на Тръмп и на Путин!Единствените които могар да ни спасят от злите ционисти!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахаха

    1 1 Отговор
    Какъв полицай си в БИ като Ердоган те рита по задника?
  • 16 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ,,..според тях Сирия бива ОСТАВЕНА ПОД КОНТРОЛА!!! на...,,...Ето ,ЗАТОВА бе и всичката история,кръв,разрушения,жертви,създаването на ИД.......КОНТРОЛА... на който се ОПЪВАШЕ Асад....Затова боки не се опъва...
  • 17 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Първото реално действие срещу ВПК ,откакто Айзенхауер отправи предупреждението...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    тръмп съсипва с лека ръка направеното от десетки американски президенти преди него.изтеглянето на запада от близкия изток веща хаос и смърт,а и заплаха за запада.ако тръмп си мисли че русия иран и турция ще се примирят с това което им дава сега горчиво се лъже.следващия удър ще бъде в ирак.жалка долна свиня е този американски президент.
  • 20 Пенсионера

    3 0 Отговор
    Малиййй , напрау подариха на ердоган този регион.
    Защо мидля така? Туркия е натовска все още, не биха оставили на иран и русия никога .
    Ся бай ти Хердоганя ще си разиграва коня как си иска, а за благодарност ще купи маалко ракети.
    Да живее търговията и алъш вериша както е казал мъдрецът.
  • 21 прока

    3 0 Отговор
    Накрая краварите разбраха че от терористите РКК не можеш да очакваш да се борят за човешки права,сега чакаме специялистите по темата терористи РКК да ни кажат как ще се спасят от турците, да подскажа само по един начин да си свият опашките между краката като мастийте и да напуснат Сирия или да си купят билета за ада.