Last news in Fakti

21 Декември, 2018 12:13 7 449 34

Мъж умря след преглед в Спешна помощ, зет му заби юмрук на лекар

  • горна оряховица-
  • спешна помощ-
  • асан мустафов

Инцидентът стана в Горна Оряховица

30-годишен мъж попадна в ареста на полицията в Горна Оряховица, след като ударил с юмрук лекар от Спешна помощ в града. Гневът на Невен бил предизвикан от факта, че малко по-рано същия ден тъстът му издъхнал пред очите на десетки хора на пазара в железничарския град, пише "Борба".

Драмата се разиграва в понеделник сутринта. Асан Мустафов от Родина отива на работа в един от военните заводи в Лясковец. По време на работа му прилошало и извикали линейка. В спешното 49-годишният работник бил прегледан от д-р Николов и освободен, понеже не успели на открият причина за припадъка.

Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог, защото Асан получил силни болки в сърдечната област. Колата стигнала до кооперативния пазар, когато на мъжа съвсем му прилошало. Изкарали го от автомобила, но през това време той издъхнал и близките си обадили на тел. 112. Зетят, обаче, побеснял и се върнал в Спешна помощ.

Намерил лекаря и го ударил в лицето. От центъра веднага извикали полиция и младият отмъстител бил окован в белезници. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство и му е съставен акт. Съдът в Горна Оряховица ще му отсъди глоба или престой зад решетките за определено време.

За смъртта на Асан е образувано следствено дело и тялото е било взето за аутопсия в търновската болница. Експертизата трябва да установи от какво е починал човекът. Според медиците от Спешна помощ в Г. Оряховица той бил получил емболия, която нямало как да открият по време на прегледа, заради който зетят е налетял на доктора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръч

    130 13 Отговор
    От личен опит зная, че има лекари, които заслужават не един, а и
    по повече в сурата...обърнали са го на търговия....

    Коментиран от #20, #33

  • 2 Хайл

    55 22 Отговор
    Мръсен циганин...то не че и докторите не си заслужават боя и то с пълно право,но утре ще пуснат тъмнобелия да си ходи а ако беше българин щяха да го съдят
  • 3 Емил

    47 10 Отговор
    Нито един умрял без лекарска помощ! Тъпо е да се търси физическа саморазправа, заради липса на компетентност, но е сигурно, че няма свестни лекари. Добрите са в чужбина или в университетските клиники.

    Коментиран от #16

  • 4 no name no face no number

    42 18 Отговор
    Браво нс човека, онези в бяло са царе на оправданията и безхаберието, но в същото време суха пара любят здраво
  • 5 гост

    48 8 Отговор
    Моята баба така я умориха, отиде на крака, не й беше добре и краката й беха отекли, което е признак на сърдечна слабост. От спешен център й ударили набързо лекарство, което обезводнява, което води до натоварване на сърцето и баба си отиде за 10мин след като легна при тях. Вътре се чуваше викане, каране, главния лекар се караше явно на младшите. Но после в епикризата всичко точно, баба ми е била приета в много тежко състояние и точка. При такива лекари да не ти се случва да попадаш и със сигурност не приемам, без оглед от етноса, че човек, който е припаднал и се е наложило викане на линейка, починал малко след прегледа, не е имал никакви признаци и не е било възможно идентифициране на сърдечен проблем, какъвто явно е имал. Заслужил е много повече от един юмрук, защото такива грешки са неприемливи, разбирам да са се борили на операционната маса за живота му, да са направили всичко според медицинските възможности, ама да ги изкарат, да е видимо зле, да се тръгне за кардиолог и той да умре по пътя е непростимо.
  • 6 Преброяване на бесните язовци

    16 8 Отговор
    Ром бе, ром!

    Коментиран от #18

  • 7 hui

    11 8 Отговор
    Турчин!!! какъв ром??

    Коментиран от #11, #14

  • 8 НАТО ВЕЦ

    6 13 Отговор
    От утре, до всеки със стенокардия лекар, да не вземе случайно да умре. Простотии.
  • 9 Японеца

    24 6 Отговор
    "Лекаря" от спешното, направил ли е кардиограма, пулс, кръвно?Или просто е решил, че ще му мине кат на куче!Егати кадърните лекари, ама като знам аз какъв инжинер съм, как да отида на лекар?

    Коментиран от #10, #15, #17, #25

  • 10 Кардиограма

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    виждал ли си? Знаеш ли какво представлява и какво отразява?! Всички "големи медици" тук бе!!! Ми хората са смъртни и умират. Само избрани от клана "Мак Клауд" не.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коч

    14 3 Отговор
    Затова лекар е различна и по-добре платена професия от останалите, защото се очаква да не е все едно си отишъл на автосервиз...

    Коментиран от #13

  • 13 Виц

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Коч":

    Това, нещо като кратък виц ли беше?!
  • 14 Преброяване на бесните язовци

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "hui":

    Че то е България има ли разлика между двете?
  • 15 Др Чирков

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    Напълно оправдава зетчето на Асанчо, който си е отишъл марцина от този свет. Пациентът може да си умре но правилно.Това диагностика, реанимация, дефибрилация, рентген, ултразвукова диагностика се провеждат навсякъде в спешните центрове в Европа. Нашите филиали особено в провинцията си останаха едни умирачници от които по празниците те изритва някой подпил фелдшер. Срамота като се има предвид непрекъснатото увеличаване на средствата.

    Коментиран от #21

  • 16 Хайл

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Да не ти се налага да ходиш в спешно в германия- наложи ми се заради ръката да отида до спешното,първо искат да им се плати предварително макар да имам застраховка и здравна карта-седиш като куче без да ти обърнат внимание,получиха парите и се ухилиха и от 15 часа до 23,30 чаках ред,когато влезнах само погледна ръката и обяснявам къде ме боли,вижда се изместеното много ясно,оток имам и ми даде ИБОПРОФЕН 400 да пия...те не са ли за бой???

    Коментиран от #23

  • 17 егати

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    Ти със сигурност не си инженер, щото поне щеше да знаеш как се пише тази дума. Но явно не ставаш за каквото и да е друго освен за трол.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Bubbles

    5 0 Отговор
    Ако беше от електората щяха да го спасят и то безплатно.
  • 20 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пръч":

    Аз пък , също от личен опит знам , че в БГ има нужда не от хуманни лекари , а от ветеринари !

    Коментиран от #22, #28

  • 21 Гост2

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Др Чирков":

    Бъди сигурен , че в близко бъдеще , ще си мечтаете да има дори фелдшер .
  • 22 Пръч

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Само колко си прав.....
  • 23 ....

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Ами да имам чувството че наште от там се научиха на тия мурафети

    Коментиран от #29

  • 24 гост

    3 3 Отговор
    наистина някои доктори заслужават боя и гледат как да те изнудят за пари а хората докато не са на зор никой не ходи по болниците
  • 25 СТАРОТО

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    аз пък виждам какъв инжИнер си се чудя дали не послъгваш манго.
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Девиз на кардиолозите: Умри, но от сърце!
  • 27 като няма друго нека да е саморазправа

    5 3 Отговор
    Така е престъпника на свобода а човечеца е в ареста.
  • 28 Писнало ни е

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Аз пък знам,че ако си добър доктор. А знаем,че тук докторите просто не стават. Би трябвало да се сърдиш на колегите си а не на народа. Чесно казано ако съм манго и няма какво да ми вземат. Бих му извадил очите. Или счупил гърба.

    Коментиран от #31

  • 29 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "....":

    Убеден съм че е от там-първия път в тази болница след чакане,плащане,чакане и 1 система ми дадоха рецепта за хапчета и в аптеката до офиса на фирмата аптекаря отказя да ми ги даде-не били изписани от лекарите с които работел,нищо че е изписана от университетската болница...има си човека списък и съжалявам че не го поисках да имам черно на бяло какви измамници са

    Коментиран от #30

  • 30 .....

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    Така е с прехваления ЕС Навремето мой познат който живее в Белгия като видя как се радвахме като ни приемаха в ЕС само се засмя и каза радвайте се радвайте после ще има да плачете
  • 31 От теб ли ти е писнало

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Писнало ни е":

    щото гледам и от медицина "разбираш", сигурно можеш да замениш всички "не ставащи доктори" с компетентната си личност?
  • 32 чичо

    3 1 Отговор
    В най- голяма степен са виновни ония които докараха лекарите и всички нас на това дередже.Баща ми и той така си отиде,но никога не бих си позволил да ударя лекар-предполагам.
  • 33 брутално прав

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пръч":

    От личен опит ти казвам ,че няма лекар в България ,който да не си иска пари ! Заложено е още при прекрачване вратите на болницата ! Дори санитарките си искат пари ! ! ! Това е положението в България - свиквайте! Нямаш ли пари - УМИРАШ ПРАВ В КОРИДОРА ДОКАТО СИ ЧАКАШ РЕД ! ! !
  • 34 Метгонтан

    0 0 Отговор
    България трябва да си смени името на Бойгария , хем на Бойко , хем на боя . Така всички ще разберат че не сме вече Вулгар , а сме Бойгар .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове