Last news in Fakti

21 Декември, 2018 18:41 24 805 36

Съсед проговори за застреляния племенник на Гала

  • племенник-
  • гала-
  • бъфало

На убития са взети проби за наркотици и лекарства

Съсед на 23-годишния племенник на телевизионната водеща Гала - Георги Пенев, който бе застрелян от полицай при проверка на адрес в САЩ, разказа за инцидента, при който издъхна младият мъж.

“Аз чух два изстрела. Имам голям прозорец и звучеше, все едно изстрелите са зад мен. Чух този много специфичен звук и започнах да се придвижвам към изхода на къщата, тогава чух още два – изстрелите бяха по двойки, първо едните и след 10 секунди още два”, казва студентът Раян, който по това време се готвил за училище, пише bg-voice.com.

На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията. Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества. Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк, разследва смъртта на българина.

Убитият е 23-годишният Георги Пенев, а инцидентът става на 10 декември, понеделник, в предградието на Бъфало Фредония. Според полицията, цитирани от радио WBFO, служителите ѝ се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. “Либърти” в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж.

Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам. Младежът дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил полицая.

Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

“Заподозреният атакувал с оръжие един от полицаите, който помагал на пожарникарите вътре в къщата. Те успели да излязат на улицата, но нямали друг избор, освен да стрелят по заподозрения, в резултат на което той починал”, казва шефът на полицията във Фредония Брад Майърс.

На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията. Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества. Семейството научава за инцидента по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един полицай ми каза, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в областта на гръдния кош от служител на полицията в понеделник, 10.12., в 1:30 ч. следобед. Адвокатът на полицая каза, че полицаят няма да бъде подведен под отговорност, защото се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме.”

Мария разказва още, че брат ѝ имал огромно сърце. Приживе Джордж често казвал: “Тук съм за хубаво, не за дълго”, с което оправдавал страстта си към крайностите и шумните забавления. Мария добавя още колко чудесен човек е бил Джордж:

“Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е дъщерята на Гала – б.р.), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари.” Тя разказва спомени за брат си, след което обяснява, че събира пари за погребението и за разходите за адвокат. Мария е отворила страница за дарения в платформата gofundme, която вече е набрала над 10,000 долара.

В инстаграм профила си Мария публикува стара снимка с брат си, под която написа: “Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа, беше: “Обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш.” Така и не успях да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб. Изглеждаше така, сякаш цяло Бъфало те познава. Когато казвах името си с фамилията, всички ме питаха да не би да съм ти сестра. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме, че животът не е справедлив понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай в мир! Винаги ще те обичам!”

Приятели на Джордж също споделят публикацията на сестра му от gofundme.com, за да помогнат за събирането на средства. Негов близък на име Джейк Аплин публикува във фейсбук трогателни слова по адрес на убития племенник на Гала: “Нямам думи, сърцето ми е разбито, разбирайки, че това е истина и е реално. Джордж Пенев беше най-спокойният и весел човек, когото някога съм срещал. Винаги когато си бил около мен, си правил живота ми по-светъл и приятен. Ще ми липсваш вечно заспал на моя диван!”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    166 3 Отговор
    Когато тичаш с нож срещу пилицай и то в америка отговорността може да бъде само твоя. Това не е България, където леля ще отиде до райнното и ще се примоли че е донро момче и му е за първи път да се надруса и затова така и повече няма така да прави. Жалко , но това е дейстовтелността: или свикваш с порядките и кротуваш, или си пормаш отговрността и си правиш каквото искаш.
    Резултата за такива които нападат полицаи го виждаме какъв е

    Коментиран от #27

  • 2 kick

    159 9 Отговор
    Даже малко са го убили...На тея които сега ще ми сложат минуси, ще помоля да си представят, че такъв куку срещне децата им на улицата!

    Коментиран от #4

  • 3 Иванов

    12 65 Отговор
    ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!! ТОВА СА ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ НА ХАМЕРИТЕ!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Даммммм

    17 54 Отговор

    До коментар #2 от "kick":

    Проблема не е в куковеца пич-такива ги има навсякъде---проблема е в системата. Затова ти сложих минус.

    Коментиран от #10

  • 5 Емил

    37 34 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Това "ХАМЕРИТЕ" те издава, че си руснак! Такова тъпо съкращение в България не се ползва. Ама изглежда, че и по руски език си бил двойкаджия, защото на руски се пише "ГАМЕРИТЕ"!
  • 6 Ганю Ганев

    147 4 Отговор
    Трябва да пращат американски полицаи в циганските махали! Ще ги видим тогава онези с брадвите и коловете! Ще ги назначат в енергото.
  • 7 ГОШКО, СТАНИ И ХОДИ!

    19 20 Отговор
    - изкрещя кака Гола на мъртвия си племенник, в опит да го възкреси от мъртвите!
  • 8 112

    78 1 Отговор
    Сигурно е бил добър човек но наркотиците не прощават.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ейййййййй

    35 2 Отговор

    До коментар #4 от "Даммммм":

    Даммммм и то 4 пъти, и системата се отърва от кукувеца! Но тук твоя минус няма да промени системата!
  • 11 Дядо Йоцо Гледа

    86 1 Отговор
    Преди 30 години когато деда ви Йоца пазеше държавната граница на НРБ, непрекъснсто му се набиваше в промития му 18 годишен мозък, че и пиле не трябва да прехвръкне оттам, като попитах ЗКПЧ-то, какво да правя ако на прикриващия рубеж излезнат нарушители, отговора беше "застрелваш ги с АК-47", и да ви кажа щях да го направя тогава на 18, та с американските полицай е същото, излезеш ли му с агресия те чака само куршум, там няма милост, и въпреки всичко годишно биват застреляни около 300 полицай, е как да реагира тогава този полицай на този наркоман, с куршум естествено.
  • 12 гост

    19 38 Отговор
    Бях чел на времето че на някакво момче му отказали да го направят плицаи в щатите въпреки че издържал всички испити и тестове защото теста за интелигентност бил над 100.На тяхим трябват първосигнални хора които даиспълняват заповеди а не да мислят и задават въпроси .Толкова нямаха ли един тазер или стоп патрон .
  • 13 Бай Ганьо

    53 3 Отговор
    Триста и отгоре милиона почти всички въоръжени не се командват със стоп патрони .Стреляш или умираш ,нямаш време да даваш контролен докато оня те гони с ножа .
  • 14 Истината

    42 8 Отговор
    Егати наглостта Едва ли не бил светец според тая мърла сестра му и даже и събира пари ...циркаджилъци от 1001 нощ ..интересно какво биха казали другите българи който живеят в америка ...сигурно нищо добро ..да и теглят и на тая един куршум да се не мъчи
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    21 1 Отговор
    Мн ме кефи когато има НАДПРИКАЗВАНЕ между РОДАТА НА ПОСТРАДАЛИЯ и ФАКТИТЕ:)
  • 18 Знаммм

    17 2 Отговор
    Боли ме фара за тоя друсалник...и за Гала
    Аз си пия ракийката и не прави золуми като тоя келеш
  • 19 Идеално

    3 2 Отговор
    Ето това е хубава новина има справедливост но не и в бгето емигрирайте мангово българи и всякаква политическа и етническа и народна българска паплач да ви покажат
  • 20 Пак ни правят на будали

    11 2 Отговор
    Български тарикатщини! Защо Галка не им даде пари?
  • 21 ГАЛАперидол

    11 2 Отговор
    Браво на полиция! Минус още едни социални.
  • 22 един

    20 0 Отговор
    Абе хора, престанете с този племенник. Това е американец от български произход. На всички е известно, че американската полиция не си поплюва. Бандити, серийни убийци, наркомани, какви ли не националности, да не споменавам ислямския тероризъм, от който страда всички държави, никой не е застрахован от това да го прегазят, взривят, наръгат с ножове и така нататък, както безгрижно си ходи по улици и магазини. Ако полицията в Щатите не е на мястото си, досега да не беше останал нито един полицай. Всичките наръгани, застреляни и как ли още не убити, защото носенето на оръжие не е забранено. Племенник, та племенник! Разбира се, че съжалявам за младия му живот, но народът е казал, да би мирно седяло, не би чудо видяло. Родителите му няма как да не са знаели, че злоупотребява с упойващи вещества. Да са взели мерки.
  • 23 Амоминем

    6 4 Отговор
    Бойко Борисов обявява война на САЩ!
  • 24 Рени

    12 2 Отговор
    Егати падението това да нямаш пари за погребение на любимия си човек ! Смрад;;; тъпа крава е сестра му ! Добър наркоман няма !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пламен

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    При самозащита се стреля 1-2 пъти,това в случая е убийство,при това съвсем съзнателно..Да разследват полицая,защо е стрелял повече,и то на места от които се умира?

    Коментиран от #28

  • 28 гост шофер

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пламен":

    От тоя наркотици няма как да падне с 1-2 изстрела.И най големия стопитащ ефект е с попадения е гърдите.Книги са изписани за то2а.
  • 29 гост

    8 0 Отговор
    Той се бил нарязал, барикадирал, по сигнал са отишли и полиция и пожарна, но вината не била негова. Ако тук полицай се оставя тумба цигани да му разбият главата с брадви и колове там това няма да се случи. И не се стреля предупредителен във въздуха, а единственото е, да предупредиш преди да стреляш, ако не реагира и не спре атаката то ти, като полицай и имащ право да използваш оръжие за самоотбрана и защита на трети лица, спокойно може да го гръмнеш, без да носиш наказателна отговорност след това, за разлика от тукашната практика. А за тези, които си мислят, че в ситуация изпълнена със страх, адреналин и умора може да се целиш в крайници или в място в тялото, което е по-безопасно, явно не са изпадали в подобна ситуация. Единственото сигурно нещо е да се стреля в центъра на торса. И само как се манипулира събирането на пари. Защо някой дарява за този. Има си богати роднини, да му поемат разходите. Гала се къпе в лукс, а хората ще отделят от хляба си, за да му платят на този наркоман погребението. Съвсем друго е да почине при злополука, да няма пари, имахме такъв съсед, родителите му бедни, той загина като шофьор на камион в Колорадо, нямаха пари да си го приберат, събираха пари, да. Ама тези богаташчета и наркомани не заслужават подобни акции.
  • 30 Иво

    0 0 Отговор
    Те като видят брада,мустаци и акцент си стрелят на месо! Тук се говори за 30 милиона наркозависими,това с лекарствата е отделно!
  • 31 хитеp

    4 0 Отговор
    ТОЯ ГЪСЪК МАЙ СИ Е ПОМИСЛИЛ ЧЕ В ЩАТИТЕ МОЖЕ ДА МИНЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ С ПАРОАЛАТА ЗНАЕТЕ ЛИ КАЙ СЪМ АЗ? Е разбрахме кой си почивай в мир тарикат Български заради такива като теб все още ни тежат визите!
  • 32 V for Vendetta

    1 0 Отговор
    Всички полицаи в щатите имат boby cammera - скоро щезлезе и видео, щом тръгне съдебния процес, показващо действията на "племенника" и полицая.
  • 33 V for Vendetta

    1 0 Отговор
    Fredonia Police Department officers wear body cameras, though Swanson isn't revealing information on the footage from Scriven's camera.

    "They're (body cameras) a valuable tool if they're functioning properly," said Swanson.

    http://news.wbfo.org/post/investigation-continues-death-suspect-shot-police-fredonia
  • 34 бббббб

    1 1 Отговор
    Типично по-български .Ще бъде погребан ,ама друг да плати за това.
  • 35 Само питам

    2 1 Отговор
    Сакво общо има с България някой си надрусан Джордж Пенефф?
  • 36 Варя

    0 1 Отговор
    Случайно попадам на тази "новина", че племенник на Гала бил застрелян от полицаи в САЩ на22декември 2018г! Това, че до март 2019г никой никъде не отрази събитието само вие от "ФАКТИ" красноречиво говори колко са верни новините публикувани от вас!