21 Декември, 2018 17:34 2 435 7

Сърбия ще се оплаче на Путин от Косово

  • русия-
  • сърбия-
  • косово-
  • владимир путин

Владимир Владимирович ще посети Белград на 17 януари

Сърбия ще се оплаче на Путин от Косово - 1
Снимка: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин ще посети Сърбия на 17 януари, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич на съвместната си пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Белград, съобщи Танюг.

Вучич бе помолен да коментира отделни руски медии, които не гледат благосклонно на писмото, което му изпрати американският президент Доналд Тръмп във връзка с Косово.

Сръбският президент отговори, че не е видял руски реакции, но ще разговаря открито с Путин и за това. Той посочи, че писмото на Тръмп е рационално, каквото може да се очаква от американски президент, тъй като САЩ са признали Косово. "За нас е добра вест, че се иска роля на Белград, а на Прищина се казва, че трябва да се договори с Белград", каза Вучич.

Тръмп изпрати до Белград и Прищина писма с почти идентично съдържание, в което настоява двете страни да постигнат "историческа" сделка, която да доведе до дълготраен мир в региона.

Вучич повтори, че "не сме никак близо до какъвто и да е договор с Прищина", както мисли Тръмп, но няма да се откаже да търси компромисно решение на косовския въпрос, защото "задачата му е да се бори за мир, стабилност и за бъдещето на Сърбия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    12 2 Отговор
    джендърляци, сър.
  • 2 Санкция

    15 3 Отговор
    Нещо бъркат Путин със арменския поп
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    11 1 Отговор
    Навремето руснаците им дадоха , Хърватия , област Македония , западните покрайнини на България , Косово , Босна и Херцеговина ....., на тези помияри . Сега за какво реват ? Да ни връщат заграбената територия веднага .

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Диди

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Как няма да реват,като живеят със надеждите за миналото.Русия също тъгува за Съветският съюз. Да,ама няма да стане.Сърбите започнаха да протестират срещу политиката на Вучич. При Путин е въпрос на време.
  • 6 Метгонтан

    2 3 Отговор
    Интересантно ми е как тоя 2 метров траверс , ще се сгъне на 2 или на 3 за да поеме чурата на чибуРашка
  • 7 Пендо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Некой требва да си поиска заграбената територия.Те сами нема да я върнат.Ама за тая работа да се поиска заграбената територия,требват топки.
Новини по държави: