22 Декември, 2018 10:39 1 802 2

Ливърпул не сбърка при визитата на Уулвърхямптън

  • ливърпул-
  • мач-
  • игра-
  • футбол-
  • уулвърхямптън

Ливърпул не допусна противниците си да отбележат нито веднъж

Ливърпул не сбърка при визитата на Уулвърхямптън - 1
Снимка: Фейсбук

Ливърпул спечели едно от трудните си гостувания през този сезон в Премиър лийг. Мърсисайдци ще водят и след 18-ия кръг, след като разгромиха новаците от Уулвърхямптън с 2:0. Макар и под проливен дъжд на "Молиню", селекцията на Юрген Клоп се добра до мечтаните три точки, с които увеличи преднината си на четири пункта пред втория Ман Сити. Днес "гражданите" ще играят на собствен терен с Кристъл Палас.

Нов силен мач за Ливърпул изигра лидерът им Мо Салах, който успя да изпъкне с гол и асистенция за попадението на Върджил ван Дайк, пише topsprot.bg.

Още преди началото на сблъсъка, двата тима вече имаха сериозен проблем. Той бе свързан с неспирния дъжд, който направи условията за игра на "Молиню" доста трудни.

Ливърпул тръгна слабо, след като в 3-ата минута Фабиньо сбърка при изнасянето на топката. Бразилецът подаде право в краката на Траоре, който се възползва от скоростта си и веднага отправи шут, минал покрай гредата на Алисон.

Траоре не бе настроил акуратно мерника си и в 9-ата минута, когато този път стреля в далечния ъгъл на мърсисайдци.

Натискът на "вълците" продължи и в 13-ата минута отлична комбинация между Дохърти и Саис завърши с изстрел на последния, който макар и с не най-добрата намеса от страна на Алисон, не се превърна в нещо фатално за хората на Клоп.

Ливърпул поведе с първата си по-интересна атака за мача. В прегръдките на своите колеги очаквано беше Мо Салах. Египтянинът демонстрира голямата си класа, след като майсторски, само с едно докосване, отклони пас на Фабиньо в мрежата на Руй Патрисио.

Въпросният португалски вратар тепърва започваше да има работа, тъй като в 25-ата трябваше да улови мократа топка след тежък шут на Джеймс Милнър от границата на наказателното поле.

До паузата двата тима си размениха по още една добра възможност чрез Дохарти и Мохамед Салах.

През втората част "вълците" на Нуно Еспирито Санто продължиха да бъдат по-настоятелни. Те обаче трябваше да се примирят с втори гол в своята врата. В 68-ата минута при едно дълго разиграване след корнер, Мо Салах отлично видя включването от дълбочина на Ван Дайк, уважавайки го с перфектно центриране. Холандецът пък се отблагодари с важното попадение за 0:2.

В 83-ата египетският феномен можеше да направи и класиката, но този път загуби надлъгването с отразилия удара му Руй Патрисио.

До края Уулвс имаха шанс да направят събитията на "Молиню" с една идея по-интересни, но резервата Гибс- Уайт стреля във външната част на мрежата.

В следващия кръг Ливърпул домакинства на непредвидимия Нюкасъл, докато Уулвс ще премерят сили с последния Фулъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брейй

    0 0 Отговор
    Разгромиха с 2:0???? Брей, критериите ви са странни.