22 Декември, 2018 11:45 1 606 4

Борисов участва в Балканска среща на върха

  • борисов-
  • балкани-
  • среща-
  • инфраструктура

На дневен ред са инфраструктурните проекти

Борисов участва в Балканска среща на върха - 1

Министър-председателите на България, Гърция и Румъния и президентът на Сърбия, съвместно с австрийския канцлер обсъждат проблемите на региона, свързани с напредъка на пътните проекти и инфраструктурната свързаност.

Поводът за визитата на премиера в западната ни съседка е Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

В делегацията на министър-председателя в Белград са и министърът на младежта и спорта Красен Кралев и шефът на Български футболен съюз Борислав Михайлов, които ще участват в Четиристранна среща на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации. Те ще обсъждат практически въпроси, свързани с лансирането на обща кандидатура за домакинство на Мондиала през 2030 г.

Срещата в Белград е поредна за премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич в рамките на последните два месеца.

В началото на ноември нашата страна бе домакин на една от Балканските срещи на т.н. "варненска четворка". Мероприятието се проведе в резиденция „Евксиноград“ в морската ни столица, припомня epicenter.bg. Тогава премиерите Борисов, Ципрас и Дънчила и президентът на Сърбия Вучич обсъдиха развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите, като фокусът падна върху задълбочаването на регионалната стабилност в контекста на актуалните европейски въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чифликчия

    5 5 Отговор
    Хайде, Хайде!!!!
    Стани, Стани Юнак Бьлкански!
    Покажете на европа че сме живи, и можем да дажем жар на цял свят!!!!
  • 2 стига бе

    6 2 Отговор
    Аха от край време само гледаме кой кого да нафърфори само ромунеско липсва на снимката.
  • 3 факт

    2 3 Отговор
    е македонецо дека е?
  • 4 SAAB

    1 0 Отговор
    Тоя участва и , като шеф в една " организирана група " .....МС
    :)
Новини по държави: